Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Bleiere: sociālais sprādziens diez vai sagaidāms

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
haralds
h
gan jau sagaidīs!
jācer gan, ka tā,
j
Bet baigi derētu tāda - 19.-20. gs. līmeņa uguņošana - tāds smuks casus belli priekš disciplinas uzturēšanas, cenzuras un komandantstundas ieviešanas.
jācer gan, ka tā,
j
jo tie adresāti jau ta neviens no tiem sprādzieniem nekad necieš - spridzinātāji paši paplosās, salaizaq brūces un ievēl atkal tos pašus spridzināšanas objektus, kas pa bumbošanas laiku Kanāriju salās krietni atpūtušies :)))
q
q
Sociālais sprādziens jau sen ir noticis, tikai tas nav tāds, uz ko norāda Bleiere. Diemžēl viņas izpratne par "sociālo sprādzienu" palikusi 19. un 20. gs. izpratnes līmenī.
!
!
John Mitchel - The Last Conquest of Ireland: The Almighty, indeed, sent the potato blight, but the English created the Famine.
pakausis
p
protams ka izpratne par globaalismu un aiz to staavoshaam personaam un idejaam sniedz krietni daudz atbilzhu un taapeec aizvien vairaak cilveeku saak par shiim lietaam iedziljinaaties.. un saprast ka viss ir daudz shtruntiigaak par to kas shkjiet ja neredz taalaak par savu piilju diikji..
pakausis
p
manupraat ir jaasaak precizeet to kas tad tiek domaats ar "nepopulaari" leemi.. jo ir taadi leemumi kas jaapienjem, jo savaadaak nevar.. un tie, lai cik nepatiikami, tomeer ir vismaz saprotami.. un tad ir taadi kaa shie algu pielikumi padomniekiem un kam tik veel ne... nu tie manupraat ir veel nepopulaaraaki par kaadu nodoklju palielinaashanu vai algu apgriezshanu par paardesmit latiem :) taa ka tas vien ka leemumi ir nepopulaari veel nenoziimee ka tie ir pareizie leemumi :))
Sociāldemokrāts
S
"Tautai nav saprotams, ko īsti vainot uzbrukušā nelaimē." ------------------------------------------------ -- Kāpēc dusmojos uz kolēgi Bleijeres k-dzi? Viņa NE PAR TĒMU runā. "Prognozē", ka sociālais sprādziens diez vai sagaidāms... Bet KĀ izskatās sociālais sprādziens? Tā, ka pūlis ielās kaujas ar policiju? Vai tā, ka iedzīvotāji klusi lamā varu, nemanāmi aizbrauc, mirst, nosalst, nodzeras, pakaras? Sociologa pienākums - nevis prognozēt, ka nebūs "sprādziens", bet atbildēt uz varas struktūru jautājumu - KO DARĪT, lai valsts attīstītos? Lai sociologs varētu veikt savu pienākumu, jābūt pilnvarotai valsts varai, kura atbild par valsts attīstību, jābūt pilnvarotiem cilvēkiem, kuri jautā sociologiem - ko darīt, - ja nepieciešama konsultācija. Ja nav skaidrs, - kurš atbild par valsti, ja attīstība nenotiek, bet jautājumu nav, tad sociologam nav jāmierina valdošās aprindas, ka pilsoņi ir gatavi bezpalīdzīgi un trulā pazemībā mirt. Tad vara ir jāmaina. Tās ir pilsoņu tiesības, pienākums un atbildība. Un sociologan NAV jādemonstrē sabiedrībai pazemīgas un bezspēcīgas uzvedības paraugs!
Pārliecība
P
Tad, kad KOALĪCIJA, tātad valdība, (nevis viena pati Vienotība) izpildīs PB ieteikumus, tad arī varēsi klukstēt.
Kaspers
K
Atcerēsimies badu Īrijā, ko izraisīja kartupeļu sērga. Īri apmira no bada, bet dumpja nebija. Kaut kas līdzīgs ir tagad Latvijā. Tautai nav saprotams, ko īsti vainot uzbrukušā nelaimē. Latvijas ekonomikas sabrukums notika ārējo apstākļu dēļ, kuru izcelsme nāk no ASV finansu aprindām. Šī sakarība ir grūti saskatāma un neizprasta. Te der atcerēties antiglobālistus, tie ir tikuši tuvāk ļaunuma saknei.
Sociāldemokrāts
S
Sociologi dalās prognozētspējīgos, nepieredzējušos un Bleijerēs. Pēdējās notikumus uzzin no avīzēm.
Jukums
J
Starp citu, politologi arī ir dažādi un arī viņu uzskati nebūt nav vienādi. Dienai atliek tikai piemeklēt politologu ar vajadzīgo viedokli un tad to pasniegt kā eksperta vērtējumu....
Liena
L
Jā,nožēlojami pacietīga tauta!Viņu stāvus dzen kapā iekšā,bet tauta pati palīdz kapu rakt!Nu,ko tagad teiksiet pensionāri,kad valdība atkal(pretēji pirms vēlēšanu solījumiem )grasās pildit PB prasības atņemt piemaksas par darba stāžu?Paši vien vainīgi!Kāpēc strādājāt garos gadus!Tagad ir ko atņemt!Un atkal klusi ,mierīgi to pieļausiet,latvietis taču pacietīgs!Cik ilgi ?Līdz tauta būs iznīcināta? Patiesi,ko gan māca studentiem-"pacieties debesīs labāki būs?"
Eh
E
Un tas ir viss, ko docente spēj pateikt? Nez ko viņa māca tiem nabaga studentiem?
Ieva
I
Nevis pacietīga, bet depresīva....Sak, piemēram, ko tur pūlēties un iet protestēt, ja tik un tā neņems galvā.....Izņēmums bija Roze, bet pirmkārt viņa nomešanai bija politiski izdevīgs laiks, otrkārt zemnieki no tā neko prātīgu vienalga nedabūja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas