Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

BBC velta apjomīgu rakstu Latvijas nepilsoņu tēmai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Tante Bauskā
T
Raksts ir izcils un precīzi atspoguļo to Latvijas nepilsoņu stāvokli, kuri Latvijā ir dzimuši. Viņiem nav citas vietas, kur dzīvot, un viņiem nav jāpierāda sava 'lojalitāte' šai valstij. Un tiem, kuri tik ļoti piesauc 'lojalitāti' šajos gadījumos, es ieteiktu aizdomāties par tiem 'Latvijai lojālajiem', kuri Latviju ir pametuši un tur dzemdējuši savus bērnus. Vai jūs saprotiet, ka šie cilvēki Latvijai ir zuduši. Bet tiem, kuri vēlas pilntiesīgi dzīvot šajā valstī un kuriem šeit ir pilnas tiesības dzīvot, mēs uzgriežam muguru.
m[cenzēts]kers
m
what's a fuck...
germina
g
Laikraksti un žurnāli krievu valodā: 5 Min (ru), Вести Сегодня (+ 1 pielikums), Телеграф ( + 1 pielikums), Час, Бизнес&Балтия (+ 1 pielikums), 7 секретов, Люблю, Вести, Суббота, Лилит, Патрон, Laikraksti un žurnāli latviešu valodā: 5 Min, Diena (+ 4 pielikumu), Latvijas Avīze, Latvijas Vēstnesis, Neatkarīgā Rīta Avīze Latvijai, Dienas Bizness ( + 4 pielikumi), Brīvdienu žurnāls Vakara Ziņas, Ievas Māja, Ieva, Jurista Vārds, Kas jauns?, Kultūras Forums, Marta, Mājas Viesis, Māja, Privātā Dzīve, Rīgas Viļņi +, 36.6º C Veselīgāk Saskanīgāk Gudrāk, Agro Tops, Auto Bild Latvija, Cosmopolitan, FHM, Kapitāls, Klubs, Latvijas Arhitektūra, Latvijas Ārsts, Latvijas Ekonomists, Latvijas Tirgotājs, Lilita, Mans Īpašums, Mans Mazais, Mūsmājas, Pastaiga, Rīgas Laiks, Saimnieks.LV, Santa, Una, Veselība, Vides Vēstis Bez tam ir vēl reģionālie izdevumi, 35 latviešu valodā un 13 – krievu.
NAV VIENALGA
N
vajag vairaak taadus kaa tevi! lai veicas!
BBC
B
Si ir apzinata sazverestiba Latvijas tekosai Russifikacijai. Driz mus valdiba uzstadis bez vizu regimu uz Krieviju. Lietas virzas tanij virziena
Latvijas Russifikacija
L
It means you are illerate you dumb fuk. when slesers started politiks he spoke with a huligan accent. Hes had language lessons since. But since he can speak, it DOESNT mean he can read.
nickname
n
Vācijas turki arī valsts iestādēs strādā bez vācu val. zināšanām? Nē
Latvijas Russifikacija
L
LOTI BEDIGS STASTS. to var salidzinat ar to tragediju but zids Ziemassvetkos.
Mia
M
Bet varbūt tiešām tā latviešu valoda ir dikti sarezģīta, ka katru dienu desmitiem cilvēku nenokārto exi...
m[cenzēts]kers
m
"It's very funny... I didn't pass," he said. "They said my spoken Latvian was perfect, but I had some problems with writing, reading, counting. i don't now, what does it mean..."
besii aaraa!!
b
Un tiesham nav pakaunejies BBC nodemonstret savu "tupgalvigu", lepni pazinjojot, ka te dzimis (!!), bet lidz 23 gadu vecumam joprojam nav bijis spejigs nokartot pilsonibu un iemacities pamatskolas limeni valsts valodu (!!!) Gribeja iezelinat, bet tik daudz pratinja nepietika, lai saprastu, ka tikai sevi pazemo...nav jau brinums, ka eksamenu neizdevas nokartot.
V
V
Tur rietumos "ļoti daudzus interesē" kā briesmīgā Latvija apspiež nabaga krievus. Un kā minoritāte, tā krievs. Ne ukraiņiem, ne baltkrieviem, poļiem, ebrejiem problēmu nav. Un piemērs īstais - jaunietis, kurš nav paspējis padzīvot krievu valodas hegemonijas laikā. Kādā tad mucā jādzīvo, ka nav spējis iemācīties valsts valodu. A raujas uz valsts iestādi! Taisi savu biznesu un miers. Pieņemsim, ka viņš saka taisnību - mutvārdos prasmes tekošas, bet rakstībā tā švakāk. Vai viņš tiešām domā, ka zināt valodu, nozīmē tikai prast runāt? Ko tad viņš darīs kā ierēdnis, kur visu laiku ar dokumentiem jādarbojas. Katru dienu saskaros ar krieviem, kuri prot runāt latviešu valodā, bet knapi saprot, ko viņiem saka. Bet rakstīt ... garumzīmes, kur vajag nav, kur nevajag - liek, tāpat ar komatiem. Vispār reiz viens krievs teica, ka zināt valodu, nenozīmē tikai prast pašu valodu, tas nozīmē arī orientēties vēsturē, izprast kultūru utt. Žēl par Zīli. Biju domājis, ka viņš ir drusku gudrāks. Varbūt no konteksta izrauts? Jo avīžu skaitam nav nekādas nozīmes. Pieprasījums nodrošina piedāvājumu. Manis pēc, lai lasa kaut 100 krievu avīzes, katra paša izvēle. Teorētiski varētu visiem, kas dzimuši Latvijā pēc 1991. dot pilsonību. Automātiski. Diemžēl tādi Dimas skaidri parāda, ka nevar. Joprojām vajag filtrēt debīlus. Priekš kam debīlam pilsoņa pasi? Lai varētu citus debīlus ievēlēt Saeimā?
tautumeita
t
otra lielākā pilsēta Daugava. ha ha... un vēl vajadzētu pieminēt, ka nepilsoņa statuss ļauj brīvi ceļot uz viņu tēvzemi Krieviju.
ssd
s
..neizdevās nokārtot...te arī viss problēmas risinājums,krievs te tikai fiziski atrodas,dzīvo viņš krievijā....tāpat jau par daudz visādu aldermanes kantorī saceptu latvijiešu pilsoņu ,kuri latviešu valodu aizmirst jau izejot pa kantora durvīm,bet īstenībā nemaz nav zinājuši ,vien uz vienu dienu iekaluši dažas frāzes....šis pat tās nav varējis iemācīties...vai Latvijai tādi pilsoņi vajadzīgi?????
аватрикс
а
"Šeit ir vairāk laikrakstu krievu valodā nekā latviešu. Mūsu valoda ir izdzīvojusi desmitgades padomju apspiestībā. Tādēļ mēs tagad satraucamies par krievu valodā iznākošu mediju pieaugumu Latvijas sabiedriskajā telpā," sacīja Zīle. - на мой взгляд это полная (если не преступная) ерунда , удивляет даже другое , либо это прежде всего 1) непонимание самой сути вещей , либо 2) саботаж, ограничениями неостановить обьективные процесы темболее в эру глобализации ! Единственый шанс спасти малые языки - это увеличивать кореное население (чисто демографически ) так как кроме них самих этот язык небудет востребоваться , однако политика последних лет показывает , что в Латвии этот самый важный элемент (повышение рождаемость ) власть-имущими доведён до ужасной черты , многие предпологают что уже сейчас в латвии находиться населения ну 1,9 милиона максимум , дальше будет хуже ! И вот вместо того чтобы откинуть всякие ненужные, мелочные дела (но приносящие политические бонусы) и взяца за намного сложную деятельность ( нестоль прибыльную) как улучшение среды для рождаемости , они Нац-патриоты кормят всех падобными глупостями -(

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

BBC raksts (angļu val.)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas