Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Baštiks: nokavējam problēmas brīdi

Mūsu pamatproblēma ir tā, ka nokavējam brīdi, kas fiksē problēmu, tā pēdējo gadījumu ar trīsgadīgo meitenīti, kura ar smagām traumām nonākusi slimnīcā, iespējams, patēva vardarbības dēļ, komentē bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks (LPP/LC). Pozitīvais šajā lietā ir tas, ka daudz aktīvāk par šādiem gadījumiem ziņo ārsti, kaimiņi, uzskata bērnu lietu ministrs.

Ceturtdien policija apcietināja mazā bērna patēvu par slepkavības mēģinājumu, pārkvalificējot apsūdzību no vardarbības uz smagāku noziegumu.

A.Baštiks Dienai sacīja, ka agrīnā diagnosticēšana ir šī brīža lielākā problēma, jo reti, kad uzreiz “ir vardarbība”, bet tajā laikā jau ir nokavēts brīdis, kas "fiksē problēmu". Mediķiem, bērnudārza audzinātājiem, māsiņām, kuras apmeklē ģimeni pēc bērna piedzimšanas un pašvaldību sociālajiem darbiniekiem, pēc ministra teiktā, vajadzētu dot pirmo informāciju.

“Ļoti klibo dažādu dienestu sadarbība,” saka ministrs, jo lielākoties tie saka, ka ģimene nav bijusi uzskaitē, tā nodrošinot sev alibi.

“Ja ir viens speciālists uz 500 ģimenēm, viņam nav fiziskas iespējas visus apmeklēt,” saka A.Baštiks, kurš uzskata, ka lielāks atbalsts būtu jāsniedz pašvaldībām, kuras algo sociālos darbiniekus. “Sociālais dienests nevienam īsti nepakļaujas un rezultāts ir tāds, kāds tas ir,” teica bērnu lietu ministrs A.Baštiks.

Ministrs kritizēja arī dažādu dienestu sadarbību, jo “ja bāriņtiesa pirmo reizi netika dzīvoklī, tad otrajā reizē droši vajadzēja iet ar pašvaldības policijas pārstāvi.”

Baštiks gan norādīja, ka šādi gadījumi saasina situāciju, jo statistika liecina, ka pērn samazinājies to bērnu skaits, kas cietuši no vardarbības. “Tā ka uzlabojumi ir,” saka ministrs.

A.Baštiks stāsta, ka ministrija pēc šī gadījuma nekādus papildus pasākumus neieviesīs. Šogad iecerēts apmācīt 400 skolotājus, esot pārbaudītas visas bāriņtiesas un apmācīti policisti, kā atpazīt vardarbību.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas