Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Bandīti un demokrātija

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
BFC
B
Ļoti precīzi uzrakstīts. Bet šie cilvēki var ņigāties par līķi, jo ir "demokrātijas cīnītāji"!
cikd
c
Neko pretīgāku es savā dzīves laikā netiku redzējusi,tas tiešām ir cilvēku prātam neaptverams. Visriebīgākais ir tas ,ka Latvijas masu saziņas līdzekļi demonstrēja tās šausmīgās bildes , un pretīgi bija pat atvērt portālus internetā,jo visur bija redzams tas sakropļotais cilvēka līķis. Cilvēki ir zaudējuši jebkādu cilvēcību,ka var ņirgāties par nogalinātu cilvēku.Lai arī ko viņš nebūtu izdarījis,viņš tomēr ir cilvēks.,kuram ir bērni un mazbērni,un viņi nevar atbildēt par vecāku kļūdām. Cilvēki kļuvuši briesmīgāki un ļaunāki par zvēriem,un no kurienes tāds ļaunums?
ddt
d
"Slepkavot savus bezpalīdzīgos ienaidniekus un apgānīt to līķus ir kaut kas mūsu kultūrai nepieņemams." Kaut vai vecās hronikas palasi, Āboliņ! Tas nudien ir traki - lai ko šis autors neuzskribelētu, tas ir pilnīgi šķērsām. Gandrīz jebkādas erudīcijas trūkums komplektā ar ļoti vāju spriestspēju.
sids
s
varbūt tad nelasi?
  • 3
  • 2
ddt
d
"Latvija vienmēr piederējusi kristīgajai civilizācijai." ????? Nu gan autors laiž! Vai pirms krustnešu iebrukuma, kas vismaz formāli tiešām šo teritoriju iekļāva kristīgajā civilizācijā, Latvijas vēsture neskaitās? Varbūt var piekrist. Tomēr, šā vai tā, drīzāk varētu apgalvot, ka Latvija, vismaz latvieši, nekad nav piederējuši un joprojām cītīgi nevēlas piederēt kristīgajai civilizācijai. Dziednieki, pūšļotāji, rīkstnieki, kapu kultūra, Jāņu un citu gadskārtu svinēšana, dainošana utt. ir tas, ar ko vidējais latvietis saista savu identitāti. Pagānisms un mežonība; no kristīgās civilizācijas viedokļa tas, kas notiek vidējā latvieša prātiņā, ir pilnīga tumsonība. Tāpēc par to, kas minēts pēdējā rindkopā, nav jābrīnās. Un taisnība - latviešiem ir pēdējais laiks palūkoties uz sevi - savu tūdalismu, neiespējamo provinciālismu un kulturālo aprobežotību no malas! Diemžēl bezcerīgi - nav spēju neko ieraudzīt!
nu
n
Kapēc jautājumi. Kā valsts - jā.
  • 0
  • 1
ddd
d
ja līvi pirms 800 gadiem būtu pieņēmuši Islāmu, to tagad būtu bijis 5 reizes vairāk par latviešiem
  • 0
  • 0
b_d
b
Principā piekrītu, ka viena cilvēka nošaušana neliecina par demokrātijas un tiesiskuma uzvaru. Kādā pozā tagad visiem šinī situācijā būtu jānostājas, lai atbalstītu demokrātisko un tiesisko attīstību Lībijā, protams, nav viegls jautājums, un jāsper ir ļoti piesardzīgi soļi. Tomēr kristietības piesaukšana šinī kontekstā bija galīgi nevietā. Dažādos laikos un dažādās zemēs demokrātijas un tiesiskuma attīstības tempi un līmenis ir bijis dažāds, un nevar viennozīmīgi runāt par civilizēto Eiropu, un austrumu "pagāniem". Tāda iedomīga pozīcija. Kamēr kristīgā Eiropa sprauda galvas uz pīķiem, un karināja miroņus virs pils vārtiem, šur un tur austrumos viss bija daudz civilizētāk.
dasasd
d
precīzi pateikts, paldies autoram!
Ērglis
Ē
Atvainojiet, bet pēc tā ko Gadafi izdarīja cerēt ka viņš paliks dzīvs līdz kaut kādai tiesāšanai bija naivi, lai neteiktu vairāk. Tas ir viens. Otrs - par principiem. Iespējams, ka nemiernieku vidū ir slepkavnieciskas dvēseles - tā kā daudzi pie mums būtu gatavi sarindot krievus pie sienas ja rastos tāda izdevība - bet tas galīgi neattaino situāciju kopsumā. Gan šajā komentārā, gan komentāros internetā izskan tāda pat kā nožēla, ka viens interesants onkulis, kas esot karojis ar "sliktajiem Islamistiem" esot nogalināts un vispār viņi visi ir bandīti un noteikti tur ir iesaistīta nafta. Tas ir mazākajā mērā naivi, bet lielākā mērā bīstami, ja cilvēki vienkārši neatšķir fundmanetālas lietas, bet selektīvi izvēlās kāda cilvēka nāvi, lai pabļaustītos, ka viss ir slikti ko Amīši un NATO dara (jo tā prasa Hipsterīgais stils). Lībija veiks izmeklēšanu par Kadafī slepkavību, viņi to ir apsolījuši un tas viņiem tiks atgādināts pie jebkuriem kontaktiem. Neizskatās, ka nemiernieku vadība bija ļoti ieinteresēta Kadafī nogalināšanā. Tās interesēs noteikti bija izmeklēšana un tiesa, jo šī sauļbriļainā frīka vainu pierādīt būtu ne mazāko problēmu. Tajā pašā laikā emo letiņiem, kuri nespēj salikt A, B, C un Z kopā un tad veikt analīzi, silti ieteiktu atturēties no tīmekļa piesārņošanas ar šo emo spamu, kas sāk pamatīgi kretinēt.
Ministry of Truth
M
Citējot Ērgli (cerams, lidojošu) ... "Gadafi, līdz kaut kādai tiesāšanai, kopsumā, fundmanetālas, Amīši, Hipsterīgais, pie jebkuriem kontaktiem, sauļbriļainā frīka, vainu pierādīt būtu ne mazāko problēmu, emo letiņiem, silti ieteiktu" Vai tik vārdi par emo letiņiem nebūs radušies, Jums pašam skatoties uz sevi spogulī, ko? Salietoties un nākt tamborēt rakstus, ne Jūs pirmais, ne pēdējais. Silti iesaku pasekot līdzi saviem rakstu darbiem un domu tīrībai.
  • 2
  • 0
Edzis
E
Par to ka tur nekas nav tik labi kā izskatās sākumā -piekrītu. Un beigas tur vēl nav tuvu - Lībijā patreiz ir daudz neapsargāti ieroči (nemaz nerunājot par tiem, kas jau ir nemierniekiem rokās), tāka karš (apbruņoto un mazāk apbruņoto starpā, cilšu starpā utt) tur ir nodrošināts vēl ilgam laikam. Kautkur te šodien lasīju - viens lībietis raksturojis notiekošo tā, ka nemiernieki (pārsvarā bruņoti pusaudži), tagad laupa un nogalina visus pēc kārtas, "lai atriebtos nodevējiem". Nu un Tunisijas vēļēšanās jau sāk iezīmēties reģiona nākotne - uzvar islamisti. Tunisijā mērenie, bet kādi uzvarēs Ēģiptē, Lībijā, Omānā. Patreiz liekas, ka tur nekāda lielā demokrātija nespīd - tur kārtību var nodrošināt vai nu stingrs diktators ar represijām, vai šariāts, kur kārtību nodrošina ar stingriem islama likumiem un bargiem sodiem.
Zambezi
Z
Putins pats savu republiku netīkamos līderus močīs sartīrā. Visi tik vai tā klanīsies. Kur autors bija tad??? Bet te jau jāpieglaužas, un argumentus var atrast. Autors principā domā pareizi, bet ar secinājumiem gan izskatās pēc īsta demokrātu liekuļa. Tā politiķi dara, nevis tie kam karā jādur durklis otram vēderā. Un to cik pareiza bija apvērsumā 40 gadus esošā vara viņš var mēģināt iestāstīt režīma upuru tuviniekiem. Vara ir vara, svarīgi ko tā var atļauties. Patiesībā ar demokrātiju te nu ir maz sakara. Paskatīsimies vai jaunā vara arī pretiniekus gūstīs un pa kluso zūmēs nost kā to Kadafi režīms darīja. Anglijā un Francijā galvas karaļiem cirta. Kāda tur tiesa. Par to gan neviens neko tādu neraksta. Es ar cīnītos Latvijā pret tādu Kadafi, ja tāds te būtu. Un gan jau kāds mani arī sāktu par bandītu saukāt. Iemeslus var atrast vienmēr. Principā siltā krēslā sēdēt un skaisti domāt ir labi, taču realitāte ir cita. Būtu labāk to mēģinājis aprakstīt.
tivo
t
tas vie ka šo raktu iesaka supeto čš, norāda uz tā kvalitāti
nu nu
n
interesanti - to ka nemiernieki ir kqadafi ir vienkārši nošavuši tas atbilstoši autoram izklausās kā jau 10 reizes apstiprināts fakts, kas neprasa nekadus pierādījumus, bet tanī pat likā kad runa par kadafi,, tad tiek minēts "" iespējames kadafi noziegumus"" , kuri acīmredzot vēl būtu jāmameklē................................ ļoti objektīvs piegājiens
Janka
J
Padomāsim, kāds liktenis būtu piemeklējis sarkanos komisārus, ja 49. gada beigās Kurzemes pludmalē tiešām būtu izcēlušies ASV desantnieki...
Vārds
V
noski nosiš? amerikancev žģoš?
  • 0
  • 1
Ministry of Truth
M
Paldies autoram! Kādam tas beidzot bija jāpasaka.
Ministry of Truth
M
Paldies autoram! Kādam tas beidzot bija jāpasaka.
neiespējamie noziegumi
n
Atcerēsiemies izteikti kristīgās Itālijas tautas izrēķināšanos ar Musolīni 1945. gadā. Nogalināt vispār nav smuki, bet vai jāuztraucas vairāk ir par viena tirāna, vai arī tūkstots civiliedzivotāju nāves apstākļiem?
Jaunie Tumšie gadsimti
J
bet otrajai rindiņai pilnībā piekrītu
  • 0
  • 0
Jaunie Tumšie gadsimti
J
piederība kādai reliģijai nav nekāds "tikumības" rādītājs personiski man tas pat "neceļ uzaci"
  • 0
  • 0

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas