Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +22 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Bērziņš: solījumi par jaunām darba vietām Latvijā un vieglu attīstības ceļu ir nereāli

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Parādi
P
siltumam 42 miljoni, vai tas nav rādītājs, ka pienācis mirklis šo jautājumu risināt valstiski. Ja visas daudzdzīvokļu mājas ar parādiem nepieslēgs apkurei, tādējādi arī maksātāju likteni izlemjot kā ķīlniekus nemaksātājiem, par kādu politiku vispār runāt. Ja viselementārākās tiesības tiek brutāli pārkāptas!
Teodora
T
Siltums, piedodiet, bet ir uzspiests pakalpojums. Jādod ir atpakaļ tiesības atteikties no centrālapkures.
  • 0
  • 0
otrs latvietis
o
Pirms 25 gadiem man bija programmējamais mikrokalkulators, sēdīšos rakstīt jaunu operāciju sistēmu datoriem! Microsoft, turieties! Pēc pieciem gadiem jūs būsiet vēsture!
Latvietis Parastais
L
Dibinam Karteli "Latvieši Nepadodas"!
  • 2
  • 0
Latvietis Parastais
L
Nedaudz pārzinu ķīmiju,... varētu uzbūvēt kandžas aparātu. Būtu darbs pašam, sievai un bērniem ar'. Bet varbūt garāžā mēģināt uzkonstruēt savu mikroprocesoru, tā teikt, izkonkurēt INTEL un AMD... Varētu iedot darbu kaimiņiem Slavikam, kurš pieprot metināšanu, - lai kausē smiltis un iegūst silīciju, bet pensionētais Pēteris, krievu laikos strādāja SPK par fotogrāfu,.. viņš man būs fotolitogrāfijas speciālists. Brāļa dēls ir labojis savu televizoru (pirms 15 gadiem)- prot lodēt, viņš varētu piestrādāt pie "wave soldering" līnijas konstruēšanas. Sieva varētu būt grāmatvede, dēls pārdošanas un reklāmas speciālists.. Nu, re, jau 6 cilvēkiem būtu darbs. Labi, visi pie darba!
ah
a
Un mēs visi sametam ar saviem nodokļiem Bērziņam pensiju 4500 Ls menesī, ko viņš sashēmoja maksajot sev lielu algu valstij piederošajā unibankā, t.i. arī uz nodokļu maksatāju rekina. Un ta vietā, lai radītu darbavietas par ES naudu celtā tūrisma un atpūtas centrā, Bērziņš tā vietā ir iekārtojis sev privātmāju. Kamēr šadi vīriņi būs amatos, Latvijā tiešām neradīsies labas darba vietas. Jo viņi kā tādi asinsūcēji nosūc tautai enerģiju. Cik cilvekiem vien nepazūd motivācija strādājot maksat nodokļus, uzzinot par Bērziņa pensiju. Bērziņa ietekme uz iedzīvotāju morali ir vienkārši graujoša. Tātds tas mūsu tautsaimnieks. Lai skaidrāk saprastu, vai no Bērziņa darbošanās ir labums vai ļaunums, ierosinu izteloties situaciju, ka šādi berziņi mums būtu 10 000. Tadi, kam mēs no saviem nodokļiem maksātu 4500 Ls pensijas, tādi, kas piesavinātos ES līdzekļus ar solījumu veidot tūrisma uzņēmumu, bet nekādas darba vietas neradītu, tādi, kas valsts uzņēmumos sashemotu sev mežonīgas algas. Kā, tad būtu labāk ????
traģiski
t
tas trakākais jau ir tas, ka šādi ļaudis pat nesaprot, kas tiem tiek pārmests. pilnā pārliecībā par savas rīcības augsto morāli viņi sludina visiem - ik katrs pats sev tuvākais! iekārtojieties paši, kā redzat un mākat! skat, man gluži labi izdevies! mana ģimene prom braukt negrasās, mēs te bijām, esam un būsim! jā, diemžēl... jūs te esat un būsit. tikai nedomājiet novelt savu atbildību uz grūtdieņu pleciem! vēsture prasīs no jums, ne viņiem. jums bija spējas un iespējas, talanti un pielūdzēji, kredīti un subsīdijas, ietekme un ... viss, izņemot nesavtību un līdzcietību! būtu jele pragmatiski apzinājušies, ka jebkuras piramīdas virsotne nevar gaisā karāties... ignorējot Dieva, dabas un cilvēku likumus, allaž reiz nākas attapties peļķē. tā, lūk, varžu ķēniņ! mission impossible...
  • 3
  • 0
...jāatīsta
.
Es nesapņoju, par to, ka mēs varētu regulēt importa preču plūsmu uz Latviju un neļaut ievest to, ko varam saražot paši - tā jau būtu paradīze, taču to, ka par valsts un pašvaldību naudu pasūtām savām skolām, slimnīcām utt. mēbeles, logus utt. citās zemēs, TO STULBUMU GAN ES NESAPROTU!!
tikai ne tādā veidā
t
un šie savukārt noteiks sankcijas un aizliegs tev izvest tavu preci no Latvijas, un ko tad tu, gudrīti, iesāksi? nevajag citus uzskatīt par muļķiem. kas tā daram, vienmēr pats nonāk muļķa lomā.
  • 1
  • 0
taisnība - astrologa sakarā
t
Par to astrologu es pierakstīju tikai pēc savas iniciatīvas - biju pie tā vīra tāpēc, ka viņa firma bija pasūtījusi reklāmu par jaunu produktu - astroloģiskajām pirtīm. Katrai zodiaka zīmei atšķiroties vai vajag lielāku karstumu vai vairā kūdeni utt. Protams, nenocietos pajautājot, ko tad debesis sola Latvijai. Šis sacīja, ka nākšot pie varas garīgi bagāti cilvēki un viss tā kā iešot uz labo pusi, taču pieminēja arī par bezdarbu, kas mazināsies, bet tomēr būs. Pati agrākos gados esmu gājusi pie astrologa. Mana pieredze tāda, ka ļoti labi pasaka cilvēka rakstruru, taču prognozes piepildās 50 pret 50. Daudzas ļoti svarīgas lietas man nepateica. .
astrologiem taisnības nav
a
Neatbildējāt uz jautājumu, cik samaksājāt tam šarlatānam par visiem zināmu patiesību atkārtošanu? Vajadzēja pajautāt man, es būtu to pašu pastāstījis bez maksas un vēl uzsaucis mums abiem kafiju, kamēr runājamies.
  • 1
  • 0
solījumus vispār kāro tikai muļķi
s
ka riebj tie dzīvnieki, kuriem ir tikai 'dod'.
tam pārgudrelim
t
pats tu daudz esi dzīvē sasniedzis, pārcilvēk?
  • 1
  • 0
ierindnieks
i
Tas, ka katram jārūpējās par sevi un pašam jārada darba vietas ( sev, pazīstamiem, radiniekiem....) Daru to jau 17 gadu, un vienlaicīgi, radot sev, esmu atradis 3-80 cilvēkiem, sākot no darba mežā ar zāģi un beidzot ar uzņemumu vadību. Un tas ir pareizi, jo nedrīkst paļauties uz solījumiem, koncepcijam, teorijām, īpasi no tiem, kuri sēd sēžu kabineos un reķina dubulpeļņu. Un dižo politisko partiju kabinetu ekonomistiem laiks arī pašiem ik pa brīdim pastrādāt , tieši privātuzņemējdarbībā, lai prastu vadīt no desmitiem līdz tūkstosiem, jo ar teorijām un administratīvi regulējošiem aktiem var noregulēt tikai savu nodrošināšanu. Un Bērziņš Jums taču saudzīgi nepateica to, ka no 1800 000 iedzīvotaju Latvijā reāli strādā ( rada pievienoto vērtību 300 000-350 000, 650 000 it pensionāri un invalīdi, vairāk kā 300 000 bērni, nepilngadīgie un tie, kuri mācās,150 000 apzināmo bezdarbnieku un tāds pats skaits nereģistrēto ( vairāk kā 150 000), kuru lielākā daļa veģetē uz radinieku un citu reķina vai skaitās piespiedu bezdarbā , strāda gadījumu darbus- "liekie"(veģetē, nestrādā uzņēmumi- šo statistiku Vienotība rūpīgi slēpj), tad ir 100 000, kuri darbojas autonomi, jo nesakārtotā un neatbisltošā likumdošana izslēdz tos no nodokļu maksātājiem ( un tā nav ēnu ekonomika, bet apzināti par liekajiem padarītie) un 200 000- majsaimnieces, pagaidu sezonas ārzonu strādnieki un ēnu ekonomikas apkalpojošie. Un tad vēl ir 100 000 valsts un pašpārvalds strādājošie- ierēdņi un valsts iestāžu kalpotaji un 100 000- tie, kuri pārsvara strada arvalstīs un naudu sūta gimenem iztikšanai. Tas nozīmē, ka 300 000 uztur valsti un nodrošina 2 000 000, vai trīs strādajosie uztur vienu ierēdni. Un kamer nebūs 40/60, nekas labs nebūs gaidāms. Un tas, ka līdz šim brīdim nav iztrādātas likumdošanas izmaiņas nodokļu diferencē tiem sevi autonomi uzturošiem, amatniekiem, maziem uzņēmumiem- tas nozīme, ka viņi apzināti tiek izstumti no sabiedrības , padarīti par "Liekajiem" un ēnu ekonomiku- bez politiskas un ekonomiskas perspektīvas. Jo ne visi var maksāt patentus, sīkam un vidējam uzņēmumam vai darbnīcai nevar būt pielīdzināta nodokļu likme vidēji lielam vai lielajam uzņēmumam.Un tas, ka šie nelielie vai specifiskie ar valsts regulām, normatīviem aktiem, ktitērijiem un noteikumiem tiek izslēgti no valsts un pasvaldību aprites , ir diskriminācija. Un tāpēc nav ko melot un saukt lielu daļu no tiem par ēnu ekonomiku. (Es paskatītos ar zināmu baudu uz Dombrovski, Kamparu un Vilku, kā viņi ēveletu dēļus vai labotu apavus, jeb , vēl labāk, gāztu baļķus Ar muti mudināt atbalstīt iluminātu teorijas un praksē ievērot finansu piramīdu ekspertu rekomendācijas nav vadīt valsti un tās ekonomiku. ).
oberjefreitors
o
Un vēl, biedri padomju cilvēk. Normālā ekonomikā darba rezultātus vērtē nevis pēc darbā pavadītā laika vai noguruma, bet pēc saņemtās algas. Tātad viens "sezonas strādnieks", par kuru tu izsakies ar tādu naidu, varbūt mēnesī nopelna tik cik tu gadā. Tāpēc mazliet respekta pret viņiem nenāktu par sliktu.
  • 1
  • 0
oberjefreitors
o
RKKA ierindniek, ja tu neesi spējīgs samaksāt pat atviegloto patentu nodokli, tad nekas cits tev neatliek kā iet ubagot vai zagt. Tas pirmkārt. Otrkārt, nevar arī spēlēties ar populistiskiem saukļiem "noņemiet man nodokļus, bet kaimiņš lai maksā par sevi un arī par mani". Jo kaimiņš arī nav muļķis un, redzot, ka nodokļu nemaksāšana tiek motivēta, arī pārtrauks maksāt. Un ko tad? Tad sabruks nodokļu sistēma kā tāda. RKKA ierindniek, es arī labprāt paskstītos, kā tu ar savu vareno rīkli un pārgudrību programmētu datorus vai paceltu gaisā kaut vai vienmotora propellera lidmašīnu, par pasažieru Boeing 737 nemaz nerunājot. Bet vispirms es paskatītos, kā tu aizvērtu vienmotora lidmašīnas kabīni :D Bļaustīties par "iluminātiem" un komandēt nav tas pats kas reāli kaut ko darīt. Starp citu, pat filmā "Eņģeļi un dēmoni" iluminātu tomēr nav, bet RKKA ierindnieka murgos ir.
  • 1
  • 0
be care
b
Bērziņ, domā ko runā. Tu esi valsts prezidents, nevis astrologs
jumors
j
Bet visi kā aptaurēti negrib redzēt vienu teikumu- ka jāattīsta lauki. Jā, naudiņu visi mīl, bet Latvijas zemi , izrādās , nē. Ja katrs vaimanātājs par darba trūkumu uzlīstu vienu krūmāju, i pats būtu ar darbu un iztikšanu nodrošināts, i citiem kas atlektu. Bet mums jau tie 50 000 sapņo par ienākumiem kā Bērziņam, un ja tā nav, tad uz Canada!
Latvietis Parastais
L
Pirms kādiem gadiem 5, bet varbūt vairāk TV rādīja vienu vīru, kurš ar lāpstu uzracis 1,5 ha zemes un mēģināja saimniekot... Interesanti, cik miljonus viņš ir nopelnījis - stiprs vīrs bija, ja nav nomiris. Interesanti kā viņam veicas konkurencē ar austrieti kurš sēž "Valtra" un velsieti ar "John Deer", kurš velk 8 lemešu arklu.
  • 3
  • 0
tam humoristam
t
Lemberga pielūdzēj, tu pabraukā vairāk pa Latviju un redzēsi, ka arī citur cilvēki nedzīvo slikti. Tikai atšķirībā npo Lemberga viņi nerīkom propagandas šovus un tāpēc tu par viņiem nezini.
  • 1
  • 1
tam pārgudrelim
t
Runa nav par to, kurš te ir par vai pret laukiem vai kurš savu zemi vairāk mīl. Runa ir par to, ka to savu zemīti vajag mīlēt saprātīgi, nevis mētāt padomju tipa saukļus: pensiju nebūs!!! darba nebūs!!! visiem jākļūst par uzņēmējiem!!! vai arī : visi uz krūmājiem!!! Tādi saukļi dos pretēju efektu un kāds, kurš vēl pagaidām nedomā braukt peļņā uz citurieni, to izdarīs.
  • 1
  • 0
tam pārgudrelim
t
Un cik krūmāju tu pats, pārgudreli, uzlīdi bez maksas, savā brīvajā laikā, ar savu tehniku un benzīnu? Ak nevienu? Tad arī citus neaģitē, sarunājuši? Jā, mums tie 50 000 cer kaut vai uzn normāliem ienākumiem, kaut vai pēc Latvijas standarta. Un ja bērziņiem nav naudas, tad nekas cits neatliek kā to nmaudun nopelnīt citur. Un ne kaunināšana, ne aģitācija uz bezmaksas talkām šo procesu neapturēs. Pareizāk sakot, talkām ar zaudējumiem - ja piedalīšanās komunistiskajā subotņikā neko neizmaksāja, tad lai sabiedriskā kārtā līstu krūmājus ir jānopērk tehnika un benzīns, bez atlīdzības, protams, un vēl lāstus dzirdēsi ka par maz uzlīdi.
  • 2
  • 0
humors
h
.. kādus laukus Bērziņš attīstīs??? Cik zemniekus viņš caur savu SEB banku apzaga? un tagad redz puisis ir liels zemju īpašnieks daudzos pagastos.... Vēmiens nāk no šitādiem te pļurgām. Jā, bet viņi prot tikt pei bagātības un sagrābt sev.. tā pat kā Šķēle, Šlesers utt. p.s uz Lembergu šis koments neattiecas, jo viņš vismaz grāba sev un vienu skaistu pilsētu uztaisīja, bet diemžēl citiem ir tikai pilnas kavatas. Arī Bērziņam.
  • 5
  • 1
nesaprotu
n
a kāpēc tā latviešu tauta ir jāsaglabā? vai bez latviešiem pasaule ies bojā?
hryk
h
a kāpēc tu elpo,vai nevari pakārties,vai tad bez tevis pasaule ies bojā?
  • 3
  • 0
:(
:
Prezidenta uzdevums ir aicināt tautu saņemties, ap sevi pulcēties un iet uz priekšu. Prezidents nekad nedrīkst vaimanāt ... Prezidents nekad nedrīkst graut tautas pašapziņu! Bērziņa kungs, Jūs ar savu runu Ikšķilē grāvāt tautas pašapziņu ...
Laura
L
Priekš kam darbavietas, ja sildam citu valsu ekonomiku! Gaismas pilij mēbeles varētu taisīt vietējie mēbeļnieki, būtu vairāk cilvēku nodrošināti un valstij nodokļi, mazāk naudas šīm ģimenēm pabalstos vajadzētu, bet redz tā neatkritīs pašiem, mazāk varēs nozagt, tāpēc tomēr iepirksim, lai pašu kabatas pildās! Par valsti un tautu te nedomā neviens!!! Bērziņš arī domā tikai par sevi un savu labumu, citādi jau viņš nebūtu līdis prezidenta krēslā, tak jāsaprot, ka ar grūtībām veido teikumus, ir runas problēmas, nu taču jau pie 70, tādam jāsēž mājās un mazmazdēlus jāaudzina, bet šamējais auklē kaimiņa bērnu, ko kāda draiskule uzlikusi šim kaklā kā savu:) Kas tas par prezidentu, ja no paša ģimenes jākaunās? Ar likumu vajadzētu aizliegt krīzes laikā ievest preces no citām valstīm, tad arī reālas darbavietas radīsies!
otrādi
o
Zudīs tās darba vietas, kas saistītas ar šo preču ievešanu, glabāšanu un tirdzniecību. Vietējā tirgū arī būs sliktāk, jo, palikuši bez konkurences, vietējie kļūs vēl nekaunīgāki, uzskrūvēs cenas. Un jūs, Laura, no savas algas maksāsiet šīs uzskrūvētās cenas, bet no nodokļiem - pabalstus darbu zaudējušajiem.
  • 1
  • 0
bérzińam
b
nevariba nav godalieta śai amatá. ja nevari, tad saspringsti un domá lai vari, bet nevadi!
vēlētājs
v
Ir tāda veca filma U-572. Tur jauns virsnieks tiek iecelts par zemūdenes kapteini (pēc kaujas, kad visi pakāpēs vecākie krituši) un saka apkalpei: es nezinu, kas jādara. Bocmanis uz šo sabrēc: puis, tu nedrīksti tā runāt, jo tu tagad esi kapteinis! Bērziņ, jūs arī nedrīkstat nezināt, jūs tagad esat prezidents. Un pasarg Dievs jūsu nezināšana kādam izklausīsies pēc ciniskas ņirgāšanās (bet izklausīsies). Tās būs jūsu karjeras beigas prezidenta amatā. Jūs taču atceraties Godmaņa šoka terapiju un kā Godmaņa mūžīgā biedēšana ar nenotikušām briesmām viņam atspēlējās nākamajās vēlēšanās?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums, kā dēļ izsludināts dzeltenais brīdinājums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas