Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Broks kļūdās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
jūlis
j
Varbūt Inesei Matvejevai laiks doties uz kādu klusāku vietiņu? Šitādas kļūdas nepiedod, nu, varbūt vienīgi Lembergs, ja otkatus novirza pareizā virzienā.
Pēteris Impis
P
Ha. Kurš gan svešvalodu ir iemācījies skolā?
tendenciozs raksts
t
Valodas ir jāsāk mācīt jo ātrāk, jo labāk, bet, ja ģimenē "maizei knapi pietiek naudiņas, tad par šokolādēm neviens pat nedebatē"! Bērni arī ir dažādi un nāk no dažādām ģimenēm, ne visi jau pirmajā klasē ir gatavi svešvalodai, kas, protams, ir papildus slodze, , pirmajā gadā, kad ienāk svešā 30 cilvēku koletīvā, jaunā dienas režīmā utt. - ne visi saņems vecāku palīdzību šajā mācību procesā. Bet pēc tam, ieraugot pirmos vājos rezultātus, mēs atkal paši sevi sitīsim par to, ka slikta sistēma. nedomāju, ka bez vecāku izpratnes par valodu nepieciešamību bū labi rezulāti, savukārt tie, kas izprot un ir gatavi bērnam palīdzēt - to dara jau tagad. Tie kam ir motivācija, pārvalda svešvalodas, neatkarīgi no tā kurā klasē sākuši mācīties, bet piespiedu kārtā apmācot tos, kam nav interese par savas izglītības līmeni, valsts tikai piemaksājot palīdz aizbraukt no šīs valsts mazkvalificētam darba spēkam. Ko līdz iegūtā izglītība, ja Latvijā to nav kur pielietot ! Jāsāk pārdomāt kādus procesus Diena grib veicināt, izliekoties, ka nedzird kā Latvijas augstāko izglītību novērtē ārzemēs, bet sakot, ka traģēdija ir ja visi pirmklasnieki nemācēs atbildēt anglisko, ko šodien ēduši..
Jūlis
J
Re, siltumnīcas efekta popularizēšanai nauda ir. Apmēram tieši tik liela. Patiešām galvu nelaimīgi iespieduši durvīs, ja sākuši satraukties par siltumnīcas efektu.
edisons
e
Kārtējās pārmaiņas ieglītībā - būs Latvijas vēsture skolā, tad nebūs, būs 6-gadīgo mācības, tad nebūs, būs angļu valoda no 1. klases, tad nevūs, nebūs atzīmes mazākajās klasēs, tad būs, būs ... nebūs - lūk IZM stratēģija. Kopējais skolēnu skaits vispārizglītojošajās dienas skolās 13 gadu laikā ir samazinājies par 131 898 skolēniem, bet IZM turpina skolotāju izglītošanu LU, Liepājas U. Daugavpils U, RPIVakadēmijā. Vai jāgaida nākošais būs - nebūs?
Āris
Ā
Tālajos 80-jos mācījos Rīgas 4.vidusskolā, kurā angļu valodu sāka mācīt no pirmās klases. Tajā skolā gāju ne jau tapēc, ka vecāki tā gribēja, bet vienkārši tā bija tuvākā skola dzīvesvietai. No vienas puses nekādas grūtības pirmajās klasēs tas nesagādāja, bet no otras puses ne ko daudz nezināju un nesapratu. Jo vienkārši tajos laikos tā valoda sīkajam nebija nepieciešama. Krievu valodu sāka mācīt vēlāk(laikam no otrās klases), taču to zināju- jo apkārt bija krievu bērni un pa TV normāli bērnu raidījumi bija pa krievu programmām. Taču tagad viss ir savadāk, bez latviešu valodas otra , kas dominē ir angļu valoda, gan datorā, gan multeņu kanālos, gan popmūzikā. Krievu valodu mans 13 gadīgais puika ar visu mācīšanos skolā-vienkārsi nesaprot. Ar to gribu teikt, ja valoda ir aktuāla un ir kur to pielietot, bērnam pat no pirmās klases tās apguve nebūs sarezģīta. Drīzāk palīdzēs, nekā kaitēs.
Žurnālistiņa
Ž
k-gam vispirms derēt apgūt latviešu valodu latvietim atbilstošā līmenī un tikai tad sākt spriedelēt par izglītību.
O. to Latvju daina
O
Esmu no tām, pēc Jūsu teiktā, aprobežotajām mammām, kuras meitas LU bakalaura izglītību kā atbilstošu ES standartiem ir atzinusi Dānijas izglītības sertifikācijas padome ar visām angļu valodas zināšanām, kuras viņa ir pilnveidojusi nevis mācoties skolā, bet daudz lasot grāmatas angļu valodā un skatoties filmas orģinālvalodā. Šobrīd viņa turpina mācības Dānijā savā specialitātē un paralēļi apgūst Dāņu valodu- pēc 6 mēnešu kursa, viņa var saprast vismaz tēmu, kuru apspriež dāņi savā starpā un neapjukt veikalā ar dāņu pārtikas nosaukumiem.... Labāk sākumskolā bērni apgūtu dzimto valodu, lai pēc 4. klases spētu veidot vienkāršus paplašinātus teikumus ar skaidru domas formulējumu atbilstoši savam vecumam, tad arī citas valodas neizpaliks...
O. to Latvju daina
O
Pasaulē atzīst gan mūsu izglītību, gan svešvalodu zināšanas. Vismaz Dānijas izglītības sertifikācijas centrs novērtē LU bakalaura izglītību atbilstoši ES standartiem. Un Dānijā 20 gadus veci latviešu jaunieši pēc 4 mēnešu dāņu valodas apgūšanas ir spējīgi saprast vismaz tēmu, kuru savā starpā apspriež dāni un uzrakstus veikalā pie pārtikas precēm....Vislabāk valodu apgūst lietojot to ikdienā...
mamma
m
Nav nekādas vajadzības angļu valodu mācīt no 1. klases! Vecāki ar lielummāniju vai pašu sapņu nepiepildīšanās rezultātā savus bērnus uzskata par ģeniāliem un tad nu dzenā uz visām pusēm, viens otru pārspēdami lielmanībā! Nedrīkst bērnam uzgrūzt uzreiz tādu slodzi, lai nenokautu mazajā cilvēciņā prieku mācīties! Vispirms jāmaina apmācības sistēma, kura šobrīd ir ļoti smagnēja un diezgan neefektīva.
Bilingvālā izglītība=dzīr
B
Piekrītu, jābeidz dzīres mēra laikā, nauda tad būs ietaupīta, un jāsāk padomāt, kā novērst pārējos trūkumus izglītībā.
lasītājs
l
Vai tikai visa izglītības sistēma nav vienos caurumos? Un kurš no viņiem lielāks - ir vērts padomāt.
Biilingvālā izglītība =
B
Bilingvālā izglītība ir nenormāli dārga un tā neataisno sevi Latvijas apstākļos. Ja uz tās ietaupītu, pārejot uz mācībām tikai latviešu valodā, varētu ietaupītos līdzekļus ieguldīt angļu valodas mācīšanā no 1.klases un ne tikai angļu valodas, bet nauda atliktu vēl otras svešavalodas mācīšanai no pirmajām klasēm. Beigsim tērēties ar finansiāli neizdevīgo bilingvālo izglītību un sāksim skolēnus izglītot Eiropas valodās, lai viņi beidzot kļūst multilingvāli ne tikai "uz papīra"-ministrijas atskaitēs, bet reāli dzīvē.
Latvju daina
L
Nesaprotu tos aprobežotos vecākus, kuri protestē pret svešvalodu apguvi no 1. klases. Jā, problēma varbūt ir tā, ka ne visi skolotāji ir apguvuši metodiku un ne visi var kaut ko iemācīt. Par lauku skolu svešvalodu skolotāju līmeni labāk vispār nerunāt. Tāpat nesaprotu tos, kuri apgalvo, ka viņu bērni jau nu ļoti labi apguvuši angļu val. no TV filmām ar subtitriem. Nu nevar apgūt neko, ja nav pamatzināšanu. Ja ir pamatzināšanas, elementāra izpratne par gramatiku, tad var apgūt, bet ar noteikumu, ka katru dienu skatās raidījumus angliski. Un, ja jau valodu apgūt ir tik elementāri, tad kāpēc Briselē joprojām meklē tulkus? Kāpēc mūsu augstskolu beidzēji neiztur šos konkursus? Jā, un kāpēc Latvijā kārtotus svešvalodu eksāmenus neatzīst pasaulē? Kad Latvijas skolu beidzēji varēs saņemt starptautiski atzītus valodu sertifikātus?
latviete
l
šito lēmumu pieņēma izglītības "speciāliste", ontopsiholoģe, LNP paņēmēju piekopēja Matvejeva. Ar Broks viņai kārtējo reizi pakļāvās, jo nav mugurkaula ================================================ ===================== vislielākie izglītības "speciālisti" (iespējams, bez NLP paņēmieniem) bija Koķes priekšgājējas izveidotajā komandā izm - cilvēki ar bakalaura izglītību, vāji kā personības un kā speciālisti. Interesanti, kāpēc kāds var vēlēties pulcināt sev apkārt tik vājus komandas biedrus?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas