Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Bērnu slimnīca: jaunais korpuss lietus dēļ nav cietis

Pretēji iepriekš glābēju izplatītajām ziņām, ka stiprais lietus svētdien appludinājis arī Bērnu slimnīcas jaunā korpusa telpas, pašā slimnīcā Diena.lv apgalvo, ka jaunais korpuss nav cietis.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieks Ainars Pencis LNT raidījumā 900 sekundes pirmdien no rīta stāstīja, ka runa ir par serveru telpu un sekas varēja būt bēdīgākas, bet arī šīs ziņas slimnīca neapstiprina.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) pārstāve Inga Miķelsone stāsta, ka stiprā lietus laikā ūdens iekļuva pagrabstāvā vienam no vecajiem slimnīcas korpusiem. Tas nav remontēts un tajā neatrodas vērtīgas ierīces vai krājumi. "Nekas nopietns nav noticis, diemžēl jums ir sniegta nepareiza informācija," apgalvoja I.Miķelsone. 

VUGD pārstāve Inese Veisa Diena.lv skaidroja, ka izsaukuma pieteikumā minēts jaunais korpuss, tomēr viņa aicināja ticēt slimnīcas pārstāvju teiktajam. Viņa neizslēdza, ka gadījusies kāda kļūda. Savukārt par to, vai telpās bijuši serveri, informācija neesot bijusi tik konkrēta.

Applūdis arī lielveikala Spice pirmais stāvs. ''Ir applūdis veikals ''Drogas", kurā no jumta gāžas iekšā ūdens. Pircēji jau brien pa ūdeni,'' Nozare.lv svētdien klāstījis kāds notikuma aculiecinieks. Tirdzniecības centra tehniskais direktors Oskars Antāns stāstījis, ka spēcīgās lietusgāzes rezultātā kanalizācijā no lielveikala jumta un autostāvvietām ieplūda liels ūdens daudzums. Rīgas pilsētas lietus ūdens kanalizācijas kolektors nespēja uzņemt tik lielu ūdens daudzumu, un pārmērīgā ūdens spiediena rezultātā atsevišķās vietās lielveikalā tika deformētas caurules un dažos veikalos uz grīdas izplūda lietus ūdens. Tika slēgti vairāki veikali.

Kopumā aizvadītajā diennaktī glābēji saņēmuši 98 izsaukumus, kas saistīti ar negaisu un stipro vēju. Pārsvarā nācies novākt vētras nolauztos kokus, arī atsūknēt ūdeni. Vispirms tika atbrīvotas vietas, kas saistītas ar sabiedrisko transportu un cilvēku drošību.

A.Pencis piebilda, ka šādas stihijas notiek katru gadu vienu divas reizes.

Tāpat nedēļas nogalē fiksēti 18 ugunsgrēki, divi - Mazsalacā un Saulkrastos - saistīti ar zibeni.

Rīgas satiksmes preses sekretārs Viktors Zaķis LNT teica, ka svētdien ap plkst.15.50 sākās zvani uz dežūrdaļu par pārplūdušām ielām un nogāztiem kokiem. Pamatā tikusi apstādināta tramvaju satiksme. Bijis arī negadījums, kad tramvaja vadītājs nespēja nobremzēt un uzbrauca nolūzušam kokam, koks uzkritis arī kādam autobusam. Sabiedriskais transports jau svētdien vakarā sācis kursēt pēc grafika.

Bez elektrības bija palikuši apmēram 10 000 Latvenergo klientu, informēja televīzija.

(ar jaunāko informāciju papildinātas pirmās četras rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

SKATIES VĒL

FOTO: Spēcīgais negaiss Rīgā pārpludina ielas un lauž kokus

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas