Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Bemhens neredz iemeslu atkāpties no "Rīgas satiksmes" vadītāja amata

Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmuma "Rīgas satiksme" (RS) valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens neredz iemeslu, kādēļ viņam vajadzētu atkāpties no amata.

"Īsti neredzu [iemeslu atkāpties]. Pirmkārt, mērs [Rīgas domes priekšsēdētājs Jānis Birks] par kaut ko tādu nav runājis, otrkārt, kāda iemesla dēļ man būtu jāapsver šāda iespēja," viņš teica. Savukārt uz jautājumu, vai Bemhenam savs darbs patīk, viņš atbildēja, ka nesūdzoties.

RS valdes priekšsēdētājs pastāstīja, ka ticies ar Birku un pārrunājis sabiedriskā transporta jautājumus. "Pārrunājām visus tos jautājumus, kas ir saistīti ar sabiedrisko transportu Rīgā, kādi ir darbības virzieni, kur ir jāpievērš lielāka uzmanība, kas ir aktuālāk," viņš klāstīja.

Birka preses sekretāre Kristīne Liepa iepriekš pavēstīja, ka Birks līdz ceturtdienai, 14.maijam, kad paredzēta RS valdes sēde, uzdevis sagatavot ziņojumu par e-talona ieviešanas gaitu. Viņa norādīja, ka Birks nav apmierināts ar pašreizējo e-talona ieviešanas gaitu, tai skaitā, attiecībā uz sabiedrības informēšanu, un mērs uzskata, ka šo procesu varēja paveikt ātrāk un kvalitatīvāk.

Elektronisko norēķinu sistēmu Rīgas sabiedriskajā transportā pilnībā ieviesa no 1.maija, savukārt pārbaudes režīmā tā sāka darboties no 1.aprīļa. Pārbaudes režīma pirmajā nedēļā problēmas norēķināties ar e-talonu bija 2,5% lietotāju, savukārt īsi pirms maija sākuma pie RS biļešu kasēm veidojās rindas, jo cilvēki steidza iegādāties e-talonu.

"Rīgas satiksme" nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. 2007.gadā uzņēmums pārvadāja 267,2 miljonus pasažieru, kas ir par 7% mazāk nekā 2006.gadā, iekasējot 40,4 miljonus latu, kas savukārt ir par 28,7% vairāk nekā gadu iepriekš. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas