Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Bičevskis liedz veikt jebkādas darbības VNĪ jaunās ēkas lietā

Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis uzdevis valsts a/s Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) valdes priekšsēdētājam Mārim Kaijakam sniegt paskaidrojumu par plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju, kas attiecas uz iespējamo jauna nekustamā īpašuma iegādi un būvniecību VNĪ vajadzībām.

Līdz precīzu lietas apstākļu noskaidrošanai viņš devis rīkojumu VNĪ nepieņemt nevienu jaunu lēmumu un neveikt jebkādas darbības šajā jautājumā, informēja ministrijā.

M.Bičevskis lūdzis VNĪ sniegt konkrētu informāciju, kad, kādā veidā un ar kādiem lēmumiem ēkas celtniecība vai iegāde tikusi plānota, kā arī kādi lēmumi līdz šim jau pieņemti. Tāpat viņš uzdevis VNĪ valdes priekšsēdētājam Mārim Kaijakam paskaidrot, vai un kādā veidā bija plānots piemērot publiskā iepirkuma procedūras.

Svētdien TV3 raidījums Nekā personīga vēstīja, ka VNĪ nolēmis krīzes laikā nevis taupīt, bet novirzīt sešus miljonus latu jaunas ēkas celtniecībai vai jau gatavas iegādei. Par šādu rīcību neizpratni paudusi Valsts kontrole, kas ir izbrīnīta, kāpēc valsts uzņēmums, kas nav pildījis savas saistības pret valsti un atmaksājis vairāk nekā septiņus miljonus latu valsts budžetā, atrod gandrīz tikpat lielu summu, lai būvētos.

VNĪ valdes priekšsēdētājs Māris Kaijaks atzinis, ka neapstrīd šīs informācijas patiesumu, "bet es tomēr gribētu teikt, ka šī informācija attiecas uz sabiedrības komercdarbību un tā ir nosacīti ierobežotas pieejamības informācija". Kur šādā situācijā atradušies lieki seši miljoni, ko guldīt jaunā ēkā, kapitāldaļu turētājs uzņēmumā - M.Bičevskis - skaidrojis negribīgi: "Neesmu šobrīd saņēmis šo informāciju, acīmredzami būšu spiests iepazīties!"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Raidījums: VNĪ tērēs 6 miljonus jaunas ēkas iegādei vai būvēšanai

SCP pieprasa veikt revīziju "Valsts nekustamie īpašumi"

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas