Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Berga bazāra īpašnieks konsultējis Daimler par korupciju Rīgā

Uzņēmumam_ Daimler konsultācijas par Latvijas procesiem saistībā ar kukuļošanu Mercedes Benz_ autobusu iepirkumā Rīgai sniedzis Berga bazāra īpašnieks, ASV praktizējošais latviešu advokāts Justs Karlsons.

Intervijā žurnālam Playboy Karlsons stāsta, ka šo kompāniju  pārstāvējis Latvijā viņš nav, bet konsultējis gan.

"Es teiktu, ka mēs firmai daļēji palīdzam izmeklēt un izsijāt šo lietu, jo viņiem jau bija jāsamaksā liels sods Amerikā. Mēs palīdzam viņiem uzturēt uzraudzības kārtību, lai nekas tāds nenotiktu vēlreiz. Bet kukuļdošana ir liela problēma, it sevišķi Āzijā, kur kukuļošana ir pilnīgi iekšā kultūrā," par globālo skandālu saka latviešu advokāts.

Kā savu panākumu atslēgu, lai kļūtu par ietekmīgu advokātu, viņš vispirms min savas valodu zināšanas, plašo interešu loku un studijas Vācijā.

"Tas man ļāva uzsākt darbu ar vācu klientiem, kurus Amerikā var aizstāvēt maz advokātu. Tagad tās pašas autofirmas pārstāvam arī Ķīnā, Singapūrā, Malaizijā... Mūsu nišā mūs neviens tā īsti neapdraud. Sāku ar Volkswagen, un man palīdzēja tas, ka viena no māsīcām, pusvāciete, bija apprecējusi bagātāko beļģi, kuram piederēja VW fabrikas Beļģijā. Caur to kontaktu Volkswagen man nāca kā klients. Bijām astoņi tajā firmā un orientējām darbību uz Eiropu. Man tad bija kādi 29 gadi. Volkswagen man uzticēja dažas smagas lietas, tās man iznāca labi, un ar to gājām tālāk. Tad nāca BMW, Audi, tagad Mercedes, ko aizstāvam visā pasaulē,"  intervijā Playboy saka Karlsons.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas