Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Bankovskis paliek amatā, par Kultūras fonda nākotni lems janvārī

Lai gan vēl pirmdien Latvijas Kultūras fonda (LKF) valdes locekļi izteica apņēmību no amata gāzt fonda vadītāju Pēteri Bankovski, kuru fonda ziedojumus nesaņēmušie kultūras darbinieki apsūdz naudas piesavināšanā, trešdienas valdes sēdē vien uzklausīts B.Bankovska ziņojums par fonda parādiem. Pēc tikšanās nolemts decembra pirmajā pusē sasaukt vēl vienu valdes sēdi, kura paziņotu par 60 cilvēku lielās fonda kopsapulces sasaukšanu, lai lemtu par fonda tālāko nākotni.

Neskaitot pašu P.Bankovski, no četriem valdes locekļiem sēdē piedalījās tikai divi — Vaira Strautniece un Inese Berķe. Pēc sēdes viņas nevēlējās komentēt apspriesto. Vaida Villeruša sēdē nepiedalījās slimības dēļ. Uz sēdi neatnāca arī pirms divām nedēļām atlūgumu iesniegušais valdes loceklis Andris Kapusts.

V.Strautniece nevēlējās atbildēt uz Dienas jautājumiem, vien teica, ka ar plāniem gāzt P.Bankovski «sanāca it kā tāds pusaudzis izvicināja kulakus». A.Kapusts skaidro, ka nav piedalījies valdes sēdē, jo «nodibinājuma likums ļauj izstāties no fonda jebkurā brīdī, ja iniciatīva nāk no paša valdes locekļa». Vaicāts, vai nejūtas līdzatbildīgs, ka stipendiāti nav saņēmuši ziedojumus, viņš uzsver, ka «valdes locekļi tika maldināti no priekšsēža puses, viņš neinformēja par problēmām».

Fonda valde lēma, ka no sākuma jāapkopo visa ar līdzekļu apriti fondā saistītā informācija, kuru P.Bankovskis valdei nav rādījis divus gadus, skaidrojot, ka valde pati nav izrādījusi interesi. «Par fonda finansiālo situāciju vaicājām katrā valdes sēdē, bet P.Bankovskis tikai teica — strādājam, viss būs kārtībā,» uzsvēra A.Kapusts. Finanšu informācijas analīzei, visticamāk, tiks piesaistīts jurists, lai varētu kvalitatīvi izanalizēt fonda stāvokli un tad domāt par fonda vadītāja nomaiņu. Valdes locekļus interesē arī atalgojums, kuru par fonda vadīšanu saņēma P.Bankovskis, kamēr valdes locekļiem alga nepienācās.

«Valde saprot radušos situāciju un nepārmet, ka man nav talants uz finanšu darījumiem,» pēc sēdes Dienai teica P.Bankovskis, kārtējo reizi solot atdot visus fonda parādus, par ko viņš jau runājot ar «saviem cilvēkiem».

Diena jau rakstīja, ka fonds mēnešiem neizmaksā fonda stipendiātiem pārskaitītos tūkstošos latu mērāmo naudas līdzekļus, par ko Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs grasās fondu sūdzēt tiesā. Naudu nav saņēmis arī dzejnieks Imants Ziedonis un Jura Podnieka studija. Fondam nodokļu parādu un pārāk lielo tēriņu dēļ ir atņemts sabiedriskā labuma organizācijas statuss, kas naudas ziedotājiem paredz nodokļu atvieglojumus. P.Bankovskis otrdien intervijā Dienai sacīja, ka rosinās fondu likvidēt.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas