Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Brigmanis: ja nevienotos par budžetu, alternatīva ir ārkārtas vēlēšanas

Valstiski svarīgi ir šogad 2011. gada valsts budžetu pieņemt un valdību veidojošie politiskie spēki par to spēs vienoties, jo nav citas iespējas — otra alternatīva ir ārkārtas vēlēšanas, _Dienai _pirmdien sacīja Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, norādot, ka tas ir viņa personīgais viedoklis. «Ja mēs nevaram savākties, tad graša vērts ir tāds parlaments,» teica ZZS frakcijas vadītājs. 

Valsts budžeta sagatavošanas gaitā redzams, ka lielākie izdevumu samazinājumi skars tieši ZZS vadītās nozares. Portāls pietiek.com raksta, ka Ventspils mērs Aivars Lembergs nav bijis apmierināts ar kompromisiem, kuriem ZZS ir piekritusi pagājušās nedēļas nogalē, un ilgtermiņā tas varētu atstāt iespaidu uz koalīcijas stabilitāti.

To komentējot, A.Brigmanis teica, ka tas var atsaukties uz Vienotības, nevis ZZS publisko tēlu, jo «mēs esam tie frontes līnijas turētāji», kas ir gatavi uzņemties atbildību par smagajām ministrijām un atbildīgi rīkoties. Zaļo un Zemnieku savienības līderis, vides ministrs Raimonds Vējonis pilnībā pievienojās kolēģim, jo «jebkura nedroša rīcība novestu pie starptautiskā tēla pasliktināšanās, kas var atstāt negatīvu iespaidu uz tautsaimniecību». 

Premjers Valdis Dombrovskis pēc koalīcijas pārstāvju sanāksmes pirmdien žurnālistiem apgalvoja, ka ar ZZS ir panākta vienošanās. Valsts budžeta projektu valdības ārkārtas sēdē skatīs ceturtdien, bet otrdien valdības sēdē paredzēta diskusija par vieglo automašīnu un motociklu nodokli. Lūgts komentēt atteikšanos no pirmsvēlēšanu solījumiem, piemēram, par PVN pazeminātās likmes saglabāšanu medikamentiem, V.Dombrovskis norādīja, ka šī likme, kuru paredzēts paaugstināt no 10% uz 12%, jau «nav paaugstināta uz pilno PVN likmi» un vienalga būs samazinātā. 

Premjers arī uzsvēra, ka 70% no visiem darba ņēmējiem ir ar ienākumiem zem 500 latiem un šai personu grupai nodokļu slogs samazināsies, savukārt tiem, kuru algas ir lielākas par 500 latiem, nodokļu slogs palielināsies. Valdība ir lēmusi samazināt iedzīvotāju ienākumu nodokli no 26% uz 25%, neapliekamo minimumu palielināt līdz 45 latiem, minimālo algu — no 180 uz 200 latiem, bet sociālās iemaksas no 33,09% uz 35,09%.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas