Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Blonskis: neapraktu līķi vajadzētu pamanīt pāris dienās, taču viss var arī būt sarežģītāk

Pirms lietas apstākļi nav noskaidroti, nevar pārliecinoši spriest par policijas vai sabiedrības paviršību, vaicāts kā skaidrot, ka Vecrīgas centrā, kur ik dienu apgrozās simtiem cilvēku, pusotru mēnesi neviens nepamanīja mirušu cilvēku, skaidro bijušais policijas šefs Aloizs Blonskis.

“Ja izrādīsies, ka mirušais cilvēks bijis meklēšanā, tad varētu runāt par nolaidību, tomēr arī tas nebūtu viennozīmīgi,” viņš saka. Parasti neapraktu līķi vajadzētu pamanīt pāris dienu laikā, tomēr visu ietekmējot konkrētie apstākļi.

Aptuveni pirms 30 gadiem P.Stradiņa slimnīcā no dzemdību nodaļas pazudusi sieviete, kura nesen pasaulē bija laidusi bērnu. Viņas mirstīgās atliekas atrada pēc vairākiem gadiem - sieviete bija pakārusies slimnīcas bēniņos, atceras A.Blonskis.

Veicot izmeklēšanu, nekas neesot norādījis uz pašnāvību, tāpat bēniņos nebija jūtama smaka, kaut gan slimnīcas darbinieki tur laiku pa laikam gājuši, par izmeklēšanas sarežģītību stāsta A.Blonskis.

Domājām - pele, izrādījās cilvēka līķis

«Smaka bija jūtama apmēram nedēļu, taču tā kā mums te sētā ir daudz kaķu, domājām, varbūt kāds peli noķēris,» trešdien Dienai saka vasaras kafejnīcas darbiniece, kuras darbavieta atrodas pavisam netālu no vietas, kur otrdien tika atrasts kāda vīrieša līķis. No līdzās esošās ēkas Skārņu ielas pagalmā (otrpus veikalam Random) pagrabstāva lūkas ap pulksten 15 izvilka cilvēka mirstīgās atliekas, kas tur bija nogulējušas vismaz pusotru mēnesi.

Kā novēroja Diena, pagalmā norisinās diezgan aktīva dzīve – te novietota virkne automašīnu, ir arī ofisu telpas. «Mēs kafejnīcu aiztaisījām ap pulksten 11, kad bija atbraukusi policija, vairs nebija iespējams strādāt,» saka kafejnīcas darbiniece. Lai arī līķis aizvests, par nāves dvesmu šajā vietā liecina ne tikai kafejnīcu rotājošais filmas Nāves pierādījums (Death Proof) plakāts. Tuvojoties nelaimes vietai, jau vairāku metru attālumā no atvērtās, vairāk nekā metru platās lūkas plūst spēcīga līķa smaka. No lūkas ārā rēgojas balta plēve vai polietilēna maisi.

Eksperti noskaidrojuši, ka vīrietis miris jau pirms apmēram pusotra, diviem mēnešiem, Dienai stāsta Sigita Pildava, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes sabiedrisko attiecību pārstāve. Vīrieša personība vēl nav noskaidrota, S.Pildavai nav arī ziņu par vīrieša aptuveno vecumu. Policija pieļauj, ka vīrietis varētu būt bezpajumtnieks, iespējams, viņš kādu laiku mitinājies pagrabtelpās, un tur arī viņa dzīve aprāvusies. «Acīmredzamas vardarbības pazīmes policija uz ķermeņa nekonstatēja,» saka S.Pildava, taču piebilst – vīrieša nāves cēloni vēl noskaidros tiesu medicīnas ekspertīzē.

Diena.lv jau vēstīja, lai izvilktu līķi no pagraba, tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji bija ietērpušies baltos aizsargtērpos - no augšas līdz apakšai, viņiem kājās bija īpaši zābaki, sejas aizsegtas, rokās cimdi. Viņi bojāgājušo ar lielu ķeksi izvilka no pagraba - lūkas zem dzīvojamās mājas logiem. Vispirms parādījās cilvēka kājas, tad arī pārējais ķermenis. Viņam bija kājās tumšas bikses un mugurā tumšs krekls. Lai arī cilvēki sūdzējās par smaku, daudzi palika vērot notiekošo. Uzreiz pēc izvilkšanas cilvēks netika apsegts, viņu apskatīja tiesībsargājošo iestāžu eksperti.

(papildināta ar A.Blonska viedokli)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas