Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Bērziņš aicina izvērtēt Kleckina rīcības tiesiskumu

Rūpīgi jāizvērtē apstākļi, kas saistīti ar Latvijas Televīzijas programmā paredzētās filmas "Putina sistēma" demonstrēšanas atcelšanu un Nacionālās Radio un televīzijas padomes (NRTVP) priekšsēdētāja Ābrama Kleckina rīcību šajā saistībā, uzskata tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš.

"Man ir nepieņemami NRTVP priekšsēdētāja izteikumi, kuros norādīts, ka Latvijai būtu jāievēro Krievijas Federācijas tiesību akti, kas dienu pirms vēlēšanām nosaka priekšvēlēšanu aģitācijas aizliegumu. Latvijas Republikas teritorijā spēkā ir Latvijas tiesību akti, un Latvijas valsts amatpersonām, tostarp NRTVP priekšsēdētājam, būtu jāvadās tikai no tiem. Turklāt šādi aicinājumi ievērot svešu valstu tiesību aktus var tikt uzskatīti par pretvalstiskiem," izplatītajā paziņojā norādīja tieslietu ministrs.

Radio un televīzijas likums nosaka, ka NRTVP nav tiesību vērtēt radio un televīzijas programmas pirms to pārraidīšanas, "tādēļ gadījumā, ja tiks konstatēta kāda NRTVP pārstāvja iejaukšanās, lai panāktu filmas "Putina sistēma" nedemonstrēšanu, uzskatu, ka Saeimai būs rūpīgi jāizvērtē tā atbildība un atbilstība ieņemamajam amatam," uzsvēra Bērziņš.

Viņaprāt, Krievija ļoti aktīvi izmantojot savu ietekmi, lai mainītu Latvijas iekšpolitiskos procesus sev vēlamā virzienā – uz to norādot gan Krievijas pārstāvju paustie viedokļi, kādai jābūt nākamajai Latvijas valdībai, Krievijas Ārlietu ministrijas paziņojums par apņemšanos panākt krievu valodas statusa maiņu Latvijā, lai tā no svešvalodas kļūtu par valsts valodu, kā arī citas aktivitātes.

Jau vēstīts, ka LTV otrdien demonstrēs dokumentālo filmu "Putina sistēma", kuru sākotnēji bija plānots rādīt aizvadītajā sestdienā, taču, kā norādīja LTV, tehnisku problēmu dēļ to nebija iespējams īstenot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas