Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Brīdina, ka snigs vēl vairāk; nedēļas beigās sals pastiprināsies

Dienas otrajā pusē un naktī uz ceturtdienu gaidāms ilgstošs sniegs. Sniega sega palielināsies par 6-10 cm, kas atbilst stiprai snigšanai, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Tikmēr šonakt sasnigušais sniegs radījis būtiskas satiksmes problēmas Rīgā, kā arī kavējas starppilsētu autobusi.

"Pašlaik situācija ir diezgan sarežģīta. Izbraukt Rīgu ir problemātiski ne tikai ar privāto transportu, bet arī ar sabiedrisko," aģentūrai BNS trešdienas rītā situāciju raksturoja Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmuma "Rīgas satiksme" (RS) Informācijas centra vadītāja Liene Rumpane.

Autobusi un trolejbusi Rīgā kavējās 30-40 minūtes, savukārt tramvaji - līdz 10 minūtēm. Viņa teica, ka kavēta arī tramvaju satiksme, jo nereti privātās automašīnas brauc pa tramvaja sliedēm.

Rīgas starptautiskās autoostas (RSA) Loģistikas daļas vadītāja Elita Lukjanoviča aģentūrai BNS teica, ka ienākošie autobusu reisi kavējas vidēji 30-40 minūtes. "Pašlaik situācija ir mazliet bēdīga. Visus lauku ceļus visi autobusi izbrauc, bet Rīga nav tīrīta, un autobusi, iebraucot Rīgā, vienkārši netiek līdz autoostai," viņa atzina.

Kāds portāla lasītājs ziņo, ka ceļā uz Rīgu pirms Jaunolaines notikusi avārija – sadūrušās kādas piecas sešas mašīnas. Dažas bija grāvī. Rīdzinieki vēsta par vieglo automašīnu sastrēgumiem virknē ielu pilsētas centrā.

Satiksmes sastrēgumi snigšanas laikā ir atkarīgi no tā, vai autovadītāji ievēro ceļa satiksmes noteikumus un izvēlas braukšanai atbilstošu ātrumu. Ja notiek avārija, rodas ķēdes efekts, sastrēgumus ielās komentēja Rīgas domes pārstāve Ieva Prauliņa. Ceļu uzturētāji strādājot diennakts režīmā.

Šodien dienas pirmajā pusē Rīgā ielu un tiltu uzturēšanas darbos bija iesaistītas 46 tehnikas vienības.  30  no tām ir specializētās kaisīšanas mašīnas, kas aprīkotas arī ar lāpstu, un 16 traktortehnikas vienības, kas veic ietvju tīrīšanu. Tā kā Rīgā ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumu rīcībā kopumā ir 32 specializētās samitrinātā sāls kaisīšanas mašīnas ar lāpstām, tad nepieciešamības gadījumā darbos tikšot iesaistītas papildus arī vēl atlikušās divas kaisīšanas mašīnas.

Valsts autoceļu uzturēšanā šorīt līdz pulksten 8:00 ir bijušas iesaistītas 68 ziemas dienesta tehnikas vienības, 43 no tām - Kurzemes reģionā, jo tur sāka snigt visagrāk, informē ceļu uzturētāji. Tur uz ceļiem izbrauca arī greideri.
Saskaņā ar meteorologu informāciju, nokrišņu zona pakāpeniski aptvers aizvien lielāku valsts teritorijas daļu, tāpēc autovadītāji aicināti būt īpaši piesardzīgi.

Nedēļas nogalē Latvijā gaidāms vēl stiprāks sals, nekā nedēļas sākumā, prognozē sinoptiķi. Aukstā arktiskā gaisa masa joprojām atradīsies virs plašas Eiropas daļas un arī Latvijas, turklāt mūs skars viena no aukstākajām gaisa masas daļām.

Gan piektdien, gan brīvdienās gaisa temperatūra dienās būs -10..-15 grādi, bet naktīs gaiss atdzisīs līdz -15..-20 grādiem, vietām, debesīm skaidrojoties, līdz -25 grādiem.

Piektdien būs saulains un nesnigs, sestdien apmāksies un snigs nedaudz, bet svētdien snigs vairāk.

Valdošie būs austrumu, dienvidaustrumu vēji - piektdien vēl mēreni, bet sestdien un svētdien lēni.

Nākamās nedēļas sākumā gaisa temperatūra nedaudz paaugstināsies, bet sals saglabāsies.

(papildināta ar 7. un 8. rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas