Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Bērziņš pieļauj, ka varētu mazināt Saeimas deputātu skaitu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kā tad
K
Bērziņam galvā murgainas idejas kā atkal izvarot Satversmi.Nezin,ka no sakaitāmo maiņas summa nemainās.
Susliks
S
Deputātus tiešām vajag mazāk, un ministrijas tāpat, taču pie citiem nosacījumiem. Diena pati šodien raksta par tiešo demokrātiju, un tā tiešām ļaus izdzenāt visu to liekēžu baru. Citādi jau visas izmaiņas ir tikai pārgrupēšanās, nekas cits. http://www.diena.lv/latvija/viedokli/sedlenieks-kosmetiskas-reformas-ka-meginajums-piemanit-vesturi-13928783?cp=1#comments
ijana
i
Nesaskatu no tās saeimas darbības nekādu labumu. Tikai sanāk kopā un sadala visus labumus sev un saviem "draugiem". Redzējāt, kāds ļaunuma vilnis paleca pēc rīkojuma Nr2, jo 4 gadu vietā saulcerīši dabūja labumus tikai nieka 1,5 gadu! Tā jau ir kā anekdote, pirmajā sēdē jauna saeima noteikti palielina savas algas un tad vēl cīnās par papildus darba ienesīgiem posteņiem kā Olšteins lai piebāztu sev kabatas, smieklīgi visi tie kompensāciju pielikumi kancelejas priekšm.un dzīvokļiem... man kā skolotājai no savas 200 ls aldziņas vēl nākas nopirkt audzēknim pildspalvu, jo vecākiem nav naudas, bet man par mācību līdzekļu pikšanu pat nedomā neko maksāt kompensējot.. mūsu sētnieks nedrīkst atļauties piestrādāt citur, jo tad sanāks vairāk par 1,5 slodzēm... šos absurdus taču saražojusi šī pati saeima, kur māk tikai lasīt avīzes un sarunāt: tu man - es tev! Manis pēc tur pat 10 cilvēku ir par daudz.
G
G
Šāda ideja ir apsveicama, kura būtu arī realizējama.Nevajag 100 deputātus, to pašu darbu var izdarīt 50, iespējams arī kvalitatīvāk.
ARA
A
Komentārs
ARNIS
A
Jāsamazina ne tikai Saeimas deputātu skaits, bet visas nevajadzīgās komisijas, uzpūstie štati ministrijās, arī Rīgas domē u.c., jālikvidē tie priekšnieku vietnieku vietnieki, daudzie padomnieki, sekretāru sekretāri. Beidzot jāveic audits daudzajiem amatiem, to pienākumu aprakstiem, ka arī laiks pārskatīt ex- prezidentu eksistēšanu uz tautas rēķina un ex-deputātu lielās kompensācijas un privilēģijas. Tikai tas droši vien nenotiks, jo jālemj tiem, kas paši šobrīd pie siles...
latviete
l
Pareizi,tikai 50deputati.Samazinat ministrijas ari,atstat tikai 8.Ierednus pasvaldibas,jo tur tikai vazajas no viena kabineta uz otru,dzer kafijas un konjakus.Kad ieiet kabineta,tad brec...es jus neaicinaju. Karto tikai papirus un viss.Piektdienas jau ta nav pienemsanas,ko tad vini dara?Lai parbaudes biezak iet,parastu iedzivotaju statusa,tad redzes,kas ir kas.Tur ari,vari sudzeties,vienalga roka roku mazga..un prieksniece savejos aizstav. Tur apgrozas daudz cilveku,tai skaita ari cienijama vecuma,invalidu.Tacu neviena vieta nav izlikts udens ko padzertoies,vai ,lai iedzertu zales.Jo rindas ir milzigas.Es runaju konkreti par Zemgales priekspilsetu,pasvaldibu ,,Pardaugava,,Vienkarsi briesmu lietas tur notiek.Samazinat visus.
Kad Latvijā paliks 99 iedzīvotāji .
K
tad nekas cits neatliks, kā samazināt Saeimas deputātu skaitu. Prezidents ir sapratis, kā bijušais uzņēmuma vadītājs, ka, samazinoties ražotāju skaitam, administrācijai ir attiecīgi jāsamazinās, jo vienkārši paliek mazāk ko administrēt. Prezidenta ierosinājumu varētu pat pielāgot pretējā virzienā - ja valstī būs 5 miljoni iedzīvotāji, tad lai Saeimā ir 200 deputāti. Nebūtu pārāk ilgi jāgaida kad šī Saeima apstriprinātu entos likumos valsts demogrāfijas uzlabošanai, un piedzimušo bērnu skaits stipri pārsniegtu aizgājēju skaitu.
jefreitors Konrāds
j
Ne tikai deputātu skaita samazināšana, vienreiz pa visām reizēm jāievieš vienmandāta apgabalu sistēma un vēlētājiem jādod tiesības atsaukt savu ievēlēto deputātu. Partiju diktatūra, kuru vēl vairāk nostiprinājis Vienotības izlobētais "paceltā īkšķa likums" pārvērtis Latvijas Saeimu par brežņevisku kloāku.
Ilmārs
I
Problēma ar jauno paaudzi ir vienkārši izskaidrojama, bet grūti atrisināma. iepriekšējos gadsimtos vidējais dzīves ilgums bija mazs, bet bērnu mirstība - liela, tāpēc visi centās, lai ģimenes būtu lielas, tas ļāva izdzīvot. Jaunības nebija vispār, bērns uzreiz kļuva par pieaugušo un sāka strādāt, karalis tas vai vienkāršs amatnieks. Tagad situācija ir absolūti savādāka, lai sagatavotu cilvēku dzīvei ir nepieciešama jaunība - laiks, kad cilvēks mācās. Dzīves ilgums ir liels un jaunajai paaudzei vairs nav ko darīt, jo darba vietas ir aizņēmuši pieaugušie, kas vecos laikos jau būtu apmiruši, bet tagad mirt netaisās vēl ilgi. Bērns no svētības, kas rūpētos par veco cilvēku, kad tam jau pāri 40 gadiem, ir pārvērties par potenciālo konkurentu darba tirgū. Bērni tieši tāpēc arī nedzimst tik daudz, jo kurš tad grib sev konkurentus. Pieaugušie arī 40-60 gados ir spēka pilni un darbīgi. Kam viņiem bērni, viņi lieliski tiek paši galā ar visu. Tāpēc man liekas, ka galvenais te ir, nevis izglītība, bet mūža ilgums.
Viss ir
V
ļoti pareizi ! Steidzīgi jālabo pastavošā kārtība, jo laiks iet, bet progresa nav. Latvija mīņājas uz vietas...Paliek aizvien sliktāk ! Ja nebūs "uzrāviens", tad tā arī nonīksim...
domatajs
d
Latvija jau butu par daudzi 50 deputatu. Tik maza valsts ar tik nelielu iedzivotaju skaitu varetu iztikt ar specialistu padomi, kura sastava butu 21 civleki, kuri butu spejigi pienemt likumus, tos radit. Latvijas valsti pastavosai rezims kads ir izveidots pedejos 20. gados ir izpuvis no ieksam un sapuvis no arpuses. Ulmanis, Freiberga, Zatlers ir jaizmet no valsts dzivokliem un viniem ir jaatnem visas privlegijas un ir jasamazina vinu nepelniti lielas pensijas Ls,1500/menesi katram lidz Ls,300-400/menesi.
Nata
N
Pareiza doma prezidentam, bet "rudās lapsas" un "krokodili" NEKAD nepieļaus šo gudro soli spert, jo iepriekš jau ir sastādītas shēmas un parakstītas vienošanās - kādu amatu katrs OBLIGĀTI dabūs. Par šo tēmu gadiem lasīts komentāros, rakstīts avīzēs, bet atbildīgie ir mankurdi, un tur diez vai ko var darīt. Ja šo soli Bērziņš panāks, celsies ļoti viņa prestīžs, neskatoties, kāds tas bija prezidentūras sākumā. Vēlu veiksmi, ar to sen vajadzēja sākt! Dombrovskim nav dūšas, viņš pēc 3-šās ievēlēšanas guļ ziemas miegu un negrib saredzēt patieso situāciju, kaut SVF viņam to sen prasīja īstenot.
Oskars
O
Cikos un kad tiks PAKĀRTI pirmie DESMIT .......gribu REDZĒT !!!!!!
Barons Manteifels
B
Bērziņš savulaik = 1990. = balsoja par Latvijas neatkarību. To darīja - šķiet - arī Čepāne. [Atceros, viņas vēlēšanu apgabalā bija otrā kārta...]. Man šai sakarā ir jautājums: cik gadiem jāpaiet, cik ļaužiem jāaizbrauc un cik... un kam... jānotiek, lai šie tēli sāktu domāt no citām pozīcijām? Mums sen valsts pārvaldē derētu 120-150 cilvēki, Saeimā 25-30 deputāti utt. Bērziņš joprojām nevēlas atzīt to, ka pilsoņu karā - valsts-iedzīvotāji, iedzīvotāji kā 1914.-1915.; 1944. gadā emigrē. Jo šī valsts, kas ir mūsu, ierēdņu un t.s. "politiķu" personā mums jau sen ir pieteikusi karu - Sak, mēs, paliekam te, bet Jūs - kur gribat. Nupat Čepāne attapās, ka LV ir aplama sodu sistēma [bijusī SATVERSMES tiesas tiesnese!], nupat pamanīja Muižnieces darbības [vai vienīgās?], tagad referendums par tēmu, kas JAU bija aktuāla pirms 23-25 gadiem... Kas šai valstī notiek? Visi ir pārrijušies vai tapuši stulbi? Kurš ko mainīs?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas