Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Bezdarbnieku pabalstos pērn izmaksāti gandrīz 90 miljoni latu

Bezdarbnieku pabalstos 2010.gadā Latvijā izmaksāti gandrīz 90 miljoni latu, pastāstīja Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) sabiedrisko attiecību speciāliste Edīte Olupe. Salīdzinot ar 2009.gadu, tas ir par aptuveni 34,5% mazāk.

Olupe informēja, ka pērn pabalstu ik mēnesi saņēma vidēji 60,3 tūkstoši bezdarbnieku, kas ir par 10% mazāk nekā 2009.gadā. Vidēji ik mēnesi bezdarbnieku pabalstu saņēma 33,9 tūkstoši sieviešu un 26,4 tūkstoši vīriešu.

"Visvairāk pabalsta saņēmēju bija ar nelielu darba stāžu no viena līdz deviņiem gadiem – nepilni 20,9 tūkstoši bezdarbnieku vidēji mēnesī. Vidējais pabalsta saņēmēju vecums 2010.gadā bija 40,35 gadi," viņa klāstīja.

Vidējais bezdarbnieku pabalsta apmērs pērn savukārt sarucis par 27,9%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, - līdz 123,05 latiem, turklāt vīriešiem tas bija vidēji par 19,8 latiem lielāks nekā sievietēm.

Olupe uzsvēra - ja 2009.gadā bija vērojams pakāpenisks un konsekvents bezdarbnieku pabalsta saņēmēju skaita kāpums, tad pagājušajā gadā vērojams tikpat konsekvents kritums. Kā iemeslus kritumam VSAA pārstāve minēja gan to, ka samazinājās to cilvēku skaits, kas zaudēja darbu, gan arī to, ka daudziem bezdarbniekiem beidzās pabalsta saņemšanas laiks.

Saskaņā ar sniegto informāciju šogad bezdarbnieku pabalstiem plānots tērēt  87,1 miljonu latu.

Jau vēstīts, ka 2009.gadā kopumā bezdarbnieku pabalstu izmaksai tika izlietoti 137,4 miljoni latu. 2010.gadā kopumā bezdarbnieku pabalstiem iepriekš bija plānots izlietot 130 miljonus latu.

Bezdarba līmenis Latvijā janvāra beigās veidoja 14,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,1 procentpunktu vairāk, salīdzinot ar janvāra vidu, un par 0,2 procentpunktiem vairāk nekā 2010.gada beigās. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas