Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Bijušais lauksaimniecības ministrs Ģēģers par morālo kaitējumu saņems 10 000 latu

Bijušais lauksaimniecības ministrs Dainis Ģēģers, kurš no Tieslietu ministrijas (TM) vēlējās piedzīt 500 000 latu par morālo kaitējumu, saņems tikai 10 000 latu, pastāstīja Augstākās tiesas Komunikācijas nodaļas preses sekretāre Baiba Kataja.Iepriekš apgabaltiesa lēma, ka D.Ģēģeram pienākas 80 000 latu, tomēr Augstākā tiesa kompensācijas apjomu samazināja vēl astoņas reizes.

B.Kataja teica, ka pamatojums šādam lēmumam būs izklāstīts pilnajā sprieduma norakstā, kurš tiks sagatavots divu nedēļu laikā.Jau ziņots, ka D.Ģēģers tika apsūdzēts tā dēvētajā _Lata International _krimināllietā, bet vēlāk pilnībā attaisnots._ Lata International _darbības dēļ Latvijas valstij nodarītie zaudējumi bija 54,5 miljoni ASV dolāru. D.Ģēģers savā prasībā norādīja, ka ir bijis apsūdzēts par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, par to, ka noslēdzis piecus Latvijas Republikai neizdevīgus starptautiskos kredītlīgumus par graudu un pākšaugu kultūru, kā arī lauksaimniecības tehniku piegādi, nosakot, ka saistību izpildītājs ir SIA _Lata International_, kā rezultātā tika nodarīts būtisks kaitējums valsts un sabiedrības interesēm. Tomēr viņš tika attaisnots un vēlāk pats vērsās tiesā par morālā kaitējuma atlīdzināšanu.

Top komentāri

Lelle
L
Ko neteiksi! Vai tad valsts izzadzējiem ir morāle, kurai var kaitēt? Lai man neviens nestāsta, ka Ģēģers nezināja ko viņa padotais Šķēle dara!
Lelle
L
Bļin, nu kas tās par tiesā pie mums?!
zemnieks
z
Nu ka tad, Gegeris kopa ar Skelei, Gati Kruzi un Editi Jansoni (LATA INTERNATIONAL darboniem) nozaga Latvijas valstij milojoniem latu, nauda kura naca ka palidziba, pec Latvijas neatkaribas atjaunosanas, no arzemem. bet sis vel jutas, ka vina ciena ir pazemota. Tieslietu minstrija sez A. Skeles rokaspuika Seglins un tad jau, protams, ka var maksat kompensacijas no valsts budzeta savam partneram, pec saimnieka paveles.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas