Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Bārzdiņš: Grūtākās lietas veselības aprūpē jau izdarītas

Iepriekšējie trīs ministri grūtākās lietas veselības aprūpē jau izdarījuši, uzsver Liepājas reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājam Juris Bārzdiņš, kuram izteikts piedāvājums kļūt par veselības ministru. Pirms to pieņemt, J. Bārzdiņš vēlas noskaidrot, vai viņam ir vienāds skatījums uz nozares attīstību ar izvirzījušo partiju.

Ja viņš kļūtu par veselības ministru, J. Bārzdiņam būtu jāpamet darbs slimnīcā, viņš norādīja portālam Diena.lv.

Iespējamais veselības ministrs gan uzsvēra, ka iespējas ieņemt amatu šobrīd vēl esot ļoti neskaidrs jautājums, un, iespējams, ka šo amatu varētu pārņemt arī Vienotība, tāpēc esot pāragri runāt par konkrētiem darbiem, ko viņš varētu darīt ministra amatā.

Jautāts par plāniem samazināt gultas vietu skaitu slimnīcās, kurus izvirzījusi Pasaules banka, J.Bārzdiņš bija izvairīgs: “Sākot no pašām mazākajām līdz pašām lielākajām slimnīcām – visām ir diezgan nopietni jāpārmainās. Tās nevar palikt tādas, kādas tās ir.” Viņš gan piebilda, ka “iepriekšējie trīs ministri pa lielam, grūtākās lietas jau izdarījuši”.

Jāatgādina, ka Latvijas Avīze ziņoja, ka vairāki pieredzes bagāti ārsti, kuri vēlējušies palikt anonīmi, uzsvēruši, ka J.Bārzdiņš ir “riktīgi īstais – ja Latvijas medicīnai grib pielikt punktu, aizvērt visas lauku slimnīcas, tad Bārzdiņš būtu īstajā vietā”’. Viņš pats uz šo kritiku neatbildēja, norādot, ka “katrs var izteikties kā grib”. “Katrā ziņā nozares ministrs nebūs labs visiem, un nemaz nedrīkst tāds būt. Tomēr galvenais ir ministrs nevis veselības aprūpes iestādēm un ārstiem – sistēma jāpavērš vairāk uz iedzīvotāju pusi. Lielākās daļas pacientu intereses iet kopsolī ar iestāžu darbinieku interesēm,” skaidro J.Bārzdiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas