Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Bijušie prezidenti un premjeri neformāli vērtē situāciju

Bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un viņas priekštecis amatā Guntis Ulmanis kopā ar gandrīz visiem bijušajiem premjeriem ceturtdien vakarā, klātesot tagadējam valdības vadītājam Ivara Godmanim (LPP/LC), izvērtējuši politisko un ekonomisko situāciju valstī. Taču tā ir bijusi neformāla tikšanās, tāpēc tikšanās dalībnieki vienojušies neatklāt tās saturu. Viņi arī apgalvo, ka nav devuši kādu kopīgu ceļa karti pie varas esošajiem politiķiem, bet katrs izteicis savas domas. Šī ir otrā šāda bijušo augstāko valsts amatpersonu kopā pulcēšanās pēdējo divu gadu laikā.

Tikšanās notika Hotel de Rome. Tās dalībnieki ir bijušo premjeru klubā, kurā ir arī bijušie prezidenti. Tādas "sanāksmes draudzīgā draugu kopā ir notikušas agrāk un būs arī turpmāk," minēja G.Ulmanis. "Tā ir kārtējā tikšanās, kurā dalījāmies pārdomās par pašreizējo situāciju, bet nekādi dokumenti vai rekomendācijas nav pieņemtas," viņš teica. Neoficiāli zināms, ka no bijušajiem valdību vadītājiem nebija ieradies tikai Aigars Kalvītis, kas atrodas ārpus valsts, kā arī Vilis Krištopans. Taču TP dibinātājs Andris Šķēle, kas valdību vadījis trīs reizes, sarunā ir piedalījies.

Indulis Emsis, kas no politikas ir pagājis malā, arī Dienai norādīja, ka tā nav oficiāla tikšanās, tāpēc to nevēlējās komentēt. Guntars Krasts atzina, ka šoreiz nav bijusi neviena kopīga vienošanās - ja tāda būtu, tad par to varētu informēt. G.Krasts uzskata, ka Latvijai ir vajadzīgas reformas, kas "ļauj pārvarēt vājumus tautsaimniecībā", ir jābūt plānam, programmatiskam pasākumu kompleksam, kāds 90.gados ir bijis Igaunijas valdības vadītājam Martam Lāram un izvirzījis Igauniju līderos. I.Godmanis kolēģu teikto ir uzklausījis, bet nav zināms, vai būs iespaidojies no tā savā turpmākajā darbībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas