Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Banku laupītājs iekrita kā circenis pelnos

17 gadu vecais Gatis* pagājušonedēļ tika aizturēts, kad kārtējo reizi mēģināja aplaupīt banku. Izmeklētāji vēsta, ka divu mēnešu laikā Gatis ar līdzdalībnieku, iepriekš sodīto Juri piedalījies četrās laupīšanās un piecos laupīšanas mēģinājumos. Gata tuviniekiem ziņas par pusaudža līdzdalību banku aplaupīšanā bija liels pārsteigums.

"Pirms tam internetā lasīju, ka aplaupīta kārtējā banka, bet nevarēju iedomāties, ka tas ir viņš. Kad naktī uzzināju, ka mans bērns ir banku laupītājs, pasaule sagriezās kājām gaisā," stāsta zēna aizbildne Sarmīte. Gatis ir bārenis, pēc vecāku nāves rūpes par viņa audzināšanu uzņēmusies Sarmīte, kas ir mirušās mātes draudzene.

Gatis savās laupītāja gaitās vienmēr devās pa dienu, tādēļ Sarmītei viņa prombūtne neradīja nekādas aizdomas, jo viņa domāja, ka zēns ir skolā. "Kā tu varēji mierīgi nākt mājās, kad biji aplaupījis banku?" prasīja Sarmīte. Viņš atbildējis: "Es nesaprotu, ko darīju. Man bija bail." Sarmīte uzskata, ka pieaugušais līdzdalībnieks iebiedējis Gati un piespiedis viņu piedalīties banku aplaupīšanā.

Gatis ar Juri iepazinās pagājušā gada vasarā, kad piestrādājis kādā automazgātavā. Juris uzmeties zēnam par lielu draugu, solījis būt tēva vietā. Tikai vēlāk Sarmīte uzzināja, ka Juris vairākus gadus pavadījis cietumā, bija tiesāts par laupīšanu. Visticamāk, tieši Jurim ienāca prātā doma piepelnīties ar banku aplaupīšanu. Viņš arī savācis visu naudu, Gatim atvēlējis tikai jaunas bikses un sporta apavus. «Nekādu naudu es pie viņa neredzēju. Katru rītu devu viņam 1,50 latus pusdienām,» stāsta Sarmīte.

Par banku aplaupīšanu Gatim tagad draud bargs sods, bet Sarmīte cer, ka izdosies tikt cauri sveikā ar nosacītu sodu. Puiša vecākais brālis Aigars gan šaubās, vai tiesu izdosies iežēlināt ar bāreņa statusu. "Es būtu daudz patīkamāk pārsteigts, ja viņš 17 gadu vecumā būtu izveidojis savu biznesu. Ne jau kļuvis par jaunāko banku laupītāju Latvijas vēsturē."

Vairāk par jauno banku laupītāju un to, kā viņš nonāca uz noziedzības ceļa, lasiet SestDienā.

* visu iesaistīto personu vārdi ir mainīti

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas