Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Bērnus no atkarības varēs ārstēt bez vecāku piekrišanas

Saeima lems par lielākām pilnvarām bāriņtiesām, internātskolu direktoriem, kā arī policijai lemt par bērniem, kas cieš no atkiarībām vai naktīs atradīsies uz ielas.

Ja bērns vai vecāki nepiekrīt patlaban noteiktajai obligātajai ārstēšanai no apreibinošo vielu atkarības, to varēs darīt, ja tam piekrīt bāriņtiesa, paredz Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas atbalstītie grozījumi Bērnu tiesību aizsardzības likumā.

Grozījumi paredz tiesības arī internātskolas direktoram pārmeklēt bērnu, ja ir aizdomas, ka viņam ir alkohols, narkotiskās, psihotropās vai toksiskās vielas. Patlaban likums to atļauj darīt bērnu aprūpes iestādes un sociālās korekcijas izglītības iestādes vadītājiem, bērna aizbildnim vai arī audžuģimenei.

Saeima jau atbalstījusi priekšlikumu, ka bērns, kurš jaunāks par 16 gadiem, nedrīkstēs atrasties ārpus mājas viens pats no plkst.22.00 vakarā līdz 6.00 no rīta. Pašlaik ir noteikts, ka bērns bez uzraudzības uz ielas nedrīkst atrasties nakts laikā, bet konkrētu laiku nosaka attiecīgā pašvaldība. Līdz šim policijai bieži vien nebija tiesiska pamata aizturēt 16 gadus nesasniegušas personas, norāda Saeimas deputāti.

No 1.septembra valsts visiem pirmo klašu skolēniem apņemas apmaksāt brīvpusdienas Ls 0,80 apmērā dienā. Likumprojektu Grozījumus Bērnu tiesības aizsardzības likumā Saeima galīgajā lasījumā izskatīs 3.jūlijā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas