Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Bauskā šorīt mīnus 23 grādi; turpināsies sarmas veidošanās

Piektdienas rītā ap plkst.8 Bauskā gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -23,1 grādam, un tā šajā rītā ir zemākā gaisa temperatūra Latvijā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Sals līdz -22 grādiem bija Jelgavā un Skrīveros, bet Jēkabpilī, Mērsragā un Saldū bija -21 grāds, savukārt Talsos, Gulbenē, Dobelē, Rēzeknē un Valkā - -20 grādu.

Kolkā gaisa temperatūra pazeminājās līdz -8,9 grādiem.

Rīgas centrā fiksēts -17 grādu sals.

Tā kā aizvien pieturas sals un gaiss ir ļoti mitrs, turpināsies sarmas veidošanās. Vietām Vidzemē sarmas noguluma diametrs pārsniegs 5 cm, brīdina sinoptiķi.

Brīvdienās Latvijā būs ļoti augsts atmosfēras spiediens. Tas sasniegs 780 mm Hg (jūras līmenī), pēc tam darba nedēļas sākumā atmosfēras spiediens pazemināsies, bet pēc 20. janvāra no jauna būtiski paaugstināsies un var pārsniegt pat 785 mm Hg (jūras līmenī). Līdz ar to šajās dienās gaidāms trešais, medicīniski nelabvēlīgais laika tips., liecina informācija, kas ievietota centra mājas lapā. Augsts atmosfēras spiediens var negatīvi ietekmēt cilvēka pašsajūtu.

Brīvdienās izmaiņu laika apstākļos nebūs un joprojām saglabāsies pamatīgs sals, prognozē sinoptiķi.

Gaisa temperatūra gan sestdien, gan svētdien būs līdzīga - naktīs ap -12..-17 grādiem, vietām līdz -20..-22 grādiem, bet Kurzemes ziemeļos kā parasti nedaudz siltāks - ap -8..-10 grādiem. Dienās temperatūra paaugstināsies līdz -7..-12 grādiem, svētdien austrumos līdz -15 grādiem.

Sestdien pūtīs lēns dienvidaustrumu vējš, bet svētdien tas pastiprināsies līdz 3-8 metriem sekundē, vietām brāzmās 13 metri sekundē.

Arī nākamnedēļ būtisku izmaiņu nebūs, saglabāsies stabils sals, vienīgi pastāv iespēja, ka Latvijā ieplūdīs mitrāks gaiss un biežāk būs apmācies laiks, arī migla un sarma.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas