Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Augustā audzis reitings visām Saeimā ievēlētajām partijām

Augustā audzis reitings visām Saeimā ievēlētajām partijām, vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums Panorāma, atsaucoties uz socioloģisko pētījumu centra SKDS veikto aptauju.

Ja Saeimas vēlēšanas norisinātos augustā, visvairāk vēlētāju - 16,1% - atbalstītu Saskaņu. Saskaņas reitings audzis pirmo reizi pēc vairāku mēnešu krituma. Jūlijā tas bija 14,7%, jūnijā - 15,8%, bet maijā - 17,5%. Tieši Saskaņa augustā piedzīvojusi lielāko reitinga kāpumu - par 1,4 procentpunktiem.

Otro vietu partiju reitingā ieņem premjera pārstāvētā Jaunā Vienotība, kurai reitings pieaudzis no 8,5% jūlijā līdz 8,8% augustā.

Trešo vietu reitingā ar 0,7 procentpunktu atbalsta pieaugumu saglabājusi Saeimas opozīcijā esošā Zaļo un zemnieku savienība, sasniedzot 7,6% atzīmi.

Ceturtajā un piektajā vietā SKDS veidotajā partiju reitingā ierindojas valdībā pārstāvētās Nacionālā apvienība Visu Latvijai-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) un Jaunā konservatīvā partija (JKP), kura pakāpusies no sestās vietas mēnesi iepriekš. Šos politiskos spēkus augustā būtu gatavi atbalstīt attiecīgi 7,2% un 6,3% vēlētāju. Līdz ar to NA mēneša laikā piedzīvojusi atbalsta kāpumu par 0,9 procentpunktiem, bet JKP - par 1,3 procentpunktiem.

No piektās vietas uz sesto augustā noslīdējusi Attīstībai/Par! (A/P), kuru augustā atbalstītu 6,2% aptaujāto, un tas ir kāpums par 0,5 procentpunktiem. 

Valdībā pārstāvētajai KPV LV augustā reitings pakāpies par vienu procentpunktu, sasniedzot 2,6%.

Vienīgais kritums šomēnes bijis 13.Saeimā neievēlētajai Latvijas Reģionu apvienībai. To augustā sola atbalstīt 2,9% aptaujāto. Iepriekš atbalstu reģionu apvienībai solīja 3,6% potenciālo vēlētāju.

Latvijas Krievu savienību (LKS) augustā būtu gatavi atbalstīt 2,5% vēlētāju, un tas ir kāpums par 0,2 procentpunktiem.

Parlamentā neievēlētās partijas Progresīvie atbalsts augustā saglabājies tāds pats kā jūlijā - 2,1%. 

Augustā veiktās SKDS aptaujas dati liecina, ka par 2,6 procentpunktiem samazinājies to iedzīvotāju skaits, kas ir pārliecināti, ka uz vēlēšanām neies. Tāpat lēmumu - par ko balsotu, ja Saeimu vēlētu šodien - izdarījuši daļa to vēlētāju, kuri iepriekš atklāja, ka nezina, par ko atdot savu balsi. Iepriekš neziņā, par ko balsot, bija 22,2%, bet šomēnes - 19,4% aptaujāto.

Top komentāri

Gļebs no Ķuhķetas
G
Neņemiet vērā šos ķrievnacistu okupantus Latvijā. Viņi vēl ilgojas pēc agrāko, priviliģēto stāvokli šai zemē.
oskars
o
interesanti , sakara ar ko ir audzis reitings ?
Latgalīts
L
Es ne kripatiņas SKDSam neticu, jo aptauju rezultāti pirms 13. saeimas vēlēšanām stipri atšķīrās no vēlēšanu iznākuma. ZZSam reitingi kāpa debesīs, bet citām partijām- samazināja rezultātus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas