Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Bičevska dēļ groza likumu, JL protestē

Jaunais laiks uzskata, ka līdzšinējā Finanšu ministrijas valsts sekretāra Mārtiņa Bičevska virzīšana _Parex bankas _padomes priekšsēdētāja amatā, nav pareiza un M.Bičevskis šim amatam tiek virzīts savas partejiskās piederības dēļ. “Tā vietā, lai grūtībās nonākušās bankas padomes vadību uzticētu baņķierim un finanšu speciālistam, valdošā koalīcija šajā amatā vēlas redzēt ar TP saistītu ierēdni,” uzskata JL.

Saeima ceturtdien steidzamības kārtā pieņēmusi grozījumus likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā", kas nepieciešami, lai M.Bičevskis varētu vienlaikus ieņemt amatu arī Parex.

Kā vēsta LETA, likuma grozījumi bija nepieciešami, lai noteiktu valsts amatpersonu amata savienošanas noteikumus tādās valsts vai pašvaldību kapitālsabiedrībās, kurās kapitāla daļas vai akcijas pieder citai valsts vai pašvaldību kapitālsabiedrībai.

Likumprojektā noteikti arī ieņēmumu gūšanas ierobežojumi valsts amatpersonai, kas ieņem attiecīgo amatu valsts kapitālsabiedrībā, kurā valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrība ir dalībnieks, - valsts amatpersonai aizliegts gūt ienākumus no kapitālsabiedrības, kurā valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrībā ir dalībnieks, bet tas neaizliedz par valsts amatpersonas darbu šajā kapitālsabiedrībā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un apmērā maksāt atlīdzību no valsts budžeta līdzekļiem vai valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrības līdzekļiem, jo šāda amatu savienošana izriet vienīgi no nepieciešamības pārstāvēt valsts vai pašvaldības intereses. Līdz ar to tiek novērsta situācija, ka valsts amatpersonai, savienojot amatus, saskaņā ar Komerclikumu tiktu noteikts neierobežoti liels un nelimitēts atalgojums.

Minētie grozījumi var izrādīties koalīcijai izdevīgi ne reizi vien, pieļauj JL. Opozīcijas partija atbalsta aizliegumu valsts amatpersonām ieņemt amatus kapitālsabiedrībās, kurās kapitāldaļas netieši pieder valstij vai pašvaldībai.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Pilsoniskā savienība vēlas Godmaņa skaidrojumus par Parex banku

Gatis Kokins atgriežas Parex bankā

Feiferis apstiprināts par Parex bankas valdes priekšsēdētāju; Kargins - vietnieks

Izmaiņas Parex bankā noskaņu ASK Rīga komandā nav ietekmējušas

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas