Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Bendrāte Kurzemes radio nopirkusi par Lemberga naudu

10. Saeimas deputāte Silva Bendrāte (Vienotība) vairāk nekā trīspadsmit gadus slēpusi to, ka Aivara Lemberga vietā un par viņa naudu iegādājusies kapitāldaļas "Kurzemes radio", ziņo Dienas biznesa portāls db.lv

Turklāt, pēc viņas vārdiem spriežot, līgums, kas Bendrāti faktiski padarīja par A. Lemberga marioneti, vēl joprojām ir spēkā un pirkuma nauda nav atmaksāta.

Kā liecinot, S. Bendrātes un A. Lemberga noslēgts trasta līgums, Ventspils mērs piešķīris S. Bendrātei (toreiz – Ērmanei) tiesības viņa vietā un par viņa naudu, bet uz tagadējās deputātes vārda iegādāties kapitāldaļas SIA "Kurzemes radio".

Saskaņā ar šo līgumu S. Bendrātei bijis – un, spriežot pēc viņas vārdiem, vēl joprojām ir - pienākums veikt A. Lemberga daļu pārvaldīšanu, vadoties "tikai un vienīgi" no Lemberga "interešu viedokļa".

Līgums arī nosakot, ka bez Lemberga atļaujas Bendrātei nav bijis tiesību ne izteikt savu viedokli lielākajā daļā Kurzemes radio dalībnieku sapulču balsojumu, ne spriest par radio budžetu, ne lemt par dividenžu izmaksu vai kļūt par uzņēmuma vadības pārstāvi.

No S. Bendrātes un A. Lemberga parakstītā dokumenta izriet, ka pirms katras uzņēmuma dalībnieku sapulces S. Bendrātei vajadzējis vērsties pie Ventspils mēra pēc norādījumiem, un tāpat A. Lembergam bijušas tiesības jebkurā brīdī uz Bendrātes vārda iegādātās kapitāldaļas nodot kādai citai personai.

Spriežot pēc dokumenta, S. Bendrātei savs līguma eksemplārs vispār neesot izsniegts, - tas sastādīts tikai vienā eksemplārā un nodots A. Lemberga advokātam Gintam Laiviņam-Laiveniekam.

Politiķe skaidrojusi, ka tie esot bijuši "citi laiki", kad pār A. Lemberga galvu vēl nav bijis mākoņu un Ventspils mērs bijis "visu mīlēts un cienīts cilvēks", par kuru "visi jūsmoja". S. Bendrātei tolaik pat bijis lepnums saņemt atbalstu no "tāda cilvēka".

Politiski vēsturiskais fons gan rādot, ka trasta līguma slēgšana 1997. gadā sakrita ar privatizācijas procesiem Ventspilī, par ko Ģenerālprokuratūra pašlaik veic izmeklēšanu saistībā ar aizdomām par politiķu piekukuļošanu Ventspils naftas privatizācijas sakarā.

Taču S. Bendrātei, kura vairākus gadus bija "Kurzemes radio" radošā direktore, faktiski nosakot radiostacijas saturu, nešķietot, ka viņas kā žurnālistes autoritāte izmantota klusējoši labvēlīga informatīvā fona nodrošināšanai, kamēr Ventspilī noritēja darījumi, kas vēlāk nonāca prokuroru redzeslokā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas