Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Bērziņš: TB/LNNK valde vērtēs Račinska rīcību

Ja Ozolnieku novada domē no TB/LNNK saraksta ievēlētajam deputātam Arvīdam Račinskim par amatpersonas deklarācijas neiesniegšanu draud kriminālatbildība, tad TB/LNNK to vērtēs partijas valdes sēdē, sola TB/LNNK Saeimas deputāts Gaidis Bērziņš."Protams, vispirms mēs vēlētos sagaidīt Valsts ieņēmumu dienesta gala lēmumu un iepazīties ar to," tā G.

Bērziņš. Valsts ieņēmumu dienests (VID) šobrīd "strādā" ar Ozolnieku novada domes deputātu Arvīdu Račinski (TB/LNNK - VL), lai panāktu, ka viņš iesniedz valsts amatpersonas deklarācijas par 2009.gadu un 2010.gadu, ziņo LETA.Valsts ieņēmumu dienests uzsvēr, ka Račinskis ir valsts amatpersona un viņam bija jāiesniedz valsts amatpersonas deklarācijas par 2009. un 2010 gadu. Tā kā viņš to nav izdarījis, tad VID vērtējumā par šāda rakstura pārkāpumiem var iestāties ne tikai administratīva atbildība, kas paredz piemērot naudas sodu līdz 250 latiem, bet pat kriminālatbildība. Krimināllikuma 219.pants par likumā noteiktās ienākumu, īpašuma, darījumu vai citas mantiska rakstura deklarācijas neiesniegšanu pēc tās valsts institūcijas brīdinājuma, kura ir tiesīga pieprasīt šādas deklarācijas iesniegšanu, paredz kā sodu piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai naudas sodu līdz 60 minimālajām mēnešalgām.LETA jau ziņoja, ka arhitekts Račinskis regulāri neapmeklē lielāko daļu domes sēžu, taču kavējumos cenšas nepārsniegt robežu, kas varētu viņam atņemt deputāta mandātu.

Ozolnieku novada domes sekretāre Anita Bībere aģentūru LETA informēja, ka Račinskis regulāri neapmeklē lielāko daļu domes sēžu, taču pavisam pazudis deputāts neesot. Viņš ik pa laikam ierodoties uz kādu domes vai Attīstības un tautsaimniecības komitejas sēdi, tāpat arī kavējumi tiekot attaisnoti ar darba pienākumiem, kas savukārt domei liedzot likumā paredzētajā kārtībā lemt par deputāta mandāta anulēšanu.

Maija sākumā deputāts bija ieradies uz novada domes sēdi, kur deputātiem solījis sēdes apmeklēt biežāk un regulāri. Sarunā ar deputātiem viņš pārmetis pastiprināto interesi saistībā ar viņa kavējumiem, jo, viņaprāt, tie esot politiski mēģinājumi izslēgt viņu no domes, lai vietā dabūtu citu "tēvzemieti". Taču pirms gada laikrakstam "Zemgales Ziņas" Račinskis bija paudis, ka pats pieļaujot iespēju atteikties no deputāta mandāta.

Ar pašu Račinski iepriekš aģentūrai LETA neizdevās sazināties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas