Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Bez ģimenes valsts pabalsta varētu palikt teju 300 000 bērnu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Līga
L
Ar ko mēs esam sliktāki no trūcīgajām ģimenēm?!Es pazīstu dažas trūcīgās ģimenes-viņiem (par katru bērnu 16ls) tas nozīmē ka būs par ko vairāk nodzerties a bērniem no tās naudas nebūs nekāda labuma....
Labais
L
Tātad trūcīgais ir 90Ls uz cilvēku. Man šobrīd ir 92Ls uz cilvēku-esmu biezais :) Tātad-man noņems bērnu pabalstus-tad mums uz galviņas paliks 76Ls-tātad kļūstam trūcīgie-mums pienākas bērniem dubultā bērnu pabalsts-būs uz galviņu 108Ls!!! Ē forši!!!
eu
e
Te ož pēc konkrēta PIKETA vai arī masu emigrācijas!
usne
u
Kā būtu, ja pēc šī pabalsta atcelšanas mēs valsti iesūdzētu tiesā? Kā parasti ir novērots, tad valsts vienmēr zaudē:)))
Nu-nu
N
Es vispār neatbalstu tādus pabalstus Trūcīgajiem, maznodrošinātājiem utt.. Var vienīgi kuponus uz pārtiku, siltas zupas, un saziedotās drēbes (ko ļoooti liela daļa piedāvā). Mums pat ir ap 3-5 maisiem drēbes, apavi, kas pa gadiem ir iekrājušies. Kāpēc es savā laikā esmu mācījusies, studējusi, maksājusi lielas naudas, lai gūtu izglītību? Kamēr citi pa pludmalēm dzīvojās un apguva tik metināšanas arodu.. Kāpēc vīras cenšas un strādā pa 14-16,-Ls, lai izkultos? Jo protams, tādu statusu mums mūžā neiegūt - alga ir mazlietiņ lielāka par kaut kādu Valdības izdomāto ciparu. Tāpēc lai ir bezdarbnieku pabalsts - ja tiek zaudēts darbs. Tiek dots laiks, sociālais atbalsts, kādi kursi. Tam laikam krīzes laikā gan vajadzētu būt garākam par tiem dažiem mēnešiem. Bet izgudrot jēdzienu Neturīgs, Maznodrošināts - ir atbalstīt g.k. neizdarīgos, bomžikus, haļavčikus. Tā ir TAUTAS ŠĶIROŠANA un SLĀŅOŠANA.
Nu-nu
N
Tu arī neesi sajutis atšķirību.. Ja Tev alga būtu 101,-Ls un 2 bērni.. Vai Tu sevi uzskatītu par to turīgo, kam droši varētu noņemt 2x8=16,-Ls?? Un ja Tev būtu 7,-Ls vairāk par noteikto, lai iegūtu šo statusu, vai ietu pie darba devēja un teiktu: zini, man tā alga par 7,-Ls ir par lielu.. Lūdzu, lūdzu maksā mazāk.. Labāk Tu pats padomā par tām ģimenēm, kas strādā pat 14 stundas, kuriem alga ir niecīga un knapi, knapi turas virs ūdens - tiešām būs godīgi saukt viņus par turīgajiem un parādīt pigu?? Un ja viņiem ir 3 bērni, tad nogriežot 8x3 = 24,-Ls... Beigās centīgā ģimene dzīvo sliktāk kā tas, kas saņem atkal 8-Ls Valdība grib ŠĶIROT bērnus. Un tas jau tas nežēlīgākais un ciniskākais.
Nu-nu
N
Tu jau tikpat "gudra" kā Valdība - kas budžetu samazināt māk tikai, apgriežot kādu tautas slāni: vai bērnus vai pensionārus. Tiešām neesi saskatījusi, kur lielās naudas aiziet - kādos bezjēdzīgos projektos? Un bērnus tiešām nedzemdē dēļ 8,-Ls. Vairums dēļ mīlestības. Bet tas nevairums - tā "sagadījās" un ir pofigs kā aug mazie. Bet tas Nevairums gan visbiežāk arī ir neko nedarītāji, bezizglītības, iemalkotāji vai aplokšņu cilvēki. Jautājums: kāpēc grib APDALĪT Vairumu un mīlošās, centīgās ģimenes? Un kāpēc ATBALSTĪT Nevairumu, kas jau no jaunības izvēlušies vieglāko ceļu?
nasca
n
Nu gan! Liekas, ka neviens nav izlasījis, ka nemaksājot (nevis atņemot) pabalstus situētākām ģimenēm tiks palielināts pabalsts trūcīgu ģimeņu bērniem. Katrs tikai grib sagrābt sev tos nabaga 8 Ls. Padomājiet par tām ģimenēm, kur bērni pārtiek no maizes un kartupeļiem. Bērns taču nav vainīgs, ka vecāki kaut kādu iemeslu dēļ nespēj nodrošināt pat minimālo. Pats vārds "pabalsts" jau arī nozīmē pabalstīt trūcīgākos nevis maksāt kā algu par nopelniem.
lala
l
vai tu, tavs darba devējs, tavi radi un draugi visi maksā nodokļus? sāc ar viņiem! dodies draudzīgās vakariņās un pastāsti - ja viņi nomaksās nodokļus, tad 80% bērnu būs pabalsts. ja nu tev izdodas...
lala
l
1) vai kāds ir uztaisījis bērnus, lai tiktu pie 8ls? 2) ja 8ls mēnesī ir milzīga nauda, tad tiešām jāpiesakās trūcīgo statusam 3) nu labi, nesamazināsim pabalstus, bet tā kā naudas nav, izvēlieties, ko labāk samazināt: a) pensijas b) skolotāju algas c) policistu algas nekam citam naudas budžetā VAIRS NAV.
jurčiks
j
Kamēr valsts tērē naudu uz nebēdu visādām parādēm, salūtiem,..., tikmēr naudas trūkuma dēļ pabalsti tiek noņemti 270 tūkstošiem (80%) bērnu. Vienam bērnam gadā tiek atņemti 96 lati. Ģimenei ar 3 bērniem tiek atņemti 288 lati. Budžeta lāpīšanai 27 miljoni latu tiek atņemti bērniem, bet ar ēnu ekonomikas apkarošanu cer iegūt tikai 6 miljonus.
Apnicis šis viss!
A
Cik pretīgi! Jā, valdībai švaki ar galviņām, ka neko citu nemāk izdomāt, kā tautai ko nocirpt. Tik attapīgi viņi nav, lai beigtu celt miljardu vērtos tiltus, bibliotēkas, vairoga pārvadus utt.. Jautājums nav par 8,-Ls, bet gan par Valdības ATTIEKSMI pret VISĀM ģimenēm, ārkārtīgu diskrimināciju un pazemošanu. 1) ir grūti nodalīt to slieksni, kad ir trūcīgs, kad nav. Ja saņem 3,-Ls vairāk - uzreiz biezais, ja? Ja mašīna ir 1992.gada nevis 1984.gada - uzreiz biezais? Jā, izrādās arī pat nedrīkst mēģināt veidot 1,-Ls SIA - jo esi biezais.. 2) 500,-Ls alga - tas nav nekāds rādītājs. Varbūt ģimenē ir 5 bērni un tik 1 pelnītājs.. 3) tā vairāk papētot, noteikti krīzes sistie trūcīgie būs 5% (jo, kam kredīts vienīgajam mājoklim jau nozīmējot, ka ģimene ir pārbagāta). Pērējie būs visi tie, kas savā laikā nav mācījušies, kas dzerstās vai slinki. Un vēl liela daļa - kas saņem aploksnē.. Jo prasības kā trūcīgajam ir oi, oi, oi!! Ko protams normālam latvietim nedabūt. Tik tiem neizdarīgajiem un alkošiem un shēmotājiem. Tiešām besis, Tie visi no LB, FKTK, Valdība - tie gan ne pa kriksi nevar pazemināt algas, lai gan viņu neizdarības dēļ na regulēta ekonomika, nav kontrolētas bankas, nav nekustamais tirgus laicīgi savaldīts...
Dace
D
Visi ganām valsti,ka nedod to un nedod šito, bet neviens nerunā par katra paša pienākumu pret valsti! Visi grib pabalstus, visi grib, grib, grib, bet tajā pašā laikā uzņēmēji nevar atrast strādniekus, jo, lūk, 250 lati nav nauda! Mana meita ir pietiekami situēta un viņai 8 lati neko nenozīmē, bet, sakrājot par 3 bērniem pa vairākiem mēnešiem, šis tas sanāk, bet tas nenozīmē, ka viņas ģimene bez tā nevarētu iztikt! Būsim taču mazliet godīgāki un cienīsim savu valsti!
Nu re!
N
Šos komentārus derētu palasīt tiem "draugos", kas norēja manis pārkopetō teicienu par to, kā vakar skaisti uzsprāga bērnu pabalsti! Tāds svēts sašutums bija, nu nenopriecāties!
Juhans
J
Nav jau izejas, jo bāgāto Latvijā jau ir ļoti maz. Ko no tiem paņems?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas