Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Brīvdabas muzeja gadatirgu apmeklē 25 tūkstoši

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ranta
R
Esmu sieviete gados, apmeklēju gadatirgu jau ilgus gadu, šogad biju dikti vīlusies- Mērsraga smēdītē nedarbojās kalējs Vilnis. Viņš tiešām ir amatnieks, pāris gadus atpakaļ viņš man svešam cilvēkam izstāstīja, ka mācījies pie tādiem vecmeistariem kā Bodnieks, Naike un uzdāvināja man pakaviņu, ko labāju kā dārgmu. Šogad darbojās jaunie, malacis viņš savu amata prasmi nodod tālāk un netirgo , bet vienkārši uzdāvina, smaidot nosaka tas seciāli priekš Jums. Paldies viņam un lai turas pie veselības.
līga
l
Piekrītu Sarmītei. Esmu beigusi mākslas akadēmiju, vaļasprieks rotu darināšana, Esmu darbojusies vienā no Liepājas studijām, no kuras mani vienkārši ( vecās dāmas ) izmeta, jo nepakļāvos viņu prasībām. brīvdabas muzejā redzētasi - vistīrākie Poļu darinājumi, kuriem piekabināti kādi dzintara gabaliņi. Vistīrākā komercija, par ko vajadzētu valstij maksāt nodokli.
līga
l
Esmu beigusi mākslas akadēmiju un mans vaļas prieks - rotas. Esmu piedaījusies izstādēs,darbojusies studjās un piekrītu ta, ka tie vecie saucamie mneistari ,īpašu studiju vadītāji negrib atbalstīt jauniešus. uzspiež savu gribu, mācījušās padomijā, nekādīgi nevar saprast, ka tā saucamā Tautas māksla arīir tomērj āmodernizē, jāienes svaigums, nevis uzpirkt polijas ražōjumus piekombinēt dzintara gabaliņu un uzlikt labu cenu.Šis gadatirgus bija vistiešākā komerdarība un tā saucamajiem tautas māksliniekiem valstij ir jāmaksā nodokļi, nevis jānodarbojas ar vistīrāko spekuāciju. Esmu Lieājniece. Tev Sarmīte piekrītu.
sarmīte
s
Nu neesam mēs latvieši tik aprobežoti, lai aizmirstu mūsu tautas seno mākslu, gan rotās,gan adījumos un pinumos. vienam otram pat šodien vēl ir saglabajušies gan vecvecmāmiņu darinātie cimdiņi, gan viena otra dzintara krellīte vai grendzentiņš. Bet šodien tās mūsu dižās un slavinātās dzintara mākslinieces nu jau galīgi palikušas beskaunīgas. Gan kvalitātes gan cenu ziņā pārspēj pat rūdītās tirgus sievas. Pietiek ākstīties- dodiet ietu jaunajai paaudzei- gan izpildījums būs latvisks gan cenas saprātīgas. Tās ( īpaši Liepājnieces ) varētu nodarboties ar ko citu - piemēram rakstīt memuārus.
Pings
P
kas, reizi gadā aizej un jau bankrots?
aha
a
kad cenas kļūs saprātigas tad apmeklētāju skaits pieaugs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas