Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Austrumeiropieši masveidā pamet Īriju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
V>> palicējai
V
Neuztver personiski, ar vārdu "palicēji" biju domājis komentētāju grupu, nevis kādu konkrēti, neuzskatu, ka esi vainīga, ka tev ir darbs, kur nu vēl, ka muļķe, principā es piekrītu, ka Dzimtene ir visskaistākā vieta uz zemes un un tieši tur cilvēkiem vajadzētu dzīvot, strādāt, audzināt bērnus un t.t., diemžēl Latvijā šāda iespēja vienkārši tiek liegta, tāpēc daudzi cilvēki spiesti aizbraukt, ne jau laimi meklēt, bet izdzīvot. Otra lieta, ka nu nebūs nekad mums normālas valsts, kamēr netiks saukti pie atbildības( ne jau politiskās) valsts izlaupītāji, shēmotāji, vienkārši zagļi un muļķi, kuri valsti noveda līdz pašreizējam vājprātam un tagad paši to "glābj", protams, ar ierastajām metodēm.
T
Nu bet brauciet taču kas jums liedz, vienīgi lieciet mierā mūs,palicējus.Es labāk tiešām aru savu zemi nekā lasu sēnes kādam īram,varētu padomāt,ka jūs tur kāds gaida ar bankas direktora vai rūpnīcas direktora amatiem,tie paši melnstādnieki vien būsiet un otrās šķiras cilvēki kuriem kā viena avīze nesen rakstīja var arī likt dzīvot vienā kūtī ar lopiem kur virca tek pa durvīm.Cieņa-tāda tur būs tikai ārēja,ko viņi īstenībā domā par tādiem kā jums man pastāstīja Anglijā dzimusi radiniece sievietes uzskata par vieglas uzvedības kas karas jebkuram kaklā vīrieši ne sevišķi gudri dzērāji.Bet ,kad kādu nomušī kā to musulmaņa sievu,vai kad atņem bērnu kā Mirjanai, tad gan uzreiz atceras Latviju un brēc pavisu pasauli ka valsts neaizstāv savus pilsoņus lai gn vispirms varjadzēja noskaidrot no kā tad bērns galu galā ir,ja pati to nemaz nezina.
Palicēja
P
Apvainojumi ir abpusēji, palasi uzmanīgāk.Neesmu miljonāre, oligarhs, augstākais ierēdnis vai deputāts. Vai man jājūtas vainīgai par to, ka man ir darbs? Vai es tāpēc esmu muļķe, ka negribu dēt savu dzeguzes olu citu sarūpētās labklājības ligzdā?
V
V
Te gan skaidri var redzēt, ka daudz ļaunāki un žultaināki ir tieši "palicēju" komentāri un ir pilnīgi veltīgi ar gānīšanās palīdzību mēģināt noskaidrot, kura tad ir labākā tautas daļa, vairums jau aizbrauc gluži vienkārša iemesla dēļ, tāda, ka šeit dzīvot nav iespējams, var labākajā gadījumā eksistēt, var jau sakost zobus un priecāties, ka kādam izdevies atrast netīru, mazapmaksātu darbu, vai vietu kādā vēl pagaidām neaizslēgtā skolā, daži pat jūtas materiāli nodrošināti, ir laimīgi, patriotiski, mīl šo valsti un t.t., un, acīmredzot, valsts mīl viņus- tautas labāko daļu, miljonārus, oligarhus, augstākos ierēdņus, baņķierus, deputātua un t.t., diemžēl nu ļoti jau valsts nemīl pārējos iedzīvotājus, neatkarīgi no viņu izglītības, patriotisma līmeņa, nē, ir pavisam citi kritēriji, jo tuvāk attiecīgais indivīds silei, jo mīlamāks, tieši šie mīlamie un mīlētāji jau valsti noveduši līdz sabrukumam un turpina to iznīcināt, bet daļa nemīlamo brauc projām, un vēl daļa kā sētas krančeļi viņus aprej, jo atraduši ienaidniekus- nepatriotus. Bet varbūt vienkārši vergot svešā zemē ne tikai materiāli izdevīgāk, bet arī mazāk pazemojoši?!
sidors
s
Reiz pa Tv rādīja kādi ir tie aizbraukušie latvieši. Sorry, bet izskatījās, ka daudziem no viņiem ir divas rievas smadzenēs un vēl Latvijā pirkta humpala mugurā. Un to kāds sauc par tautas labāko daļu? :)
ehh
e
pavisam drīz braucu prom, šeit nav iespēju atrast darbu savā nozarē, nolēmu negaidīt galīgu naudas vakuumu savā makā. redzu, kā paziņas meklē darbu 9 mēnešus, ar labām izglītībām, pieredzi, pat par sekretāri ar mazītiņu aldziņu neņem... Traģēdiju savā aizbraukšanā nesaskatu, drīzāk gan apbrīnoju tos, kas te spēj un prot izdzīvot, jo sociālais fons un psiholoģiskā vide nav patīkama. Nav man ne ģimene, ne bērni, atbildu par sevi, un jūtos droši, tā būs jauna, interesanta pieredze. Un tad jau redzēs, kā būs tālāk. Mani drīzāk fascinē, ka valdība atsakās apjēgt emigrācijas patiesos apjomus, jo apkārt draugi, paziņas - visi brauc prom, ar bērniem un pat vecākiem.
Palicēja
P
Lielisks komentārs! Gribēju rakstīt apmēram to pašu, bet jūs visu pateicāt manā vietā.
Kuršu pēctece
K
Es saprotu ka katram var būt iemesli aizbraukt no Latvijas bet nesaprotu tās samazgas kas tiek lietas uz palicējiem. Jā, es paliku,jo nepārdevu par grašiem savu zemi ārzemniekiem kā daudzi aizbraucēji,strādāju zobus sakodusi trīs bērnus izskoloju,visiem ir darbs Latvijā ,znots tikko dabūja darbu metālapstrādes uzņēmumā,kredītus nesagrābos par to galva nesāp visi esam paēduši un apģērbušies, bet galvenais ,esam visi kopā ir kas sagaida jaunāko dēlu no arodvidusskolas piektdienās, viņam ir drošības sajūta ka aiz viņa stāv ģimene.Jūs aizbraucēji lielāties ar savu naudu ko sūtāt bērniem,bet kur viņa paliek-lielākoties ne tur kur vajadzētu,redzu paziņu ģimenēs,alkohols,azartspēles nemācīšanās,klaiņošana,būtībā tie ir dzīvu vecāku bāreņi.'Būtu tad labāk ņēmuši viņus līdzi,un kā tad ar jūsu pašu morāli es nerunāju par visiem bet saklausījusies esmu no aizbraucējiem pietiekoši ,laulības pārkāpšana,sieviešu vaļīga uzvedība,utt utjp.Man nu gan liekas,ka lielāka varonība ir tiem kas paliek un cīnās,gan jau krīze pāries un dzīvosim tālāk ar saknēm dzimtajā zemē,bet smiltis,tās pasaules vējš aizpūš,ka ne pēdas nepaliek.Piedodiet,ja kādu aizvainoju nepelnīti,tā nesaku par visiem.
orākuls
o
Katrs izvēlas sev pieņemamāko variantu - palikt Latvijā vai arī braukt projām. Mulsina tikai šī aizbraucēju attieksme pret palicējiem - neaizbrauc tikai muļķi, sliņķi utt. Man savukārt aizbraucēji škiet kā dzeguzes, kuras savu olu dēj svešā, jau gatavā ligzdā - ko kāds cits ir sagādājis.
ex-iedzivotajs
e
Nu letinjiem labakaja gadijumaa spiid vel 3-5 paaudzes lidz tiekam anglokrievu asimileti ka vacieshi /pliji kadreiz izdarija ar musu senchu braljie pruushiem. Kaut kas musu genos nav izturejis darvina atlasi un neesam iemacijushies sadarboties, viens otru atbalstit un rezultaata pacelt valsti. Tas ka nespejam atrast vertiibu citadi domajoshos un citur dzivojoshos tautieshos ir vel tikai odzinja pa virsu.
Labs joks
L
Lūk, Kipru arī pie Austrumeiropas pieskaitīja! Kāpēc Grieķijas nav? :) Vispār kas tie "austrumeiropieši" ir - kaut kādi "krāsainie" laikam. Te nevar īsti saprast, no kādām valstīm vairāk brauc prom. Poļi jau agrāk sarosījās un sāka atgriezties, jo situācija Polijā uzlabojās, bet citur tā ļoti pasliktinājās. Runājot par statistiku, nav jēgas te visus likt vienā grozā: Kipru un Maltu ar Latviju, Lietuvu, arī Igauniju, Poliju ar Rumāniju u.t.t.
lops
l
Ok, ja cilveks dzivo Latvijaa, sanem minimaalo algu, augstaakais slaanis vinu uzskata par meeslu, visaadi meegina no vina nokaast veel kaut kaadu naudu utt., tad tas ir normaali vai ne? Un tikko taads pamet valsti, tad vinsh ir nodeveejs? Izej araa no primitiivisma, tad ari kaut kas tev apkaart mainiisies.
lops
l
Baltic Times lasiju ka tieshi latvieshi ari nepamet Iriju. Nu common, suudiigaak kaa LV viniem jau tur nevar buut. Uz ASV neiesaku braukt, jo te ir vajadziga darba atlauja. Palasiet interneta informaaciju pirms perciet biletes. Un viena no Latvijas probleemaam -" man viss ir labi, es esmu laimiigs (a)", bet pilnigi neinteresee kaa juutaas cilveeki blakus. Vai viniem viss ir labi? Luuk kur probleemu sakne tautieshi!
Īrijā būs bads kā 1840.g.
Ī
Iesaku ar steigu atgriezties un pildīt savu pienākumu.
Prezents
P
Genocīds noteikti notiek un mēs vēl nezinām kādi slepeni pakti noslēgti, lai tikai saņemtu kredītus. Drāma ir tanī, ka, ja aizbraucēji gribēs atgriezties, viņus šeit var sagaidīt pavisam svešā mēlē, gan ar turbāniem, gan šķībām acīm. Tagad pārsvarā palicēji ir vecie un studenti. kuri to vien gaida, lai saņemtu diplomu un prom. Bet par trimdas latviešiem jāsaka, ka viņi ir palīdzējuši radiem grūtajos 90 gados, bet viņi nekad nav sapratuši, kā var nabadzīgi dzīvot ja strādā kaut divās vietās. Varbūt tieši tagadējie izbraucēji saglabās latvietību, palicēji mēģinās eksistēt izlaupītajā, apsmietā valstī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas