Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Augulis: pabalstu nesaņem vairāk nekā puse bezdarbnieku

No aptuveni 200 000 bezdarbnieku pabalstu nesaņem vairāk nekā puse, intervijā LNT raidījumā 900 sekundes informēja labklājības ministrs Uldis Augulis.

Ministrija bija rēķinājusies, ka pērn līdz gada beigām pieaugs pabalstu saņēmēju skaits, bet tas nav noticis - pabalsta saņēmēju skaits palicis pie apmēram 50-55%. Kā skaidroja U.Augulis, gada beigās parādījās ļoti liels bezdarbnieku skaits, kas nav strādājuši oficiālo darbu 6-7 gadus, kas faktiski bija nodarbināti ēnu ekonomikā vai nelegāli.

Pēc viņa teiktā, šie cilvēki var iesaistīties dažādās programmās.

Viņš arī piebilda: sākotnēji tā dēvēto simtlatnieku programma tika veidota kā sociāla programma, bet tagad redzams, ka tā ir sociālekonomiska programma, jo vairāk nekā 10% no šiem cilvēkiem ir iekārtojušies pastāvīgā darbā.

Ministrs norādīja, ka bezdarba līmeņa pieauguma apstāšanās ir pirmais labais signāls, tiesa, par samazināšanos vēl ir pāragri runāt. Vēl pagājušajā nedēļā ministrijas optimisms neesot bijis tik liels, bet šonedēļ redzams, ka bezdarba līmeņa pieaugums ir apstājies. Ministrija paredz, ka arī turpmākos mēnešus tas varētu īpaši nepalielināties vai palikt tāds, kāds ir, jo sāksies sezonas dati.

U.Augulis gan atzina, ka šis ir reģistrētais bezdarbs, bet reālie dati varētu būt kādu procentu

Viņš arī informēja, ka darbinieku aprite Latvijā ir apmēram 4000 cilvēku mēnesī, proti, vieni atbrīvojas, bet citi tiek pieņemti darbā.

Vaicāts par to, kā atgriezt no Latvijas aizbraukušos cilvēkus, ministrs pauda viedokli, ka jādara viss, lai tuvāko divu gadu laikā spētu izveidot valsti tādu, ka cilvēki, kas ir aizbraukuši, saprot, ka šeit ir mājas. "Mums katram pašam jāpadomā, ko mēs varam izdarīt savas valsts labā. (...) Nekas šeit Latvijā nenotiks, ja paši to negribēsim," uzskata U.Augulis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas