Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Bērziņš jaunajos politiskajos spēkos neredz pienesumu

Jaunu partiju veidošanās priekšvēlēšanu laikā liecina par senā latviešu principa - uz diviem tautiešiem trīs partijas - dzīvotspēju, taču reālu pienesumu nedod un, visticamāk, tomēr nespēs pārliecināt vēlētāju.

Šādu minējumu intervijā aģentūrai BNS pauda partijas "LPP/LC" Saeimas frakcijas vadītājs Andris Bērziņš.

"Jā, nu Latvijas apstākļos tas nav nekas unikāls - kur divi latvieši, tur trīs partijas. Mēs tikai parādām, ka šī formula joprojām vēl sekmīgi darbojas," lūgts komentēt jauno partiju un apvienību veidošanos, Bērziņš uzsvēra.

"Tas, ka viņas veidojas, nu, labi, [Atis] Sausnītis ar [Ivaru] Strautiņu abi tūlīt uztaisīs kaut kādu partiju - Bankrotējušā piena kombināta partiju. Vienalga kā viņi viņu arī nenosauks. Apnicis viņiem ar to piena kombinātu darboties, pārdot pienu? Nepatīk, ka zemnieki brauc ar traktoriem uz Rīgu?" ironiski notiekošo komentēja LPP/LC pārstāvis, norādot, ka abi šie cilvēki pirms vairākiem gadiem jau darbojušies politikā.

Tomēr, viņaprāt, visticamāk, jaunajiem politiskajiem veidojumiem neizdosies gūt lietu vēlētāju atsaucību, lai arī gan populisms, gan radikālisms varētu uzplaukt.

"Jau partijām ar pieredzi ir grūti pārliecināt cilvēkus par kaut ko. Es stipri šaubos, vai šodien kāds atnāks no malas un vienkārši ar savu uzvārdu un vārdu spēs pārliecināt kādu, ka viņš kaut ko ir izdarījis. Tad vienīgi viņam jānāk no tāda uzņēmuma, kurš tagad krīzes laikā iet uz augšu un ģeniāli strādā. Nu, tādam varbūt noticētu," minēja Bērziņš.

Jaunajās partijās gan viņš šādu piedāvājumu neredzot.

"Nevaru neko komentēt, jo neredzu, ka tur būtu kāds īpašs piedāvājums, ka tur kāds nāktu ar kaut ko jaunu, svaigu, nebijušu. Varbūt nāk ar lielu populismu vai lielu radikālismu, kur galvenā sastāvdaļa būs citus kritizēt, nevis piedāvāt kaut ko darīt. Bet to darīt, kritizēt jau mēs esam malači, mēs to mākam, latviešu tauta šai ziņā ir malači," deputāts atzina.

Jau vēstīts, ka sestdien dibināšanas kongresā Latvijas Nacionālajā teātrī pulcējās nedaudz vairāk nekā divi simti partijas "Jaunlatvija" atbalstītāju, par jaunā politiskā spēka valdes priekšsēdētāju ievēlot Latvijas Zivrūpniecības asociācijas prezidentu Didzi Šmitu.

"Jaunlatvijas" principu izstrādē savus padomus esot snieguši arī citi pārtikas apstrādes nozarē pazīstami ļaudis - kādreiz ar Tautas partijas dibinātāju Andri Šķēli saistītie "Rīgas Piena kombināta" vadītāji un līdzīpašnieki Atis Sausnītis un Ivars Strautiņš, kurš vada arī sabiedrību "Turība". Ne Sausnītis, ne Strautiņš gan stāties partijas biedru rindās neplānojot.

Tāpat uz pirmo kongresu sestdien sanāca arī jauna partiju apvienība eiroparlamentārieša Guntara Krasta vadībā "Libertas.lv".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas