Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Brīdina par vēl vienu "Kombuļu lāzeršovu" - zinātnē

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
cony
c
Gatera vadītājs arī var sanemt zinātnisko finansējumu,ja viņš kāda laika sprīdī panāk koksnes stumbra sadalīšanu un realizēšanu ar augstāko pasaules līmeņa efektivitāti,koksnes izmantošanā un ekonomikā vai kautko līdzīgu,nav pamata gatera vadītāju izmest no radošo cilvēku pulciņa,kā to iedomājies LVU rektors Mārcis Auziņš.
e1
e
. Tādā gadījumā var sanākt, ka kāds gateris nopērk jaunu motorzāģi un tas arī kvalificējas kā zinātnes infrastruktūras projekts, pieļauj LU rektors Mārcis Auziņš. .. ------------------- Lai gan manipulācijas, lai apietu kritērijus, ir slimība daudzos ar ES saistītos projektos, jocīgi, ka arī rektora kungs pieļauj šādas situācijas iespēju zinātnes sfērā. Tad jau vispirms būtu japārbauda fondu pārzinātāju kvalifikācija un godprātību. Šo triviālo "problēmu" objektīvāk varētu risināt nevis projektos iesaistot institūtus, bet vienkārši vairāk piesaistot NEATKARĪGUS zinātniekus un speciālistus kritēriju izstrādē, atzinumu sniegšanā un uzraudzībā.
e1
e
Piekrītu par zinātnes un izglītības lomu. Lielākās problēmas ir ar tiem vidējā līmeņa ierēdņiem, kuriem ir iespējas tieši iespaidot budžeta līdzekļu sadali vai "regulēt" nozares attīstības stratēgiju. Ja ministrs tos tur zem palielināmā stikla, tad vēl kaut ko var saglābt. Tas nav viegls uzdevums, bez kompetences jābūt arī veiktspējai, kā saka, jābūt ar iekšām, lai lielos "speciālistus" noliktu savās vietās... Jādomā, ka Koķes kundze to spēj. Ess. Lielā mērā piekrītu. Naudas trūkums daudzus ir novedis naudas dalītāju atkarībā. Ja zinātnieks iesaistās kādās politiskās reklāmās, tas rada pamatotas aizdomas par pārlieku lielu atkarību no naudas ar visām no tā izrietošām sekām.
grāmatvedis
g
Pareizi teikts. Daudzām inovatīvām izstrādnēm, lai ieviestu ražošanā ir vajadzīga nauda un valsts atbalsts, nevis tādi grēni ar daudziem tituliem un nejēgu par moderno tirgu.
Ess
E
Jau šobrīd ir salīdzinoši daudzi uzņēmumi, kuri nodarbojas ar inovatīvu produktu radīšanu, bet lai pretendētu uz Eiropas naudu tiek slēgti dažādi mistiski līgumi ar izglītības iestādēm un dažādiem institūtiem. Grēna kungam vienkārši bail, ka uzņēmēji varēs iesniegt projektus pa tiešo un apiet visu šo augstskolu birokrātisko aparātu. Zinātnē, līdzīgi kā augstskolās būtu jātiecas uz izcilību, tādēļ būtu jāpastāv brīvai konkurencei uz zinātnes līdzfinansējumu starp uzņēmēju un augstskolām. Grēns vienkārši baidās, ka nespēs konkurēt ar reālā biznesa vidē norūdītajiem zinātniekiem praktiķiem.
cony
c
ticu,ka IZM ierēdņu kvalitatīvais līmenis ir ļoti labs un jau ar nākošo mācību gadu sagaidīsim augstākā līmeņa izglītības sistēmu Eiropā.Es ceru,ka ši lauciņa kopēji strādās ļoti daudz un nopietni un ilgi gaidītie izglītibas sistēmas rezultāti būs.Lai veicas mums visiem kopā.Visu nosaka darbs ,zināšanas un prāts.Nav izglītības nav arī zinātnes,tas nedrīkst tā būt ne brīdi.Pēdējās valdības ministre Koķe ir daudz darījusi un dara,lai lietas pagrieztu un virzītu pareizā virzienā.
hm
h
Koķes kundzei, izskatās, ir ļoti sakarīga un loģiska ministre. Taču ne jau viņa viena pati risina visus IZM uzdevumus. daudzi ierēdņi, kas ir zem viņas un gatavo visus no IZM nākošos projektus, ir tipiski birokrāti, kuriem formāli rūp lieta, taču visam cauri spīd centieni nevis visu vienkāršot, bet rūpes, lai būtu ko darīt un darbs netiktu zaudēts. Vienlaicīgi neaizmirstot atbalstīt un aprūpēt savus draugus. Tos, "no malas", no kuriem kaut kas atlec un kuri vienmēr slavē šos ierēdnieciņus. Tā tas apburtais loks veidojas - piemēram, sportisti saviem projektiem prasa no IZM lielas naudas, mērāmas simtos tukstošu, tās daļai iedod un tad tie, kas dabūjuši, protams, uzstājas un slavē savus labvēļus, un cenšas tautu pārliecināt, ka bez šiem ierēdņiem nu nekādi nevar iztikt.
Slakteris šoreiz
S
Grēnam naudu nedos,jo pozitīvismu mums nevajag,tagad dosim LNT Eķim,jo viņš prot spēlēt paslēpes no KNAB kontroles par limitu ievērošanu organizējot vēlēšanu aģitāciju par Ne labo arī Stendzinieks daudz aprīs ar savām idiotiskajām reklāmu interpretācijām.
grāmatvedis
g
Interesanti, cik lielu kumosu tur grib nokamt Grēns tieši sev? Un pēc tam sadalīt kā algu palielinājumus. Tās inovatīvās ražotnes šitiem pozitīvisma kampaņu līdējiem ir pie vienas vietas.
XXL
X
Kalvītis kā stabilitātes garants un zinātnieki kā godīguma garants. Kas Jums nepatīk?
gārnis to cony
g
Ja gribi pazudināt zinātni,zinātnes progresu,tad dot tik labas dotācijas un būs darīts,principā nauda sabojā visu labo un patieso.Viss labais,skaistais,derigais un arī mīlestība rodas trūkumā,nevis bagātībā.
cony
c
Jābūt novitātes vīzijai,tad reālai aptverei uz ko ejam,kad un kādu mērķi sasniegsim,pamatā jābūt ļoti aktīviem uzņēmējiem,kas iet tandēmā ar vajadzīgajiem zinātniekiem.Pamats ir tauta un tās visaktīvākie uz novitāti tendēti cilvēki jeb vispirms ideoloģija un tad pasūtijumi zinātnei un praksei.Pirmais naudas turētājs ir filosofs jeb aktīvs cilvēks ,kas ļoti mīl un izmanto zinātni.Tas nav vienkāršs jautājums,jo to naudu izlaist caur trumuļi nav māksla,bet vai graudi priekš tautas vai vēl labāk cilvēcei būs,līdzšinējā pieredze /G24 kredīts/ liecina,ka šajā jautājumā investoriem un Finansu ministrijai jābūt vairāk,kā uzmanīgai.Esmu liels IZM ministres Koķes fans,bet neticu,ka viņa varēs atrast īsto trumuļi kurā to naudu ielaist,lai dabūtu pilnus maisus ar graudiem.
no malas
n
Principā šo Grēna un arī ministriju pašizdomāto finansējuma dalījumu - zinātniekiem un komersantiiem, nevajadzētu atbalstīt. Varbūt sadalīsim arī pa partijām vai nozarēm, fundamentāliem pētījumiem un pielietojamajai zinātnei? Tāds dalījums tikai nostiprina teoētiķu un praktiķu atsvešināšanos. Ideālā gadījumā visam jābūt atkarīgam no satura, bet iesniedzēja formālo piederību, zinātnieks vai komersants, vispār nevajadzētu vērtēt. Jo arī šos formālos kritērijus pie labas gribas un lielām naudām var apiet - komersantam pastāv iespējas, piemēram, pieņemt n pensionētus doktorus darbā un formāli izveidot institūtu.. Iemesls tam visamprozaisks, vērtētāji prasa daudz no pieteicējiem, bet paši nejūtas pietiekoši kompetenti, lai varētu visu vērtēt ar globālu skatījumu un negrib uzņemties pārāk lielu atbildību. Tāpēc mūsējie fondu pārvaldītāji jau savlaicīgi sagatavo pašizdomātus formālus papildus filtrus, kas neko pēc būtības nemaina, tikai ļauj atskaitīties Eiropas Savienībai, ka mēs, lūk, ļoti apzinīgi strādājam...
RR
R
Greens jau nu buutu izmantojis iespeeju pakluseet. Poilitiska prostituuta kopsh padomijas laikiem, izbijis komunistelis kursh partijaa iestaajaas pat ne paarlieciibas bet deelj sava pashlabuma, peec tam Kalviisha slavinaataajs un TP pozitiivisma kampanjas rupors.
shitaa
s
kā lielais Vilis saka Kluba intervijā, vajag tik raust, eiropas nauda pietiek visiem, kas māk tam nak!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas