Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

"Baltijas nacisma" autori uzņēmuši jaunu dokumentālo filmu

Krievijas filmu studija _Trešā Roma, _kura 2005. gadā uzņēma filmu "Baltijas nacisms" šodien Krievijas telekanālā "TV-Centrs" demonstrēs savu jaunāko darbu - dokumentālo filmu Baltija. Kādas "okupācijas" vēsture (Прибалтика. История одной "оккупации") , vēsta laikraksts Čas. Filma stāstīšot par Baltijas reģiona attīstību padomju gados.

"Jauno studijas Trešā Roma darbu varētu nosaukt par Okupācijas dīvainības. Netipiskie krievu "okupanti" neizpostīja zemi, neiznīcināja kultūru un valodas - tieši pretēji, ieguldīja lielas investīcijas, attīstīja ražošanu, zinātni, tehniku, mākslu..." raksta avīze Čas. Filmas autori nolēmuši izzināt, kas noticis ar bijušajiem ekonomikas flagmaņiem, kurus pazina visā Padomju savienībā. "Kāpēc visa "okupantu" atstātā bagātība dažu gadu laikā tika palaista vējā? Kur šobrīd dodas Baltijas valstis un uz ko cer?"

Filmas režisors Boriss Čertkovs laikrakstam atklāj, ka filmas uzņemšanas laikā apsekoti uzņēmumi VEF, Rīgas vagonu rūpnīca, Ignalīna, Klaipēdas un Tallinas ostas, kā arī "izpostītās Jūrmalas sanatorijas". Viņš stāsta: "Parunājām ar dažāda vecuma vēsturniekiem, ekonomistiem , uzņēmējiem  un politiķiem. Sanāca pievērsties tēmai: Padomju Savienība Baltijai traucēja vai tomēr palīdzēja?" Kaut gan daudzi filmas režisoram esot mēģinājuši pierādīt, ka okupācija traucējusi Baltijas attīstībai, "skaitļi un vēsture liecina par pretējo", teic B. Čertkovs.

Filmas autori no Latvijas intervējuši deputātus Kārli Leiškalnu (TP), kā arī komponistu Raimondu Paulu (TP), tāpat arī ekonomiste Raita Karnīte. Filmā būšot redzami arī bijušie Lietuvas un Igaunijas premjeri. Filmā piedaloties arī Eiroparlamenta deputāts Džuljeto Kjeza, kurš arī pieteikts nākamajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā sarakstā.

Filmas pirmizrāde paredzēta šovakar kanālā TV-Centrs plkst. 21:55. Čas vēstī, ka tuvākajā laikā flmu plāno demonstrēt arī kādā vietējā kanālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Pēteris Viņķelis: 25.marts, morāle un dārzeņi

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Drošības policija filmā "Baltijas nacisms" nesaskata naida kurināšanu


Skatītājiem Krievijā radīta filma par latviešiem kā nacistiem un ebreju iznīcinātājiem


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas