Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Bezdarba riskam pakļautie darbinieki var saņemt profesionālās apmācības kuponus

No pirmdienas bezdarba riskam pakļautie darbinieki, kuri strādā nepilnu darba nedēļu komersantu uzņēmumos, jebkurā no 28 Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) filiālēm var saņemt profesionālās apmācības kuponu, informēja NVA.

Aģentūra norāda, ka tagad, ņemot vērā ekonomiskās situācijas izmaiņas, tā sniedz atbalstu ne tikai bezdarbniekiem un darba meklētājiem, bet arī tiem darba ņēmējiem, kuriem uzņēmumos ir darbs, taču pastāv iespēja to zaudēt. No septembra NVA īsteno jaunu Eiropas Sociālā fonda (ESF) līdzfinansētu preventīvo bezdarba samazināšanas pasākumu "Profesionālā apmācība bezdarba riskam pakļautām personām". Mērķis ir uzņēmumos, kuri spiesti uz laiku samazināt ražošanas vai pakalpojumu apjomus, nodrošināt darba vietu pastāvēšanu un veicināt darbinieku skaita saglabāšanu.

Pretendentam uz dalību pasākumā jāierodas jebkurā no 28 NVA filiālēm, līdzi ņemot personu apliecinošu dokumentu - pasi - un darba devēja apliecinājumu. Iesaistīties pasākumā var bezdarba riskam pakļautais darbinieks, kuram darba devējs ir izsniedzis apliecinājumu, ka, lai saglabātu savu darba vietu, darbiniekam nepieciešama apmācība. Darba devēja apliecinājumā jābūt ziņām par ekonomiskās krīzes vai citu svarīgu faktoru ietekmēto darba apjoma samazināšanos uzņēmumā un konkrētā darbinieka darba laika saīsināšanu līdz 20 stundām nedēļā. Darba devējam jāapliecina, ka darba laiks attiecīgajam darbiniekam samazināts vismaz divus mēnešus pirms iesaistes pasākumā.  Pretendentam uz dalību pasākumā jābūt vismaz vienu gadu nodarbinātam esošajā darba vietā.

Ja pretendents atbilst nosacījumiem, viņš tiek piereģistrēts un saņem kuponu mācībām jebkurā paša izvēlētā izglītības iestādē. Kā skaidro NVA, kupons ir garantijas apliecinājums tam, ka gadījumā, ja bezdarba riskam pakļautais darbinieks, izvēloties mācību iestādi, apgūs darbam nepieciešamo mācību programmu, apmācības viņam tiks apmaksātas 300 līdz 500 latu apmērā atkarībā no izvēlētās apmācības programmas. Kupona derīguma termiņš ir viens mēnesis, bet apmācības maksimālais ilgums – seši mēneši.

Kā norāda NVA, bezdarba riskam pakļautie darbinieki tādējādi iegūst iespēju pilnveidot savas profesionālās prasmes un iemaņas vai iegūt profesionālo kvalifikāciju. "Pašreiz ir īstais laiks, lai darba devējs kopā ar savu darbinieku izvērtētu, kādas prasmes un zināšanas ir nepieciešams papildināt un pilnveidot, lai darba ņēmējs iegūtu vēl profesionālāku un zinošāku darbinieku, bet darbinieks iegūtās zināšanas ikdienā pielietotu ar atdevi," uzskata NVA direktore Baiba Paševica.

Nodarbinātajiem pastāv iespēja pašiem izvēlēties gan izglītības iestādi, gan mācību programmu ar nosacījumu, ka izglītības iestāde piedalās NVA organizētajā iepirkumu konkursā un izpilda iepirkuma kritērijus. NVA akceptēto izglītības iestāžu saraksts no 15.septembra būs pieejams NVA interneta mājas lapā.  

NVA pasākuma ietvaros plāno sniegt atbalstu vismaz 11 000 bezdarba riskam pakļauto darbinieku, tai skaitā, šogad - 2000.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas