Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Brigmanis: Balsojot par budžetu deputāti var "salūzt"

“Super valdību nedabūsim, skaidrs, ka Godmanis strādā dienu un nakti. Mūsu mērķis nav gāzt ne šo valdību, ne Godmani. Mūsu mērķis savest kopā valdības vadītājus ar sabiedrības pārstāvjiem. Dziļi ticu, ka pie kopsaucēja pienāksim,” tā šovakar Latvijas televīzijas 100.pantā teica Zaļo un Zemnieku (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, atbildot uz jautājumu, vai ZZS Saeimas deputāti balsos pret budžetu, ja tas neparedzēs algu palielināšanu.

“Labāk būtu, ja to [kopsaucēju] panāktu valdībā, sliktāk, ja tas pienāks Saeimā, kur būs cilvēku pūlis riņķī apkārt un būs lēmumi, kas būs varbūt neadekvāti,” savu viedokli klāstīja ZZS pārstāvis. Viņš pieļauj, ka deputāti varētu balsot pakļaujoties sabiedrības spiedienam. “Sabiedrības spiediens ir ļoti liels un visi deputāti ir cilvēki, bieži vien kāds salūzt. Šajā situācijā visiem jāizdara pareizie secinājumi,” paskaidroja A.Brigmanis.

Pēc viņa teiktā, budžeta deficītu varētu arī palielināt, nepārsniedzot 3%, šībrīža 1,85% vietā. “Domāju, šis cipars nav iecirsts akmenī,” uzskata A.Brigmanis. Arī Ventspils mērs Aivars Lembergs uzskata, ka valdības savulaik dotie solījumi ir jāpilda. “Vakar tikāmies ar Lemberga kungu un viņa viedoklis, ka valdības solījumi jāpilda un algas palielinājumam jābūt.”

“Vajadzētu Kučinskim paskatīties spogulī,” tā A.Brigamnis komentēja Tautas partijas Saeimas frakcijas vadītāja izteikumus, ka tam, kurš gāzīs Godmaņa valdību, nebūs vietas nākamajā koalīcijā. Savukārt A.Brigmaņa atbilde, kurš varētu uzņemties atbildību un vadīt valdību, ja kritīs esošā, bija īsa: “Ivars Godmanis.”


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

ZZS pret savu ministru atbalstīto budžetu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas