Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bordāns rosina Rimšēviča amata pēcteci meklēt starptautiskā konkursā

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) uzskata, ka jaunā Latvijas Bankas prezidenta meklēšana būtu jāveic, rīkojot starptautisku konkursu, tādējādi nodrošinot lielāku atklātību amata atlases procesā.

Līdz esošā Latvijas Bankas prezidenta pilnvaru termiņa beigām ir atlikušas nepilnas trīs nedēļas.

Bordāns skaidroja, ka ar šādu ideju jau vērsies pie Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV), kurš gan norādījis, ka jaunais Latvijas Bankas prezidents jāizvēl līdz 21.decembrim. 

Ministrs atzina, ka šādu ideju vajadzēja prezentēt agrāk, taču skaidroja, ka atlases procesā iesaistītie "paļāvušies, ka process tiks vadīts un darījuši darbus savās jomās". Attiecīgi politiķis uzskata, ka ir nepieciešams "pārorganizēties un izdarīt darbu labāk".

Komentējot notiekošo Latvijas Bankas prezidenta kandidātu atlasē, Bordāns norādīja, ka viņam rodas sajūta, ka visi ir ļoti ieinteresēti "kaut kādā procesā un valda liels saspringums". Attiecīgi ministrs atzīmēja, ka viņš ir saklausījis, ka kandidātu izvēles procesā norisinās "tradicionālā sarunāšana, piemēram, jūs mums Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi, mēs jums - Latvijas Bankas prezidentu - kaut kādas bankas interesēs". 

Bordāns sacīja, ka viņš šādam procesam nevar piekrist un piebilda, ka šāda situācija pazemo arī tos kandidātus, kas ir iesaistīti.  

Ministrs arī uzsvēra, ka viņa pārstāvētā Jaunā Konservatīvā partija nevirza nevienu kandidātu un vienīgais, uz ko partija uzstāj, ir tas, lai būtu plašāks kandidātu saraksts ar saprotamākiem noteikumiem. 

Kā ziņots, Saeimas Prezidijs un Frakciju padome līdz 3.decembrim pagarināja kandidātu izvirzīšanas laiku Latvijas Bankas prezidenta amatam. Pagarinājums dod papildu laiku koalīcijai turpināt sarunas par piemērotāko kandidātu uz šo posteni. 

Šī augstā amata kandidātu vidū ir Latvijas Bankas padomes loceklis Mārtiņš Kazāks, Fiskālās disciplīnas padomes locekle Inna Šteinbuka, bijušais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs Uldis Cērps un Altum valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš.

Latvijas Bankas pašreizējā prezidenta Ilmāra Rimšēviča amata pilnvaru termiņš beidzas jau pēc nepilnām trim nedēļām - 21.decembrī.

Top komentāri

Margarēta
M
Nuja, kad Bordāna partijas virzītais kandidāts izrādījās Šķēles un Šlesera pakalpiņš, ko Vienotība un pārējās partijas netaisās atbalstīt, tad mazais napoleoniņš ķērās pie "starptautiskā konkursa". Kas JKP liedza meklēt savu kandidātu starptautiski? Andris? Ainārs?
Ministerva
M
Tieslietu ministra amatam vajag jaunu pretendentu starptautiskā konkursā!
Margarēta
M
Kuram ta šī doma ienāca prātā? pašam? Vai mazajam Briseles gaiteņu intrigantelim Gačiņam? Mācieties, čaļi, zaudēt! Ja jums vajag bīdīt oligarhu intereses, pamēģiniet atrast kādu kandidātu, kas nav tik acīmredzami un cieši ar viņiem saistīts. Nu, lai žurnālistiem ir vismaz ko parakt, lai neatklājas viss ar 10 klikšķiem googlē.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas