Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Brigmanis: Vējonim būtu laiks izmēģināt kādu citu ministra amatu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Raimondam Vējonim (ZZS) būtu laiks izmēģināt spēkus kāda cita ministra amatā, intervijā aģentūrai LETA atzina Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Brigmanis norādīja, ka Vējonis sevi jau ir pierādījis ilgstošā laika periodā un paralēli Ventspils mēram Aivaram Lembergam ("Latvijai un Ventspilij") bijis premjera amata kandidāts.

"Viņš jau būtu jālaiž jaunā kapacitātē, kaut vai, piemēram, par ārlietu ministru, par aizsardzības ministru. Vējonis ir ar ļoti lielu pieredzi, tā ka viņam ir visas iespējas," teica Brigmanis.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Vējonis bijis vides ministrs dažādās valdībās kopš 2002.gada un jau nepilnu gadu vada apvienoto Vides un reģionālās attīstības ministriju.

Brigmanis intervijā atzina, ka ZZS bieži nācies vadīt smagākās darbības jomas - izglītību, veselību, labklājību. "Tas ir bijis dažādos apstākļos - vai kāda partija ir aizgājusi no valdības vai nav vēlējusies šajā valdībā vadīt Veselības ministriju, un tad mēs neesam vairījušies no šīs atbildības," norādīja politiķis.

Pēc ZZS līdera domām, kā zemkopības ministrs sevi labi pierādījis Jānis Dūklavs, arī Vējonis darbojies veiksmīgi kā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs. Brigmanis uzskata, ka labklājības ministre Ilona Jurševska savā darbā esot ļoti labi iestrādājusies un viņai būtu jāturpina vadīt labklājības jomu.

"Domāju, ka savu kapacitāti ir parādījis arī satiksmes ministrs Uldis Augulis, jo viena lieta ir mantojums, ko viņš ir saņēmis, otra - mēs redzam šos projektus un plašāko redzējumu par satiksmes infrastruktūru," teica Brigmanis.

ZZS politiķis skaidroja, ka katrs ministrs ir ienācis šajā jomā ar savu bagāžu. "Kam kā ministram šī bagāža ir bijusi lielāka, tam varbūt ir vieglāk savā darbā iejusties, un varbūt viņš var labāku atpazīstamību iegūt. Protams, redzam, ka smagāk iet Jurim Bārzdiņam veselības jomā. Paši mēs atceramies, cik šī joma ir sensitīva, un es domāju, ka viņa lēmums nekandidēt vēlēšanās ir objektīvs un pamatots," norādīja Brigmanis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas