Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Bārzdiņš: Kompensējamo zāļu budžetā jau tagad ir deficīts

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ieva
I
Nesaki vis. Re, Bārbija, palielināja līdzmaksājumus un jau pāris mēnešos tīrie zaudējumi sniedzās simtos tūkstošu. Un ne jau santīmu. Vienkārši ir maz tādu slimību, no kurām visi tā uzreiz ņems un nomirs. Vairums līdz tam viesojas slimnīcās neatliekamā kārtā un ne reizi vien!
xxxxx
x
es te redzeju dazu sirdszalu cenu, kas jakompense - 20ls, 30ls, 45ls. Man skeit, ka biski pa augst tas cenas, tapec jau budzeta lidzeklu nav. ja cenas butu samerigas un neviens nevienu nelovetu, tad valsts kase tik liels robs nebutu. meklejat alternativas iepirkumiem. lai slimnicas perk pa tieso no razotajiem, nevis no farmacijas kompanijam, kas medikiem " uzsauc" tusinus, celojumus un mediki izraksta tas firmas medikamentus par to. Sistema vieim zinama, bet ministriem negribas parazas lauzt, jo no otras puses, tas palidz noturet medikus medicina, kas stradajot par necilvecigi zemu atalgojumu vismaz par brivu pacelot var....
Speciālintrešu grupa
S
Tad jātiek vaļā no tām zālēm kuras tur nepider, ko ar mūsu zāļu lobijuas palīdzību tur ievietojas
Joske
J
Diemžēl vairākumam Krievzemes ražotāju nav ISO sertifikātu, kas ļauj produkciju izplatīt ES tirgū. Bez tam tur ir liela kontrofaktu un pagrīdes viltoto medicīnas līdzekļu problēma, pret ko ar mainīgām sekmēm cīnās kaimiņvalsts kompetento organizāciju darbinieki. Ir fiksēts pietiekošs ar šo nelaimi saistītu krimināllietu, saindēšanās un pat nāves gadījumu skaits, par ko atkārtoti rakstīts Krievijas presē un netā. Runājot par kompensējamiem medikamentiem, mūsu ministrs nedomāla nedz validolu, "Ļeņina pilienus", balderjāņus ne " zeļonku", bet gan modernus līdzekļus, kuru ražošana prasa arī ipašas tehnoloģijas.
Veselais
V
Re,kur valdība ar savu politiku novedusi veselības nozari. Cilvēku veselība iet uz grunti, slimnīcu skaits mazinās un tās vairākums nevar izmantot dārdzības dēļ, izņemot kritiskos gadījumus.
Valdībai jāsaprot, ka
V
Kompensējamo zāļu jautājums ir ļoti svarīgs. Apmaksāt hroniskam slimniekam kompensējamās zāles valstij izmaksā daudz lētāk nekā slimības saasinājuma laikā viņu ārstēt slimnīcā. Bez tam nav jau retums, ka pēc nepietiekamas zāļu lietošanas /naudas trūkuma dēļ/ cilvēkam iestājas invaliditāte - valstij atkal jāmaksā /šoreiz gan no Labklājības ministrijas budžeta/. Valstij izdevīgāk būtu saglabāt cilvēka spējas strādāt nevis taupīt "kapeikas" uz kompensējamo zāļu rēķina un pēc tam sūroties par sekām.
Pikselis
P
Kompensējamo zāļu budžeta likvidēšana dotu milzīgu ekonomisko efektu. Pensionāru un invalīdu skaits samazinātos vismaz par 75%. Darba spējīgie atbrīvotos no hroniski slimajiem, izveidotos ļoti ražīga vide un darba ražība sasniegtu nebijušus augstumus. Zāļu ražotājiem sava iztikšana nemaz neciestu. Viņi uzskrūvētu cenas līdz līmenim, kuru spētu apmaksāt tikai miljonāri. Aptieku ķēdes varētu piepelnīties vācot pa pļavām visādas tējiņas un ar skaļām reklāmām pierunāt dzīvi palikušos tās pirkt.
Hmm...
H
Vai mēs kompensējam zāles arī smēķētājiem?
Hroniķe
H
Kompensējamo zāļu iepirkumos vajadzētu kooperēties visām trim Baltijas valstīm. Lielāks iepirkums varētu samazināt cenas, jo uz pasaules fona mēs tādas trīs mazas skudriņas vien esam. Bet Bārzdiņam nav viegli, jo jāsakārto gadiem ilgā TP izšeftētā saimniecība.
Ieva
I
1) Pirmkārt būtu jānoskaidro, kas īsti tās cenas ir uzskrūvējis un jārunā tieši ar to! 2) Jārēķinās ka ir zināms (visai elementāri saskaitāms) cilvēku daudzums, kam šādas zāles būs vajadzīgas, un līdzekļi jāatvēl ne jau pēc principa "a moš sanāks!" vai "a moš izdosies sarunāt!"
Bet
B
Būtu jāsāk problēmu risināt ar zāļu nedabīgi uzskrūvētajām cenām, kad valstī ar iedzīvotāju pamatmasas ļoti zemiem ienākumiem, medikamentu cenas uzskrūvētas daudz aukstākas, Rietumeiropas valstīs. Medikamentu lieltirgotājiem ir vislielākās algas valstī + notiek ārstu kukuļošana, lai izrakstītu dārgākās zāles. Kādēļ nevar iepirkt medikamentus no Krievijas. Tur tie tiek ražoti ļoti kvalitatīvi un ir daudzkārt lētāki, pretstatā tiem, kuri nevajadzīgi izskaistinātos iepakojumos, pašlaik tiek ievesti no rietumu puses.
Ieva
I
Un interesanti, kā tad tas deficīts tā pēkšņi radās? Bārzdiņš cerēja, ka, īpaši pēc tam, kad ieviesa maksu par 100% receptēm, apsprāgs vairāk slimnieku? Vai arī vienkārši neapskatījās, cik īsti mums ir to slimnieku, kuriem zāles ir vajadzīgas kā vislētākais ārstēšanas veids!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas