Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Briti BBC sūdzas par smagajiem apstākļiem Centrālcietumā

Abi Lielbritānijas pilsoņi, kuri tiek turēti aizdomās par policista piekaušanu un jūlijā tika izdoti Latvijai, intervijā britu raidsabiedrībai BBC sūdzējušies par necilvēcīgajiem apstākļiem Rīgas Centrālcietumā.

"23 stundas diennaktī [mēs pavadām] kamerā kopā ar pieciem latviešiem, un vienu stundu mēs tiekam ārā. Ne īsti ārā, bet citā kamerā, kas ir aptuveni septiņus reiz septiņus metrus plaša un kur stundu drīkst pastaigāties," klāstīja 35 gadus vecais Metjū Nīls.

Intervijā BBC Nīls arī apgalvoja, ka viņiem esot visai maz izredžu tikt attaisnotiem un atbrīvotiem: "Es nedomāju, ka mēs pierādīsim savu nevainīgumu, viņi mēģinās kaut ko dabūt, jo viņi ir uzņēmušies visas šīs neērtības, lai dabūtu mūs šurp [uz Latviju]."

Savukārt 33 gadus vecais Deivids Birkinšovs uzsvēra, ka abi vīrieši tiekot turēti aizdomās par uzbrukumu, kuru veikuši citi cilvēki, un viņi policistam nekādus miesas bojājumus neesot nodarījuši.

Jau ziņots, ka jūlija vidū Lielbritānijas Vestminstersitijas miertiesa nolēma Metjū Nīlu un Deividu Birkinšovu izdot Latvijai. 3.augustā Rīgas tiesas apgabala prokuratūra viņiem uzrādīja apsūdzību par uzbrukumu varas pārstāvim. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz septiņiem gadiem vai ar arestu.

Britu tūristus aizturēja Vecrīgā pagājušā gada 13.jūnijā vecpuišu ballītes laikā aizdomās par pašvaldības policista piekaušanu. Policists uzbrukumā guva galvas smadzeņu satricinājumu.

Uzbrucējus policija aizturēja, taču pirmās instances tiesa viņiem nepiemēroja apcietinājumu un noteica 8000 latu drošības naudu. Tomēr briti no Latvijas aizbrauca, drošības naudu nesamaksājuši. Vēlāk Rīgas apgabaltiesa apmierināja policijas lūgumu apcietināt abus britus, un policija līdz ar tiesas lēmumu viņus izsludināja meklēšanā.

Lielbritānijas pilsoņu ālēšanās Vecrīgā nav nekas neierasts. Lielbritānijas pilsoņi aizturēti gan par čurāšanu Brīvības pieminekļa tuvumā, gan par fotografēšanos kailiem, gan par citādām huligāniskām izdarībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

NOSKATIES VIDEO

BBC sižets

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas