Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Brīvdabas muzejs: Jāņu pasākuma biļešu cena ir adekvāta, ar krastmalu nekonkurējam

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jānis
J
Rīkotāji ir pilnīgi zaudējuši realitātes sajūtu!
inese
i
Malači! Vismaz kaut ko dara, lai ķepurotos un izdzīvotu. Latviešiem tā īdēšana par to, ja kāds meģina izdarīt labas lietas un ir lielu soli priekšā citiem, ir vienkārši diagnoze. Īdēsim , īdēsim un zākāsimies. . .Tad dariet labāk! Organizējiet par baltu velti un cilvēki lai strādā muzejos bez algas visu krīzes laiku.
Jolanta
J
Nesen kaa iznaaca apmekleet muzeju.Kaazu vadiitaaja bija iecereejusi jaunlaulaatajiem un viesiem ekskursiju pa muzeju.Viss tika sarunaats ieprieks.Bet....................notika kaa notika.iepriekseejaa vakaraa ekskursijas vaditaaja saslima,ieejas biletes peeksni mainiijaas uz augsu.Saskumu es ,gan vakara vadiitaaja,izveele jau nav nekaada.Bet ar to jau nekas nebeidzaas.Izraadaas ,ka veel par katru automasiinu ir jaasamaksaa 2,50.Savaldiijos ,samaksaaju un nosoliijos nekad neielaisties nekaados dariijumos ar so iestaadi.NU nejau es viena jutos nelaagi.Kritiku muzeja darbinieku riiciibai es dzirdeeju no visiem viesiem.Un veel,ja jaunlaulaatie grib ieiet bazniicinaa,tad ielaidiet arii tad ,ja apkopeeja straadaa.Un nesakiet,lai atnaak riit,cilveeki neprecaas katru dienu.Nu kaut kaa nesmuki iznaaca.
super!
s
Mainās laiki, mainās varas, mainās tikumi! Svinēsim Rīgas centrā pie plastmasas egles ar plastmasas puķu vainagiem galvās un ievīstīti kreppapīra lentēs!
Melnirbe
M
Dabas muzejs it nu nemaz nav nolaists. Ļoti labs muzejs. Ieeja tur maksā Ls. 1.50. ;) Šķiet, ceturtdienās pēdējā stunda par brīvu. Es, ņemot vērā savu pašreizējo budžetu, aktīvi izmantoju Lata dienas Mākslas muzejā. Neiešu uz Rīgas Mākslas telpu, kuras Ls 3 par izstādes apmeklējumu man pašlaik ir par daudz. Un vispār es neeju uz pasākumiem un nepērku lietas, ko pašlaik nevaru atļauties. Tostarp arī Brīvdabas muzeja gadatirgu. Un par to neņaudu. Un IEPRIEKŠ apskatos biļešu cenas. Rīt aiziešu uz Kalnciema ielas tirdziņu acis papriecēt. Un Jāņos rīdzinieki var iet uz superīgu bezmaksas pasākumu ar Iļģiem un Danču klubu Dzegužkalnā, ja nav iespējas izbraukt ārpus Rīgas. Un es noteikti šovasar aizbraukšu uz Brīvdabas muzeju parastā dienā, jo man tur gluži vienkārši patīk. P.S. Līdz jūnija vidum biļetes uz Brīvdabas muzeja Jāņiem maksāja 4 latus. Uz gadatirgu iepriekšpārdošanā 3.50.
Arturs M
A
Tas ir ļoti,ļoti,ļoti dārgi.5 lati būtu maximums.
sii
s
Parakstos zem katra vārda.
Operas apmeklētājs
O
Cien. Merģeles : "1. ka valsts uzņēmumiem ir jāprot nopelnīt ..." Vai drīkstētu jūs lūgt no šī brīža lēnāk im detalizēti - nu, kaut vai kopš kura brīža Brīvdabas muzejs ir valsts uzņēmums ? :)) "2. ka valstij ir jātērē svarīgākām lietām ..." - bla, bla, bla "3. nav neviena pamatota iemesla, lai ieeja šādā pasākumā būtu mākslīgi zema, jo par to maksā tikai tie, kas vēlas." - ko nozīmē mākslīgi zema/augsta? :)
Liva
L
Izskatījās gan, ka šogad cilvēku bija pat vairāk, bet gan jau kaut kur ir pieejami oficiāli dati. Domājot loģiski, muzeja mērķis ir panākt pēc iespējas lielāku peļņu, nosakot atbilstošu cenu. Ja cilvēki nāktu mazāk, būtu iemesls domāt, ka tā ir par augstu un būtu jāsamazina, bet tā nav - cilvēki nāk. Piemēram, Dabas muzejā ieejas maksa ir aptuveni 0,50Ls - bet tur neviens nenāk un muzejs ir nolaists līdz kliņķim, ko attaisno ar nepietiekamo finansējumu. No tirgus viedokļa, daudz vairāk apdraudēts ir muzejs ar neesošu apmeklējumu un nolaistām ekspozīcijām, nekā populārs un pat ienesīgs muzejs, kam attiecīgi arī ir nauda attīstīties. Nepiekrītu, ka šis ir pasākums daudzbērnu ģimenei - lai tā būtu, tas ir jāfinansē valstij, bet gadatirgus nav valsts bērnu politikas sastāvdaļa, bet gan muzeja individuāla iniciatīva un tiešā veidā peļnas pasākums. Jāņi krastmalā vai lielais bērnu rotaļlaukums Mežaparkā - tie ir valsts finansēti pasākumi ģimenēm, kuros dalība ir par brīvu. Tas pats Brīvdabas muzejs, piemēram, parīt rīko Jāņu vainagu pīšanas pasākumu ar brīvu ieeju. protams, būtu lieliski, ja ģimene ar bērniem varētu iet visur par brīvu - gan uz Līvu akvaparku, gan Dziesmu svētkiem, gan katru nedēļas nogali uz kādu pasākumu, taču mēs visi apzinamies, ka tas nav fiziski iespējams nevienā valstī.
@
@
Sāksim ar beigām. Ja valstī ir ģimenes politika, ja valstī ir bērnu politika, tad, šim esot tikai vienam no daudzajiem pasākumiem, kuros bērnus tomēr vajadzētu iesaistīt, pasākums daudzbērnu ģimenei pārvēršas par visai dārgu izklaidi. Turklāt, ja tu iztērē naudu brīvdienās citā tiešā veidā, tu arī iegūsti kaut ko tieši - kādu preci, pakalpojumu. Šeit, būsim reāli, tu nopērc tikai ieejas biļeti uz tiesībām samaksāt vairāk par to, ko citkārt tie paši mālu zēni un puķu meitenes tirgo lētāk. Par būtiskāko es nestrīdos: kas var, tas tērē, kas grib, tas pērk. Tā vienmēr ir bijis. Tomēr ir arī viens slēptais aspekts - ja ar šādu cenu politiku panāks, ka muzeja apmeklējums krītas? Tu taču zini, pat tur nestrādājot, kādā iedomātā vai reālā vērtē ir muzeja zeme. Pavei, Bankovskis pat Kultūras fondu iemanījās pavērst sev par labu, tad ko teikt par šīm perspektīvām, zinot, kāds ir mūsdienu darītāju viendienas saimniekošanas raksturs?
Liva
L
Es pieļauju ka Tu ļoti labi apzinies, ka tā kā es muzejā nestrādāju, man nav pieejas budžeta bilancei ar procentuālo sadalījumu, bet tu noteikti vari noskaidrot piedalījušos amatnieku skaitu, paņemt kalkulatoru un sarezināt ar maksu. Bet informācija par to, kas tiek apmaksāts no budžeta līdzekļiem ir pieejama FM mājas lapā, aizej un izlasi. Ja jau runā par naudu, esi gatavs arī pats runāt, ne tikai uzdot retoriskus jautājumus. Mani argumenti, kurus tu vēlaizvien neesi spējis sakarīgā veidā apstrīdēt - 1. ka valsts uzņēmumiem ir jāprot nopelnīt, lai tiem būtu jāprasa mazāk naudas no valsts un tie varētu daļu no sevis uzturēšanas izmaksām segt paši, 2. ka valstij ir jātērē svarīgākām lietām, 3. nav neviena pamatota iemesla, lai ieeja šādā pasākumā būtu mākslīgi zema, jo par to maksā tikai tie, kas vēlas.
prastais rīdzinieks
p
Nav ko nabagiem līst Brīvdabas muzejā! Sviniet laukos, vēl jau kāds nenoprivatizēts pleķītis atradīsies. Mēs esam viena no ģimenēm, kura samaksas dēļ brauca mājās, un nekad savu kāju tur nespersim!
Liva
L
Jā gan, jo tūrisma birojs gan nav nekāda naudas kāsēju brigāde, viņi taču to darīs par brīvu...
@
@
Vēlreiz - cik lielu daļu no dienas ienākumiem veido amatnieku iemaksātā galda vai tirgus vietas maksa? Ja jau runājam par naudu, runāsim par visu naudu. Piezīme par nelielo valsts budžetu, kas nespēj apmaksāt BrM pasākumus, nāca no tevis. Es pārjautāju: Bet KO tieši budžeta līdzekļi VISPĀR spēj apmaksāt? Pēdējā muzeja pasākumā minisponsora panākumi esot bijuši tikai viena ražotāja saldējuma tirgošana. Piekrītu, nemaz nav spiesta lieta to pirkt. Tomēr muzejs par šīm ekskluzīvajām tiesībām naudu ir paņēmis. Cik lielu daļu maksa par šīm tiesībām veidoja no visiem BrM ieņēmumiem tajās dienās? Ja jau runājam par naudu ... Kas vēl būtu neskaidrs?
zeel
z
tas ir genocīds pret tautas kultūru, nacionālajiem svētkiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Gadatirgus Brīvdabas muzejā nepatīkami pārsteidz ar dārgo ieeju

Šogad notiks Jāņu svinības Rīgā - krastmalā

LASĪTĀJI RAKSTA

"Lustīgus svētkus" Brīvdabas muzejā

Malku nevajag?

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas