Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Bērziņš dzirdējis, ka Ēlerte ļoti gribētu būt Valsts prezidente

LPP/LC pārstāvis Andris Bērziņš ir dzirdējis, ka Sarmīte Ēlerte ļoti gribētu būt par Valsts prezidenti. “Man gan par Valdi Zatleru nav bijis kauns nevienu brīdi – viņš ir ieguvis vajadzīgo rutīnu (pozitīvā nozīmē, protams) un savas funkcijas pilda,” uz jautājumu, vai V.Zatlers būs prezidents pēc 10.Saeimas vēlēšanām, Neatkarīgai atbild A.Bērziņš. Pēc vēlēšanām varot notikt daudz kas – kandidātūras esot daudz un dažādas.

Viņš atzīst, ka S.Ēlerte kā avīzes redaktore “nebūt ne neveiksmīgi” ir veidojusi sabiedrisko domu, taču šajā laikā ir izaugusi jauna paaudze un “iemācījusies domāt pati arī savu galvu”. A.Bērziņu konkurence ar S.Ēlerti politiskajā laukā nebaida.

“Ja Ēlerte būtu vismaz divreiz jaunāka, nekā viņa ir, un studējusi Kembridžā un Oksfordā vai kādā līdzīgā iestādījumā, tad es vēl ticētu tam un baidītos. Viņa ir dzimusi šeit. Viņa ir augusi līdzi šai valstij.”

Jaunā laika, Pilsoniskās savienības un Sabiedrības citai politikai izveidoto Vienotību, viņš salīdzināja ar salīmētu vāzi, ko nevarot izdarīt tā, lai tā “izskatās kā jauna meitene”. A.Bērziņu māc šaubas, ka tur nekas nopietns nesanāks.

“Šīs vienības ietekme gan pagaidām ir stipri pārspīlēta, jo reālas vienotības tajās aprindās nav – kaut vai tikai par imigrācijas likuma problēmu mēs redzējām, ka Vienotībā iekšā plosās milzu pretrunas, kas plosa to gabalos. Domāju, ka tā būs katru reizi, kad būs jābalso par kādiem nopietniem jautājumiem, par kuriem bez populisma būs jāizšķiras.”

A.Bērziņš par savu apvienību saka, ka viņi ir centušies strādāt godīgi. Neesam nekāds tumsas spēks, mēs par pamatu ņemam kristīgās vērtības, teic A.Bērziņš, komentējot LPP/LC sadarbību ar Saskaņas centru Rīgas domē.

Saskaņas centram ir izdevies pārliecināt sabiedrību, ka viņi netur azotē sirpi un āmuru. Ir tiesa, ka viņiem ir atšķirīgs viedoklis šādos tādos jautājumos, taču tā nav mirstama vaina un to vilku zīmē par daudz plēsonīgāku, nekā tas patiešām ir. Tāpēc jau tā ir šī partija, kāda tā ir un kas pārstāv to elektorātu, kas par to balso.”   


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas