Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Bordāns: Būtu nepiedodami neizmantot iespēju izveidot valdību bez ZZS un Saskaņas

Būtu nepiedodami neizmantot iespēju izveidot valdību bez Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un Saskaņas, piektdien žurnālistiem paziņoja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) premjera kandidāts Jānis Bordāns.

Politiķis teica, ka valdība būtu jāveido nevilcinoties. Latvijas sabiedrība gaida rīcībspējīgu, jaunu valdību, kas rīkojas un nevilcinās, akcentēja Bordāns.

JKP arī oficiāli paziņoja par piedāvājumu citām partijām attiecībā uz atbildības jomu piedāvājumu.

JKP piedāvā veidot piecu partiju koalīciju bez ZZS un Saskaņas. Sev JKP jaunajā valdībā vēlētos premjera posteni, kā arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra un iekšlietu ministra krēslus.

Saskaņā ar minēto piedāvājumu apvienībai Attīstībai/Par! (AP) tiktu trīs ministrijas - Finanšu ministrija, Labklājības ministrija un Veselības ministrija.

Vēl trīs ministrijas pienāktos nacionālajai apvienībai Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK), kura saglabātu kultūras ministra amatu, kā arī tiktu pie Izglītības un zinātnes ministrijas un Zemkopības ministrijas vadības grožiem.

Partijai KPV LV JKP iecerējusi atvēlēt ekonomikas ministra un satiksmes ministra krēslus, bet Jaunajai Vienotībai (JV) - tieslietu ministra un aizsardzības ministra posteņus.

Savukārt lēmums par Ārlietu ministrijas pārraudzību varētu tikt pieņemts kopīgi.

JKP partijām, ar kurām tiekas valdības veidošanas sarunu otrajā kārtā, ir piedāvājusi veidot koalīciju, kurā iekļautos JKP, KPV LV, AP, VL-TB/LNNK un JV, un amatu sadalījumu tajā, piektdien žurnālistiem pēc tikšanās ar JKP atklāja JV premjera kandidāts Krišjānis Kariņš.

Partiju apvienības Attīstībai/Par! (AP) Ministru prezidenta amata kandidāts Artis Pabriks gan izteicās, ka tik fragmentētā Saeimā valdība jāveido sešām partijām. Pabriks apgalvoja, ka ZZS nebija iebildumi šādai pieejai. AP iestājas par iekļaujošu demokrātiju un neredz pamatu, kāpēc ārpus iespējamās koalīcijas atstāt kādu no sešiem centriskajiem, centriski labējiem jeb latviskā spārna politiskajiem spēkiem.

Pabriks vērsa uzmanību, ka sarunās iezīmējies, ka ZZS esot gatava atbalstīt teritoriāli administratīvo reformu.

Vaicāts par JKP piedāvājumu ministru amatiem, Pabriks norādīja, ka tikai tagad ir par tiem uzzinājis un nevar tos komentēt.

VL-TB/LNNK ir gatava apspriest JKP piedāvājumu ministru portfeļu sadalījumam jaunveidojamajā valdībā, taču ir jāpatur prātā, ka turpmāko sarunu gaitā vēl daudz kas var mainīties, aģentūrai LETA sacīja VL-TB/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

JV pārstāvji tai izteikto piedāvājumu izvērtēs pirmdien.

Savukārt PV LV premjera amata kandidāts Aldis Gobzems izteicies, ka amatu dalīšana jaunajā valdībā pašlaik notiek pārsteidzīgi un sasteigti, pretrunā iepriekš runātajam par valdības darba plāna sagatavošanu.

"Tā šobrīd ir raušanās pie varas bez skaidra programmatiska uzstādījuma," paudis Gobzems.

Top komentāri

Ja Bordānam un Vējonim
J
pietiks saprāta un viedības, viņi izmantos Dieva doto iespēju. Ja iespītēsies un nevarēs savam ego pārkāpt pāri, viss sabruks un sajuks kā kāršu namiņš. IESPĒJU vajag dārgu turēt, nevis sīknaudā izmainīt. Un neaizmirstiet, sātans (ko pārstāv Lembergs) staigā kā rūcoša lauva un meklē ko aprīt!
Protams,
P
labāk būtu, ja valdībā nebūtu arī KPLV, bet šoreiz laikam jāizvēlās viens no diviem ļaunumiem (sūdiem). ZZS ir tik daudz sūdu sataisījuši, ka tad labāk valdībā paņemt "svaigu sūdu KPLV".
opā
o
Nākamo Saeimu vajadzētu ievēlēt loterejas ceļā - sliktāk nebūs! Latviešiem taču patīk visādi šovi. Apvienojot dziesmu, deju svētkus, kur kulminācijā uztaisa lotereju un izlozē 100 Saeimas deputātus. Tas būtu grandiozi!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas