Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Augulis: VSAA ieturēto no pensijām atmaksās iespējami ātri

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Vuarzazi
V
Pensionari "aizdod" naudu valstij. Par to nakas, kaa bankaas, 10 % / gada!
Baiba
B
Pareizi, Pēter. Man ir 38 gadi, vīram 41, abi gribam strādāt. Mums ir 2 bērni 10 un 13 g.v., kuri arī grib ēst. Nesaprotu, kāpēc valsts ierobežo mūsu abu vēlmi strādāt?
Pēteris
P
Katrs lēmums, kurš ierobežo personu vēlmi strādāt, ierobežo saimniecisko rosību vai spiež to noiet pagrīdē, grauj tautsaimnieciibu un beigu beigās ļoti nelabvēlīgi ietekmē valsts attīstību, iekšzemes kopproduktu un tautas labklājību.
Dzīvnieks fermā
D
Pagājušajā gadā Dombrovskis un viņa partija Jaunais laiks nemitīgi atkārtoja, ka valdība nedrīkst lāpīt pamatbudžetu uz sociālā budžeta rēķina, kā arī atbalstīja pensiju referendumu un mudināja palielināt pensijas.
Pēteris
P
Sociālajam budžtam ir jābūt autonomai vienībai valsts kopbudžetā. Labajos gados ir jāveido uzkrājumi, sliktajos - tie jādeldē, ja nepietiek - jāaizņemas no pamatbudžeta vai citiem avotiem, ja vēl nepietiek - jāaizņemas no pašiem izmaksu saņēmējiem, nosakot, ka daļa no izmaksas tiek atlikta uz vēlāku laiku. Un tikai tad, ja nepietiek ilgā termiņā (5 līdz 20 gadu) - jākoriģē iemaksu likmes vai izmaksu apmērs.
Pēteris
P
Pensiju un vecāku pabalstu izmaksas ir nosegtas ar konkrētām iemaksām. Tā ir apdrošināšanas nauda, kuru ne valdībai, ne parlamentam nevajadzētu aiztikt. Vienīgā požīcija, kas no sociālā budžeta izmaksām nav nosegta ar iemaksām, ir piemaksas par nostrādātajiem gadiem līdz 1996.gadam. Līdz ar to tikai šī pozīcija ir valdības un parlamenta kompetencē.
Berta
B
Pensionāri, prasiet, lai valsts Jums izmaksā arī nelikumīgi uzkrātos % no ieturētajām summām!
Laima
L
Absurds!
Vuarzazi
V
Valdiba ir jau pazinojusi, ka katrus 6 menesus jaietaupa 500 miljoni latu. Kam liks taupiT?
interesents
i
Tas nozīmē, ka tiem pensionāriem, kuri būs paspējuši pārtraukt darba attiecības līdz 30.jūnijam, jūlijā tik un tā ieturēs 70% no pensijas, jo VSAA "vēl nebūs saņēmusi informāciju par darba attiecību pārtraukšanu"? Tātad vismaz kādu brīdi gan vairs nebūs darba algas, gan arī pensija būs tikai 30% apmērā. Nu, saturieties, cien.pensionāri!
lapsa
l
Agrāk VSAA nekad tādus ļapsusus nepieļāva... Ko arī tur ieperināja ZZS olas?
loms
l
Blaa Blaa Blaa Kā var vispār valsts pieļaut situāciju kad kāds viņu pēc paliek vispār bez iztikas līdzekļiem. Ja cilvēkam nav iekrājumu tad ko nomirt badā. Vai ministrs personīgi kādu ceineri aizsitīs. Stulbums piedodiet par izteicienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas