Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Bērziņš: ko saprot zvēri džungļos, to nesaprotam mēs

Tautas partijas (TP) vecbiedrs Gundars Bērziņš, kurš kandidē Rīgas domes vēlēšanās ar pēdējo numuru partijas sarakstā, ir pārliecināts, ka Rīgas domniekiem noteikti jāizlasa “Džungļu grāmata” un jāizsludina sava veida "ūdens pamiers", atsaucoties uz notikumiem grāmatā G.Bērziņš šorīt LNT raidījumā _900 sekundēs _salīdzināja situāciju grāmatā ar šodienas notikumiem Latvijā.

"Rīgas domē ejot jaunajiem deputātiem, pirmais, ko es aiznestu ir "Džungļu grāmata". Interesanta grāmata. Ko saprot zvēri džungļos, to nesaprotam Latvijā mēs. Otrajā grāmatas sadaļā, kur džungļos plosās sausums, tiek izsludināts 'ūdens pamiers". Brīdī, kad plosās sausums, visi zvēri pie ūdens ir draudzīgi, viens otru palaiž, aizstāv vājāko. Šobrīd plosās lielākā krīze simts gados un šobrīd ūdens pamiers, kas ir jauna attieksme pret darbu un nevis kāda vajāšana, sišana, roku dzelži. Katram jādara savs darbs," ceturtdien LNT raidījuma 900 sekundes diskusijā ar bijušo Korupcijas novēršanas apkarošanas biroja vadītāju, tagad partijas Sabiedrība citai politikai pārstāvi Alekseju Loskutovu sacīja G.Bērziņš.

Viņaprāt, Andris Ārgalis (TP) ir tas, kas var nest "ūdens pamieru" Rīgā. “Loskutova kungs nāk ar kara cirvjiem, Šlesers ar Birku skalpē viens otra karavīrus, skalpus sakāruši, Satiksmes ministrijā Šleseru ravē ārā, Šlesers saka, Birku izravēšu. Nu, cilvēki mīļie, pat pēdējais šakālis džungļos saprot, ka sausuma un bada laikos ir jāsaglabā miers, savstarpējā cieņa un jādara lietas,” runāja G.Bērziņš.

Pēc viņa teiktā varēja saprast, ka viņš atgriežas politikā, lai strādātu, jo “redzu, ka ir daudz kritizētāju, akmens metēju, bet, kad jānāk strādāt, tad ir ļoti maz”.

LNT 900 sekunžu organizētajā duelī, kur piedalās kandidāti Rīgas pašvaldību vēlēšanās, piedalījās arī Sabiedrības citai politikai (SCP) pārstāvis Aleksejs Loskutovs. TP vecbiedrs nelaida garām iespēju atgādināt, kāpēc A.Loskutovs tika atbrīvots no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amata. “Viņam, kamēr viņš gozējās kameras priekšā, no deguna gala nozaga naudu un gandrīz krēslu iznesa. Rīgā pie naudas nelaidīsim, citādi atkal apzags.”

A.Loskutovs savukārt atgādināja, ka TP kontrolētās jomas ir radījušas aizdomas par korupciju un notikušas aizturēšanas. “Ja es būšu Rīgas mērs, Rīgas domes zagļi un kukuļņēmēji sēdēs.” Taču viņš atzina, ka līdzība ar sausuma pamieru viņam ir simpātiska.

Tomēr G.Bērziņš pauda uzskatu, ka jāatrod līdzsvars, jo šobrīd “mūsu bailes no korupcijas ir tādas, kā ejot, piemēram, pa asfaltu grimstam iekšā kā pavasara dubļos”.  Savukārt A.Loskutovs nepiekrita, ka attīstības labad, "lai jau korumpējas".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas