Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Bijušajam kriminālpolicijas šefam Blonskim baisi no tā, cik nežēlīga ir jaunā paaudze

Bijušajam Kriminālpolicijas priekšniekam Aloizam Blonskim ir baisi no tā, cik nežēlīgus noziegumus šajos laikos pastrādā jaunā paaudze.

Iekšlietu darbinieku konferencē piektdien Blonskis minēja piemēru, ka televīzijā tika demonstrēts sižets par divu skolēnu nežēlīgu kautiņu, "ka bail pat skatīties". Blonskis brīnījās, kur šādos gadījumos ir policija un kāpēc tā nav redzama uz ielām.

Viņš uzskata, ka valdībai ir jādomā par sabiedrības drošību. Tomēr, neraugoties uz samazināto budžetu, policijai ir jāturpina strādāt, uzsvēra Blonskis, atgādinot, ka padomju gados ar iztikšanu bijis daudz grūtāk. Toreiz miličiem bijusi maza alga, ar kuru knapi varējis sagādāt trūcīgu pārtiku.

Blonskis domā, ka iekšlietu resors nemaz tik slikti nedzīvojot, iekšlietu dienestā strādājošais bagāts nevarot kļūt, bet neesot tik traki kā jau pieminētajos padomju laikos, piemēram, 50.gados, kad viņš sācis strādāt milicijā, viņš saņēmis vien pārsimts rubļu lielu algu.

Runājot par policijā veikto reģionālo reformu, Blonskis akcentēja, ka tās ieviešanai vajadzētu būt pārdomātai, jo viņa pieredze rāda, ka neviena reforma policijā neko labu neesot devusi, taču viņš cer, ka laika gaitā "reforma pieslīpēsies".

Lai veiksmīgāk cīnītos pret noziedzību, Blonskis ieteica vairāk attīstīt sadarbību ar sabiedrību un citām tiesībsargājošām iestādēm - prokuratūru, Tieslietu ministriju.

Iekšlietu sistēmas darbinieku konference piektdien turpinās. Tajā piedalās arī daudzi bijušie iekšlietu ministri, valsts sekretāri un policijas priekšnieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas