Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Bērziņam ir savs premjera kandidāts; no Vienotības favorīts Reirs

Ja līdz Ziemassvētkiem partijas nespēs vienoties par premjera amata kandidātu, Valsts prezidents Andris Bērziņš ir gatavs 7.janvārī nosaukt savu favorītu, kas būtu viens no jau līdz šim izskanējušajiem vārdiem.

Patlaban, izejot no informācijas, ko prezidents sarunā ar premjeru Valdi Dombrovski (Vienotība) uzzinājis trešdien, Vienotība, konsultējoties ar citām partijām, izskata vismaz trīs Ministru prezidenta amata kandidātus. Tomēr līdz sestdienai nekādu jaunumu šajā procesā, visticamāk, nebūs, Bērziņš ceturtdien atzina intervijā LNT raidījumā 900 sekundes.

"Mans tas uzskats, ka ātrāk par sestdienu ir maz ticams, ka var parādīties reāls kandidāts, izejot no šīs tehniskās situācijas," norādīja prezidents. "Man šķiet, spriest par konkrētu, un arī zinot to, ka Āboltiņas kundze bija līdz šodienai ārpus Latvijas un Dombrovskis līdz piekltdienai ir Briselē, tad tādu virzību mēs nevaram sagaidīt ātrāk kā par sestdienu."

"Es domāju, ka visi ir sapratuši šā te jautājuma nozīmīgumu. Es tomēr droši varu teikt, ka partijas strādā ļoti nopietni," viņš piebilda, norādot, ka tomēr līdz Ziemassvētkiem cer sagaidīt partiju galīgo vārdu. Ja tas tomēr neizdosies, 7.janvārī, kā jau minēts iepriekš, prezidents ir gatavs nosaukt savu kandidātu, kurš viņam jau esot padomā. Turklāt - tas būs kandidāts no jau minēto vidus.

"Mēs vienojāmies tā, ka neatkarīgi, vai ir brīvdienas, vai darbadienas, mēģināt šo procesu noslēgt līdz Ziemassvētkiem, lai varētu uzaicināt šo konkrēto kandidātu," uzsvēra Bērziņš, vienlaikus paužot cerību, ka pēkšņi neparādīsies tāds kandidāts, "kuram šis atbalsts nebūs, kuram teiks - varbūt vai redzēsim. Jo šīs sarunas tomēr notiek precīzi".

Savukārt, komentējot uz īsu brīdi pavīdējušo Jāņa Reira (Vienotība) kandidatūru, prezidents atzina, ka viņam "no Vienotības saraksta viņš [Reirs] ir numur viens".

Atbildot uz jautājumu, ko par to saka pati Vienotība, prezidents atbildēja: "Viņi dziļdomīgi klusē."

"Datums ir nosaukts 7.[janvāris], lai izbeigtu visas šīs spekulācijas, ka Bērziņam kaut kas ir noslēpts," piebilda prezidents, atbildot uz jautājumu, kā rīkosies, ja partijām svētku nedēļās tomēr neizdosies vienoties par visiem pieņemamu kandidātu. "Viņš ir šo nosaukto skaitā," piebilda prezidents.

Savukārt, atbildot uz jautājumu, vai rēķinās arī ar sava krēsla zaudēšanu, ja premjera izvēles process kavēsies, Bērziņš atbildēja: "Atbilstoši mūsu likumdošanai tas ir iespējams, protams, bet tas mani neatturēs rīkoties loģiski un objektīvi."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas