Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Bērziņš plāno strādāt Lielbritānijā līdz termiņa beigām

Latvijas vēstnieks Lielbritānijā un Ziemeļīrijas Apvienotajā karalistē Indulis Bērziņš saprotot, ka vēstnieka amats Krievijā ir pietiekami interesants temats, par ko prese vēlas rakstīt, un viņš arī atzīst, ka mediji var rakstīt, ko vēlas. Taču, komentējot otrdien krievu valodā iznākošajā laikrakstā Telegraf publicēto ziņu, ka viņš varētu būt viens no vēstnieka kandidātiem Krievijā, I.

Bērziņš _Dienai_ atbildēja: «Man vēl pāragri domāt par nākotni, jo ceru turpināt strādāt Lielbritānijā līdz nākamajai vasarai, kad beidzas pilnvaras, ko ir iespējams arī pagarināt.» No sarunas ar I.Bērziņu arī varēja secināt, ka ar viņu neviens nav runājis par iespēju ieņemt vēstnieka amatu Krievijā.

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) nesniedz komentārus par paredzamo vēstnieku rotāciju. Jau iepriekš ministrs ir atgādinājis, ka vēstnieku uzvārdus pieņemts publiskot tikai pēc tam, kad Latvijas izvēlētajam kandidātam ir piekritusi arī otra valsts — šajā gadījumā tā būtu Krievija. Nepieciešamība raudzīties pēc vēstnieka šajā valstī radās pēc ārlietu ministra paziņojuma, ka par ministrijas valsts sekretāru ir izraudzīts līdzšinējais vēstnieks Krievijā Andris Teikmanis, kas jaunajā amatā varētu stāties 1.decembrī. Šis amats kļuva vakants pēc Normana Penkes nominēšanas par vēstnieku ANO.

Paredzams, ka tuvākajos mēnešos vēstnieki mainīsies vēl vairākās valstīs. Pašlaik Latvijā atvaļinājumu pavada Latvijas vēstnieks Ķīnā Jānis Lovniks, kas arī neoficiāli bija minēts kā viens no vēstnieka kandidātiem Krievijā, taču vairāki Dienas avoti šo minējumu neapstiprināja. J.Lovnika pilnvaru termiņš beidzas novembrī. Vairākos medijos kā kandidāts vēstnieka amatam Krievijā bija minēts bijušais premjers, Tautas partijas priekšsēdētājs Aigars Kalvītis, kas iepriekš šādu varbūtību vērtēja kā interesantu, taču vienlaikus arī atzina, ka viņam neviens nav to piedāvājis. Neoficiāli bija izskanējis, ka A.Kalvīša kandidatūra varētu būt saistoša atsevišķām biznesa grupām, kas savā darbībā ir saistītas ar biznesu Krievijā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas