Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Barikāžu ugunskurus šogad papildina policistu uzraudzība

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Oskars
O
KURAM SAIMNIEKAM TP - POLICISTI ATŅĒMA MALKU ?
!
!
Šķidri apmeklēts. Es vairs neesmu kopā ar valsti, jo valsts mani piesmej.
lūriķis
l
Atmiņas ir īsas sevišķi ,ja nav tavējās bet lasītās,Gorbijs tonakt nebija sazvanām,kā parasti kad PSRS notika kaut kas neplānots no PSKP puses,iebrūkot Ie.M. plānoja atrast to,kas atradās citur,tādēļ arī pēc uzbrukuma brauca skaidroties ar A.Rubiku uz CK par kļūdaino informāciju.
AD
A
Ar tankiem nenobrauca tādēļ, ka Rīgā bija Brīvās pasaules TV reportieri, kuru reportāžas praktiski pa tiešo gāja gaisā, bet Gorbačovs baidījās pazaudēt liberāļa imidžu. Godmanis sekodams okupācijas armijas prasībai centās pierunāt barikādes nojaukt. Tas viņam neizdevās. Vai viņš šodien iet pie ugunskuriem, to es nezinu, jo es tur vairs neeju.
lūriķis
l
Vispār man jau patīk tā Tropiņa komentārs par policistiem ,kuru klātbūtne pieļauj jaunu neatkārtību atkārtošanos:)
lūriķis
l
Nez,vai ta Seglīš ar ar savem špickem pie to ugun ir ,aber sēd mā un trinkē vein?
Teodora
T
Mēs, parastie cilv. nekad to īsti , protams, neuzzināsim - kāpēc toreiz nenobrauca vienkārši visus ar kādiem tankiem vai citu tehniku... Ko Gōdmaņis toreiz darīja - vai to vēl kāds atceras? Vai viņš šodien arī iet pie tiem ugunskurinātājiem? Kas par to zina pastāstīt?
zvirbulēns
z
Es pie latslāvu kurtiem ugunskuriem nesēžu. Barikāžu ugunskuriem ar šiem ideoloģiskajiem ugunskuriem nav nekāda sakara. Barikāžu ugunskurus kūra tauta - latvieši, lai tiktu pie savas valsts Latvijas, tagad ugunskuru kurina latslāvijas vara, lai muļķotu latviešus.
sitenis
s
Beidz vienreiz sēdēt pie datora un aizej līdz ugunskuram!
zvirbulēns
z
Cik ilgi šo nospēlēto plati vēl spēlēs?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

APLŪKO FOTOGALERIJU


FOTO: Valsts augstākās amatpersonas Meža kapos un Rīgas centrā piemin barikāžu upurus

Cilvēki


Vilnis Siliņš, operas mūziķis


Sajūtas? Tās ir tādas atmiņas. Daudz labu brīžu bijuši. Daudz labu cilvēku esmu saticis, ģimeni nodibinājis, bet otrajā vietā noteikti visskaistākās atmiņas ir par 1991. Gadu. Pats biju šeit. Nācu naktī, jo uzskatu, ka tumsā visvairāk aktivizējas cilvēki, kuriem nav tīra sirdsapziņa. Tā bija arī tagad 13.btu noticis gaismā, domāju, ka tā nebūtu. Protams, ka fiziski neko mainīt nevaru. Atceros, ka visām ejām bija priekšā traktori, tagad tā padomāju, ka šeit taču varēja kaut ko nomest un ar mums būtu cauri, bet svarīga bija šī gaišā doma, uz ko mēs gājām, tad likās, ka mūs nevar uzvarēt. Ka mēs esam spēks. Patriotisms noteikti nav palicis mazāk. Protams, žēl par notiekošajām lietām, bet mēs nedrīkstam zaudēt savu patriotismu.

Rolands, skolnieks, jaunsargs:
“Esmu patiesi laimīgs. Ir silti atcerēties šādas lietas, kā mēs aizstāvējām Rīgu, visus nozīmīgos objektus. Pēc manām domām patriotisms mūsu paaudzē nav izplatīts. Mūsu klasē tas ir tikai pāris cilvēkiem”

Iveta, studente:
Tā svarīgi, bet tādas īpašas sajūtas gan nav… Tikai domāju, kādēļ cilvēku tik maz, kaut kas taču varētu notikt. Arī kad prezidents runāja cilvēku bija ļoti maz- daži desmiti.

Normunds, Talsu Domes izpilddirektors:
Šodien pārņem divējādas izjūtas. Pirms astoņpadsmit gadiem visi stāvējām barikāžu vienā pusē, visiem bija skaidrs par ko cīnāmies, ko aizstāvam, likās, ka tāda tautas vienotība, kad visi elpo vienā ritmā būs vienmēr. Ka notiks kopīgs darbs pie Valsts un visas tautas labklājības celšanas. Diemžēl rodas sajūta, ka mēs sākam dzīvot pēc principa “katram savs krekls tuvāks. Tauta ir novesta tuvu izmisumam, tas bija redzams 13. janvārī. Taču domāju, ka tā bija neuzticības izteikšana Saeimai un valdībai, nevis savai zemei. Domāju, ja veidotos līdzīga situācija kā pirms astoņpadsmit gadiem, tauta atkal stāvētu plecu pie pleca.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas