Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Britu laikraksts aicina Eiropu nenoraudzīties vienaldzīgi uz Krievijas rīcību

Britu laikraksts The Independent pirmdien ievadrakstā paudis Igaunijas valdību atbalstošu viedokli un norāda, ka Eiropas valstis nedrīkstētu uz Krievijas rīcību noraudzīties vienkārši no malas.

«Daži, redzot Igaunijā notiekošo, vienkārši krata galvu, taču mēs nedrīkstētu notiekošo ignorēt, jo Eiropas Savienības paplašināšanās dēļ Igaunijā notiekošais ir arī mūsu rūpes,» uzsver The Independent.

Tas arī norādījis ka pēdējā ES līderu sanāksmē vairākas amatpersonas piekrītoši mājušas, kad Putina ministri norādījuši Igaunijai uz cilvēktiesību pārkāpumiem. Laikraksts tādu attieksmi uzskata par neiedomājamu liekulību, ņemot vērā to, kā izturas pret cilvēkiem pašā Krievijā, kaut vai pret protestētājiem Maskavā un Sanktpēterburgā.

«Varētu gaidīt, ka amatpersonas uz to norādīs, taču tā vietā Angela Merkele runā ar Putinu un lūdz Igaunijai nomierināt situāciju», norāda laikraksts. Tas var novest pie ļoti nopietnām sekām, jo piekrišana Krievijas viedoklim par Baltijas valstīm neko labu nenesīs.

«Mēs tikai vairojam Maskavas apetīti sagrābt atkal ietekmi pār bijušajām padomju republikām, ko tā sauc par tuvajām ārzemēm,» teikts ievadrakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas